Ухвала
від 11.09.2019 по справі 160/4492/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 вересня 2019 року Справа № 160/4492/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді при секретаріЮхно І.В. Гончаровій В.Г. розглянувши у підготовчому судовому засіданні у місті Дніпрі адміністративну справу за адміністративним позовом Первинної профспілкової організації комунального закладу Нікопольська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №24 до Нікопольської міської ради, треті особи: Відділ освіти і науки Нікопольської міської ради, ОСОБА_1 - депутат Нікопольської міської ради VII скликання, ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення,-

ВСТАНОВИВ :

17.05.2019 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Первинної профспілкової організації комунального закладу Нікопольська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №24 до відповідача 1 Нікопольської міської ради, відповідача 2 Відділу освіти і науки Нікопольської міської ради, в якій позивач просить суд:

- визнати протиправним рішення Нікопольської міської ради 7 скликання № 57-43/7 Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Нікопольської міської ради про виключення з п.9 Положення, п/п: - представники профспілкового комітету (первинної профспілкової організації) 2 особи, вибраних на загальних зборах первинних профспілкових організацій, на яких були присутні не менш 2/3 її членів ;

- скасувати рішення Нікопольської міської ради 7 скликання № 57-43/7 Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Нікопольської міської ради у прийнятій редакції.

Підставою для звернення позивача до суду з адміністративним позовом стало порушення відповідачем вимог Закону України Про загальну середню освіту .

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 22.05.2019 року адміністративний позов Первинної профспілкової організації комунального закладу Нікопольська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №24 було залишено без руху та запропоновано позивачу протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали усунути недоліки позовної заяви.

18.06.2019 року на виконання вищевказаної ухвали позивачем надано до суду уточнений адміністративний позов до Нікопольської міської ради з ідентичними позовними вимогами, а також клопотання про залучення у якості третіх осіб у справі: Відділу освіти і науки Нікопольської міської ради, ОСОБА_1 - депутата Нікопольської міської ради VII скликання, ОСОБА_2 .

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 24.06.2019 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання 15.07.2019 року о 15:20.

Вищезазначеною ухвалою судом залучено в якості третіх осіб: Відділ освіти і науки Нікопольської міської ради, ОСОБА_1 - депутата Нікопольської міської ради VII скликання, ОСОБА_2 .

15.07.2019 року через канцелярію Дніпропетровського окружного адміністративного суду відповідачем подані пояснення по справі та відзив на позовну заяву, в якому останній щодо задоволення позовних вимог заперечує в повному обсязі.

15.07.2019 року до суду надійшли пояснення по справі третьої особи ОСОБА_2 .

15.07.2019 року відкладено судове засідання з метою забезпечення належного повідомлення учасників справи та для забезпечення сторін на подання та отримання пояснень, відзиву та заперечень до 29.07.2019 року до 15:00.

Через канцелярію Дніпропетровського окружного адміністративного суду 16.07.2019 року третьою особою ОСОБА_1 - депутатом Нікопольської міської ради VII скликання подані пояснення по справі.

29.07.2019 року представником позивача подана до суду відповідь на відзив.

29.07.2019 року Нікопольською міською радою подано до суду заперечення на відповідь на відзив.

Судове засідання, призначене на 29.07.2019 року, відкладено для надання часу позивачу для визначення з позовними вимогами до 13.08.2019 року до 13:15.

02.08.2019 року позивачем подано до канцелярії адміністративного суду адміністративний позов з уточненими позовними вимогами, в яких останній просить:

- визнати протиправним та скасувати п. 1 рішення Нікопольської міської ради 7 скликання № 57- 43/VII від 14.12.2018 року Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Нікопольської міської ради , в частині затвердженого Положення (додаток до рішення міської ради від 14.12.2018 № 57-43/VII), в зв`язку з невідповідністю п. 9 цього Положення проекту цього Положення пп.5.3.6. п.5.3, п.1.1 п.1 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки (зі змінами у редакції від 19.04.2018 року); загальному положенню (розділ І), пп.2.1.7. п.2.1 Колективної угоди між відділом освіти і науки Нікопольської міської ради та Нікопольським міським комітетом Профспілки працівників освіти і науки України на 2017-2020 роки (зі змінами у редакції від 19.03.2019).

На електронну адресу Дніпропетровського окружного адміністративного суду 13.08.2019 року від третьої особи Відділу освіти і науки Нікопольської міської ради надійшла заява про розгляд справи за відсутності повноважного представника.

13.08.2019 року в судовому засіданні, з метою забезпечення права на отримання уточненого адміністративного позову іншими учасниками справи, судом ухвалено продовжити термін підготовчого провадження, відповідно до ч. 4 ст. 173 Кодексу адміністративного судочинства України, до 11.09.2019 року до 14:00.

19.08.2019 року представником третьої особи Відділу освіти і науки Нікопольської міської ради подано заяву про розгляд справи за відсутності останнього.

22.08.2019 року до адміністративного суду надійшла заява представника позивача про розгляд підготовчого судового засідання, призначеного на 11.09.2019 року о 14:00, за відсутності останнього. В даній заяві представник позивача не заперечував щодо закриття підготовчого судового засідання та призначення розгляду справи по суті.

До канцелярії Дніпропетровського окружного адміністративного суду 22.08.2019 року надійшла заява від третьої особи ОСОБА_2 про розгляд справи за відсутності останньої. При цьому, в тексті даної заяви третя особа не заперечувала щодо закриття підготовчого судового засідання та призначення розгляду справи по суті.

На електронну адресу адміністративного суду 11.09.2019 року надійшла заява від ОСОБА_1 - депутата Нікопольської міської ради VII скликання про розгляд справи за відсутності останнього та можливості закриття підготовчого провадження та переходу до розгляду справи по суті.

При цьому, 11.09.2019 року, до канцелярії адміністративного суду, відповідачем подана заява, в якій останній підтримав позицію, наведену у відзиві та запереченнях та просив суд розгляд справи здійснювати за його відсутності.

11.09.2019 року від третьої особи Відділу освіти і науки Нікопольської міської ради також надійшла заява про розгляд справи за відсутність повноважного представника та можливості переходу до розгляду справи по суті.

В підготовче судове засідання, призначене на 11.09.2019 року, учасники судового процесу не з`явились, про час, дату та місце судового засідання були повідомлені належним чином.

Судом ініційовано питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи те, що в матеріалах справи містяться заяви сторін про розгляд справи за їх відсутністю та можливості закриття підготовчого провадження, та призначення розгляду справи по суті, то суд на місці ухвалив подальший розгляд даного питання здійснювати за даної явки.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Отже, враховуючи наведене, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу судом не здійснювалось.

Вирішуючи питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, суд виходить із наступного.

Частиною 1 статті 173 КАС України підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі. За положеннями частини 4 зазначеної статті підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

В матеріалах справи містяться заяви сторін, в яких останні не заперечували проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 2 ст. 180 КАС України у підготовчому засіданні суд, зокрема, з`ясовує, чи бажають сторони вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; роз`яснює учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті; здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Суд зазначає, що під час підготовчого засідання були вирішені всі питання, зазначені у ч. 2 ст.180 КАС України.

За приписами п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на вищезазначене, суд приходить до висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 173, 180-183, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі №160/4492/19 за Первинної профспілкової організації комунального закладу Нікопольська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №24 до Нікопольської міської ради, треті особи: Відділ освіти і науки Нікопольської міської ради, ОСОБА_1 - депутат Нікопольської міської ради VII скликання, ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення.

Призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні 07.10.2019 року на 13:15 , у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду, за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 5, зала судових засідань №1.

Здійснювати розгляд адміністративної справи одноособово суддею Юхно І.В.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті надіслати учасникам адміністративного процесу.

Ухвала набирає законної сили відповідно до положень ст. 256 КАС України та не може бути оскаржена.

Суддя І.В. Юхно

Дата ухвалення рішення11.09.2019
Оприлюднено25.09.2019
Номер документу84456814
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/4492/19

Ухвала від 28.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 19.08.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Постанова від 19.03.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 13.02.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шальєва В.А.

Рішення від 07.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 11.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 24.06.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні