Ухвала
від 11.10.2019 по справі 810/1013/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про заміну сторони у справі

11 жовтня 2019 року м. Київ справа №810/1013/18

Суддя Київського окружного адміністративного суду Журавель В.О., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Головного управління ДФС у Київській області до Комунального підприємства Київської обласної ради "Київська регіональна комунальна компанія" про стягнення податкового боргу,

в с т а н о в и в:

1 березня 2018 р. до Київського окружного адміністративного суду звернулось ГУ ДФС у Київській області (далі - позивач) з позовом до Комунального підприємства Київської обласної ради "Київська регіональна комунальна компанія" (далі - відповідач) про стягнення податкового боргу у сумі 270 226 грн. 38 коп.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 17 серпня 2018 р. адміністративний позов задоволено частково, а саме: стягнуто до Державного бюджету України з рахунків Комунального підприємства Київської обласної ради "Київська регіональна комунальна компанія" у банках, що обслуговують такого боржника податковий борг у сумі 261 690 грн. 50 коп.

17 січня 2019 р. постановою Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу Комунального підприємства Київської обласної ради "Київська регіональна комунальна компанія" залишено без задоволення, а рішення Київського окружного адміністративного суду від 17 серпня 2018 р. залишено без змін.

Постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 26 березня 2019 р. касаційну скаргу Комунального підприємства Київської обласної ради "Київська регіональна комунальна компанія" задоволено частково. Рішення Київського окружного адміністративного суду від 17 серпня 2018 р. та постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 17 січня 2019 р. скасовано, а справу направлено на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 25 квітня 2019 р. вказану адміністративну справу прийнято до свого провадження та вирішено що ця справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження. Цією ж ухвалою призначено судове засідання

10 жовтня 2019 р. до суду надійшло клопотання від представника відповідача про розгляд справи без участі відповідача.

11 жовтня 2019 року до суду від представника Головного управління ДПС у Київській області надійшло клопотання про заміну позивача по справі на його процесуального правонаступника - Головне управління ДПС у Київській області.

Крім того, в цій заяві представник Головного управління ДПС у Київській області просив позовні вимоги задовольнити в повному обсязі (з урахування уточненої позовної заяви) та подальший розгляд справи здійснювати в порядку письмового провадження.

Розглянувши клопотання про заміну позивача на правонаступника, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року № 1200 "Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України", утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України, реорганізувавши Державну фіскальну службу шляхом поділу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 6 березня 2019 року № 227 затверджено положення про Державну податкову службу України та Державну митну службу України.

21 серпня 2019 року Кабінетом Міністрів України прийнято розпорядження №682-р "Питання Державної податкової служби", яким погоджено пропозицію Міністерства фінансів щодо можливості забезпечення здійснення Державною податковою службою покладених на неї постановою Кабінету Міністрів України від 6 березня 2019 р. № 227 "Про затвердження положень про Державну податкову службу України та Державну митну службу України" функцій і повноважень Державної фіскальної служби, що припиняється, з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на Державну податкову службу.

28 серпня 2019 року Державною податковою службою України прийнято наказ № 36 "Про початок діяльності Державної податкової служби України", згідно з яким розпочато виконання Державною податковою службою України функцій і повноважень Державної фіскальної служби України, що припиняється.

Відповідно до наказу Державної податкової служби України від 12 липня 2019 р. № 14 "Про затвердження положень про територіальні органи ДПС", затверджено положення, зокрема про Головне управління ДПС у Київській області.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 30 липня 2019 р. внесено запис в Єдиному державному реєстрі про державну реєстрацію Головного управління ДПС у Київській області як юридичної особи.

Вимогами статті 52 КАС України встановлено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ураховуючи зазначене, суд вважає, що клопотання про заміну позивача на правонаступника слід задовольнити та замінити позивача - Головне управління ДФС у Київській області на правонаступника - Головне управління ДПС у Київській області.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Клопотання Головного управління ДПС у Київській області про заміну позивача на правонаступника задовольнити.

2. Замінити позивача у даній справі - Головне управління ДФС у Київській області на його правонаступника - Головне управління ДПС у Київській області.

3. Подальший розгляд справи здійснювати в порядку письмового провадження.

3. Копію ухвали суду надіслати (видати) учасникам справи (їх представникам).

4. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Журавель В.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.10.2019
Оприлюднено15.10.2019
Номер документу84894757
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/1013/18

Рішення від 14.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 11.10.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Постанова від 26.03.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 25.03.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 05.03.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 18.02.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 07.02.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 31.01.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Постанова від 17.01.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Лічевецький Ігор Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні