Ухвала
від 19.12.2019 по справі 766/16322/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/16322/19

н/п 1-р/766/32/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.12.2019 року Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 розглянувши матеріали заяви адвоката ОСОБА_2 , який діє в інтересах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про роз`яснення ухвали слідчого судді від 30.10.2019 року,

встановив:

Адвокат ОСОБА_2 подав заяву в якій просить роз`яснити ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області у справі за № 766/16322/19 від 30.10.2019 року за клопотанням старшого слідчого в ОВС СВ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі ОСОБА_3 погоджене з прокурором прокуратури АРК Крим ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Заяву обґрунтувавтим,що 30жовтня 2019року слідчимсуддею Херсонськогоміського судуХерсонської області ОСОБА_1 задоволено клопотаннястаршого слідчогов ОВСслідчого відділуГоловного управлінняНаціональної поліціїУкраїни вАвтономній РеспубліціКрим тамісті Севастополі ОСОБА_3 ,яке погодженез прокуроромАвтономної РеспублікиКрим ОСОБА_4 про наданнядозволу натимчасовий доступдо речейта документів,а самедо копійз приводупрацевлаштування моряківна суднанімецької судноплавноїкомпанії «« ІНФОРМАЦІЯ_1 »»ряду осіб...,що перебуваютьу володінніфілії ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » ідентифікаційнийкод юридичноїособи НОМЕР_1 ,за адресою АДРЕСА_1 . У випадку відсутності вищевказаних документів, надати документи, що підтверджують їх відсутність: протоколи тимчасових доступів, супровідні листи тощо.

Так заявник зазначив, що в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено, зокрема, прізвище, ім`я та по батькові особи, якій надається право тимчасового доступу до речей і документів, а тому ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", як особа, зобов`язана на виконання ухвали, ставить питання про роз`яснення судового рішення в частині вичерпного переліку осіб, уповноважених на пред`явлення ухвала слідчого судді. Також в ухвалі суду не зазначено в рамках якого кримінального провадження було надано тимчасовий доступ до документів, чим порушено вимоги ст. 160 КПК України та порушує права ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " на правову визначеність під час участі у кримінальному провадженні та пошук вилучених документів у майбутньому.

Також заявник просить роз`яснити ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 30.10.2019 року у справі №766/16322/19 в частині документів, які ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " зобов`язано надати уповноваженій особі на підтвердження неіснуючих документів. Зазначивши, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не має жодного відношення до так званої крюінгової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (адреса АДРЕСА_2 ).

В судове засідання заявник не з`явився, але надав заяву в якій просить суд, розглянути заяву у його відсутність.

Перевіривши матеріали заяви, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до вимог ч.1ст.380КПК України якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення ухвалою роз`яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Відповідно до ст.380 КПК України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення ухвалою роз`яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Роз`яснення рішення - це фактично виклад рішення у більш ясній і зрозумілій формі. Здійснюючи роз`яснення судового рішення, суд викладає більш повно і зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін до рішення по суті і не торкаючись тих питань, які не були предметом судового розгляду. Якщо фактично порушується питання про зміну рішення, або про внесення до нього нових даних або про роз`яснення мотивів прийняття рішення, суд відмовляє в роз`ясненні рішення.

Згідно до вимог кримінального процесуального закону, здійснюючи роз`яснення судового рішення, суд викладає більш повно і зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін до рішення по суті і не торкаючись тих питань, які не були предметом судового розгляду.

Якщо фактично порушується питання про зміну рішення, або про внесення до нього нових даних або про роз`яснення мотивів прийняття рішення, суд відмовляє в роз`ясненні рішення.

Роз`яснюючи ухвалу, суд не вправі змінювати її зміст, тобто не вправі змінювати зміст викладених у ній відомостей.

Вимоги, які пред`являє до ухвали кримінальний процесуальний закон, викладені у ст. 372 КПК України.

Вирішуючи питання про межі в яких суд вправі діяти вирішуючи питання про роз`яснення ухвали, слід виходити з приписів ст. 372 КПК України.

Як убачається з оскаржуваної ухвали слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 30.10.2019 року, при її постановленні, з посиланням на норми кримінального процесуального закону, чітко та зрозуміло викладені мотиви та обґрунтування прийнятого слідчим суддею рішення, вона є цілком зрозумілою, однозначною і такою, що виключає її подвійне тлумачення, та підстави для її роз`яснення відсутні.

Крім того, слідчим суддею встановлено, що заявником була подана аналогічна заява з зазначенням тих самих правових питань у справі № 766/16322/19, 09.09.2019 року слідчим суддею винесено ухвалу про часткове роз`яснення судового рішення.

Враховуючи те, що заявник повторно звертається з заявою про роз`яснення рішення зазначаючи ті ж самі правові підстави та в межах того самого кримінального провадження слідчий суддя приходить до висновку, що доводи заявника щодо роз`яснення ухвали слідчого судді є необґрунтованими, а тому в задоволенні заяви про роз`яснення рішення суду слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.372,380 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

В задоволенні заяви-відмовити.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Херсонського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

СуддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення19.12.2019
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу86577118
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗаява про роз’яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —766/16322/19

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 22.01.2020

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Батрак В. В.

Постанова від 22.01.2020

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Батрак В. В.

Ухвала від 10.01.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 10.01.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 19.12.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.10.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні