Ухвала
від 04.09.2019 по справі 260/478/19
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у зупиненні апеляційного провадження

04 вересня 2019 рокуЛьвів№ 857/7485/19

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі:

головуючого-судді - Мікули О. І.,

суддів - Качмара В. Я., Курильця А.Р.,

з участю секретаря судового засідання - Болюк Н. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Львові в залі суду клопотання Акціонерного товариства "Укрсиббанк" про зупинення провадження у справі за апеляційною скаргою Акціонерного товариства "Укрсиббанк" на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 21 червня 2019 року у справі за адміністративним позовом Акціонерного товариства "Укрсиббанк" до Іршавського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська Авіаційна лізингова компанія", Публічне акціонерне товариство "Іршавське автотранспортне підприємство - 12143" про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, -

суддя в 1-й інстанції - Маєцька Н. Д.,

час ухвалення рішення - 21.06.2019 року, 09:38 год,

місце ухвалення рішення - м. Ужгород,

дата складання повного тексту рішення - 21.06.2019 року,

в с т а н о в и в:

У провадженні Восьмого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за апеляційною скаргою Акціонерного товариства "Укрсиббанк" про зупинення провадження у справі за апеляційною скаргою Акціонерного товариства "Укрсиббанк" на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 21 червня 2019 року у справі за адміністративним позовом Акціонерного товариства "Укрсиббанк" до Іршавського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська Авіаційна лізингова компанія", Публічне акціонерне товариство "Іршавське автотранспортне підприємство - 12143" про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії.

Акціонерне товариство "Укрсиббанк" подало клопотання про зупинення провадження у цій справі відповідно до п.5 ч.2 ст.236 КАС України, мотивуючи це тим, що у провадженні Господарського суду Закарпатської області знаходиться справа № 907/491/19 за позовом АТ УКРСИББАНК про визнання права на задоволення своєї вимоги за рахунок грошових коштів, отриманих від примусової реалізації предмета іпотеки, зокрема, у вказаній справі заявлено вимогу про визнання за АТ УКРСИББАНК як за іпотекодержателем права на задоволення своєї вимоги за Генеральним договором про надання кредитних послуг №11276815000 від 25 грудня 2007 року, станом на момент фактичного задоволення за рахунок грошових коштів, отриманих від примусової реалізації предмета іпотеки, а саме: майнового комплексу, загальною площею 3753.8 кв.м., що знаходяться за адресою: Закарпатська область, м. Іршава, вул. Федорова, 33 (відкрито провадження 13 серпня 2019 року).

Заслухавши суддю-доповідача та думку учасників справи, перевіривши матеріали справи та доводи заявленого клопотання, колегія суддів дійшла висновку, що у задоволенні вказаного клопотання необхідно відмовити з таких підстав.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі: об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Зупинення провадження в адміністративній справі з мотивів наявності іншої справи, яка розглядається в порядку цивільного, кримінального, господарського чи адміністративного судочинства, може мати місце тільки в тому разі, коли в цій, іншій, справі можуть бути вирішені питання, що стосуються підстав заявлених в адміністративній справі вимог чи умов, від яких залежить можливість її розгляду.

Зі змісту заявленого клопотання вбачається, що заявник не обґрунтував необхідності зупинення апеляційного провадження з розгляду апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції та не вказав, яким чином розгляд цієї апеляційної скарги є об`єктивно неможливим до набрання законної сили судовим рішенням у справі № 907/491/19.

Крім того, як вбачається з долучених документів, провадження у господарській справі відкрито 13 серпня 2019 року, тобто після прийняття рішення, де вказано про відсутність будь-яких виконавчих документів щодо спірного кредитного договору, де б позивач виступав стягувачем. На думку колегії суддів, такі обставини виникли після прийняття рішення, що не позбавляє можливості звернення з позовом з інших підстав.

Таким чином, наведене вище свідчить про відсутність об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення справи справі № 907/491/19, тому підстави, які б перешкоджали подальшому розгляду цієї справи судом апеляційної інстанції, відсутні.

Враховуючи усе вищенаведене, колегія суддів вважає, що у задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі необхідно відмовити, оскільки таке є безпідставним.

Керуючись ст.236, 310, 321, 325 КАС України, суд,-

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання Акціонерного товариства "Укрсиббанк" про зупинення провадження у справі за апеляційною скаргою Акціонерного товариства "Укрсиббанк" на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 21 червня 2019 року у справі №260/478/19 до набрання законної сили судовим рішення у справі №907/491/19 - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О. І. Мікула судді В. Я. Качмар А. Р. Курилець Повне судове рішення складено 09 вересня 2019 року.

Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено10.09.2019
Номер документу84102353
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, -

Судовий реєстр по справі —260/478/19

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Постанова від 04.09.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 08.08.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 07.08.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 19.07.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Рішення від 21.06.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 20.06.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 11.05.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні