Ухвала
від 10.09.2019 по справі 766/16322/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/16322/19

н/п 1-р/766/22/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.09.2019 року Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області Мусулевський Я.А. за участю секретаряЛисишиної В.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву адвоката Руденко Андрія Сергійовича, який діє в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Брізе Крюінг Україна» про роз`яснення судового рішення,

встановив:

До слідчого судді надійшла заява про роз`яснення ухвали слідчого судді від 16.08.2019, у справі за № 766/16322/19.

В обґрунтування заяви посилався на те, що 16 серпня 2019 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Головного управління Національної поліції України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Подиряко Х.В., яке погоджене з прокурором Автономної Республіки Крим Хараїм В.В. про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів. Та надано дозвіл на тимчасовий доступ старшому слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Подиряко Христині Віталіївні, слідчому слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Рудковському Артему Олександровичу, або за їх дорученням в порядку ст.ст. 36, 40, 41 КПК України - співробітникам оперативно - розшукового відділу Одеського загону морської охорони ДПС України до копій з приводу працевлаштування моряків на судна німецької судноплавної компанії «Briese Schiffahrt» ряду осіб..., що перебувають у володінні ТОВ «БРІЗЕ КРЮІНГ Україна» ідентифікаційний код юридичної особи 39145826, за адресою м. Одеса, провулок Нечипуренка, 4 офіс 6. У випадку відсутності вищевказаних документів, надати документи, що підтверджують їх відсутність: протоколи тимчасових доступів, супровідні листи тощо.

За змістом ухвали слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 16 серпня 2019 року у справі №766/16322/19, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БРІЗЕ КРЮІНГ УКРАЇНА" зобов`язано надати копії документів або надати документи, які підтверджують їх відсутність.

З огляду відсутності вичерпного переліку осіб, яким надано доступ до документів, постає необхідність роз`яснення судового рішення в частині переліку конкретних посадових осіб - слідчих, яким надано право на тимчасовий доступ до документів ТОВ "БРІЗЕ КРЮІНГ УКРАЇНА".

За таких обставин, ТОВ "БРІЗЕ КРЮІНГ УКРАЇНА", ставить питання про роз`яснення судового рішення в частині вичерпного переліку осіб, уповноважених на пред`явлення ухвала слідчого судді.

Також заявник зазначає, що ухвала слідчого судді не містить відомостей про кримінальне провадження, попередню правову кваліфікацію та правовий статус ТОВ "БРІЗЕ КРЮІНГ УКРАЇНА".

Заявник просить роз`яснити судове рішення в частині провадження в рамках якого слідчому надано тимчасовий доступ.

Також заявник просить роз`яснити ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 16 серпня 2019 року у справі №766/16322/19 в частині документів, які ТОВ "БРІЗЕ КРЮІНГ УКРАЇНА" зобов`язано надати уповноваженій особі на підтвердження неіснуючих документів. Зазначивши, що ТОВ «БРІЗЕ КРЮІНГ УКРАЇНА» не має жодного відношення до так званої крюінгової компанії «Briese swallow Sevastopol» (адреса ТОТ АР Крим, м. Севастополь, вул. Леніна, 10).

В судове засідання заявник та слідчий не з`явились.

Відповідно до ст. 380 ч.2 КПК України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду заяви про роз`яснення рішення.

Вивчивши матеріали заяви слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1ст.380КПК України якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення, приватного виконавця ухвалою роз`яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Здійснюючи роз`яснення судового рішення, суд викладає більш повно і зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін до рішення по суті і не торкаючись тих питань, які не були предметом судового розгляду. Якщо фактично порушується питання про зміну рішення, або про внесення до нього нових даних, або про роз`яснення мотивів прийняття рішення, або фактично про встановлення чи зміну способу і порядку виконання рішення, суд відмовляє в роз`ясненні рішення.

Таким чином, роз`яснення судового рішення є одним із способів усунення його недоліків, які стосуються недотримання його ясності та визначеності, а тому судове рішення не може містити положень, що викликають суперечки під час його виконання.

Слідчим суддею встановлено, що ухвалою слідчого судді від 16.08.2019 у справі № 766/16322/19 н/п 1-кс/766/12464/19 клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі Подиряко Х.В. погоджене з прокурором АР Крим Хараїм задоволено. Надано тимчасовий доступ старшому слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Подиряко Христині Віталіївні, слідчому слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Рудковському Артему Олександровичу, або за їх дорученням в порядку ст.ст. 36, 40, 41 КПК України - співробітникам оперативно розшукового відділу Одеського загону морської охорони ДПС України до копій з приводу працевлаштування моряків на судна німецької судноплавної компанії «Briese Schiffahrt» на наступних осіб:

- громадянина України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_1 , посвідчення моряка НОМЕР_2 ;

- громадянина України ОСОБА_2 , ( ОСОБА_3 ) ІНФОРМАЦІЯ_2 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_3 , посвідчення моряка НОМЕР_4 ,

- громадянина України ОСОБА_4 , ( ОСОБА_5 ) ІНФОРМАЦІЯ_3 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_5 , посвідчення моряка НОМЕР_6 ,

- громадянина України ОСОБА_6 , ( ОСОБА_7 ) ІНФОРМАЦІЯ_4 , посвідчення моряка НОМЕР_7 ,

- громадянина України ОСОБА_8 , ( ОСОБА_9 ) ІНФОРМАЦІЯ_5 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_8 , посвідчення моряка НОМЕР_9 ,

- громадянина України ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_10 , посвідчення особи моряка НОМЕР_11

- громадянина України ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_12 , посвідчення особи моряка НОМЕР_13

- громадянина України ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_14 , посвідчення особи моряка НОМЕР_15

- громадянина України ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_16 , посвідчення особи моряка НОМЕР_17

- громадянина України ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_18 , посвідчення особи моряка НОМЕР_19

- громадянина України ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , паспорт громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_20 , посвідчення особи моряка НОМЕР_21 , що перебувають у володінні ТОВ «БРІЗЕ КРЮІНГ Україна» ідентифікаційний код юридичної особи 39145826, за адресою м. Одеса, провулок Нечипуренка, 4 офіс 6.

У випадку відсутності вищевказаних документів, надати документи, що підтверджують їх відсутність: протоколи тимчасових доступів, супровідні листи тощо.

Враховуючи вище викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що роз`яснення ухвали слідчого судді від 16.08.2019 року, про надання тимчасового доступу до речей та документів не змінює зміст самої ухвали, та підлягає до часткового задоволення.

Таким чином слідчий суддя вважає, що необхідно роз`яснити резолютивну частину ухвали слідчого судді від 16.08.2019 року, що тимчасовий доступ до вищевказаних речей та документів надано старшому слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Подиряко Христині Віталіївні, слідчому слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Рудковському Артему Олександровичу.

Відповідно до витяга з єдиного реєстру досудових розслідувань, тимчасовий доступ до речей та документів надано в межа кримінального провадження за № 12019010000000037 від 05.03.2019 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 332 КК України.

Інші заявлені вимоги задоволенню не підлягають оскільки їх зміст є зрозумілий та не вимагає роз`яснення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.368,380 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву адвоката Руденко Андрія Сергійовича, який діє в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Брізе Крюінг Україна» про роз`яснення судового рішення задовольнити частков

Роз`яснити резолютивну частину ухвали Херсонського міського суду Херсонської області від 16.08.2019 року у справі за № 766/16322/19, а саме те, що тимчасовий доступ до вищевказаних речей та документів надано старшому слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Подиряко Христині Віталіївні, слідчому слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Рудковському Артему Олександровичу.

Тимчасовий доступ до речей та документів надано в межа кримінального провадження за № 12019010000000037 від 05.03.2019 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 332 КК України.

Ухвала оскарженню на підлягає.

СуддяЯ. А. Мусулевський

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення10.09.2019
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу84278894
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗаява про роз’яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —766/16322/19

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 22.01.2020

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Батрак В. В.

Постанова від 22.01.2020

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Батрак В. В.

Ухвала від 10.01.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 10.01.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 19.12.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.10.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні