Ухвала
від 10.01.2020 по справі 766/16322/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/16322/19

н/п 1-кс/766/466/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.01.2020 м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ ГУНП в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі ОСОБА_2 , погоджене з прокурором прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з вищевказаним клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку, в якому просив: надати начальнику управління прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_4 ; начальнику відділу прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_5 ; начальнику відділу прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_6 , заступнику начальника відділу прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_7 ; заступнику начальника відділу прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_8 ; прокурору відділу прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_3 ; прокурору відділу прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_9 ; прокурору відділу прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_10 ; прокурору відділу прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_11 , іншим прокурорам, які входять до складу групи прокурорів, заступнику начальника слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі ОСОБА_12 , слідчим які входять до слідчої групи: ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_2 , іншим слідчим, які входять до групи слідчих, або за їх дорученням в порядку ст. ст. 36,40,41 КПК України співробітникам оперативно - розшукового відділу Одеського .загону морської охорони ДПС України та/або іншим уповноваженим особам, дозвіл на проведення обшуку за місце знаходження юридичної особи володінні юридичної особи ТОВ «БРІЗЕ КРЮІНГ Україна» ідентифікаційний код юридичної особи 39145826, за адресою: Одеська обл., м. Одеса, вул. Нечипуренка,4, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: інформації, у тому числі в електронному вигляді на електронних носіях інформації (серверах, комп`ютерної техніки, флеш-накопичувачах, дисках, інших накопичувачах), програмно-апаратного обладнання, електронних інформаційних систем або їх частин, де може зберігатися інформація про вчинене кримінальне правопорушення, мобільних терміналів систем зв`язку, сім-карт, які мають значення для кримінального провадження, матеріальних рукописних чорнових записів (записників, блокнотів, зошитів), заборонених законом до обігу предметів (наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, тощо), грошових коштів або іншого майна здобутих завідомо злочинним шляхом в наслідок вчинення кримінального правопорушення або грошових коштів та іншого майна щодо яких у власника на момент обшуку будуть відсутні підтвердження законного джерела їх походження, що є предметом доказування та має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

В судове засідання слідчий не з`явився. Надав до суду заяву про розгляду клопотання без його участі.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням;

8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

У разі відмови у задоволенні клопотання про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи слідчий, прокурор не має права повторно звертатися до слідчого судді з клопотанням про дозвіл на обшук того самого житла чи іншого володіння особи, якщо у клопотанні не зазначені нові обставини, які не розглядалися слідчим суддею.

Враховуючи те, що клопотання слідчого про проведення обшуку не обґрунтоване, та не відповідає вимогам зазначеним у ст. 234 КПК України, у зв`язку із чим, в задоволенні клопотання необхідно відмовити.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, суддя

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення10.01.2020
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу86864771
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —766/16322/19

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 22.01.2020

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Батрак В. В.

Постанова від 22.01.2020

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Батрак В. В.

Ухвала від 10.01.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 10.01.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 19.12.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.10.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні