Ухвала
від 17.10.2019 по справі 906/543/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "17" жовтня 2019 р. м. Житомир Справа № 906/543/16

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу № 906/543/16 за заявою Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" (м. Харків) до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" (с.Ставки (Леніне), Радомишльський район, Житомирська область) про банкрутство,

за участю учасників судового процесу:

- від кредиторів: не з`явився;

- від боржника: Ігнатів О.Л. - ліквідатор,-

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" (с.Леніне, Радомишльський район, Житомирська область).

Ухвалою господарського суду від 20.08.2019 призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л.; призначено наступне судове засідання на 17.10.2019 о 10:00 год.

10.09.2019 до суду повернулась копія ухвали від 20.08.2019, яку 21.08.2019 рекомендованою кореспонденцією було надіслано на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник".

04.10.2019 до суду надійшов супровідний лист ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л. від 02.10.2019 № 22 з доданими документами.

10.10.2019 на електронну пошту суду надійшло клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л. від 10.10.2019 № 25 про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" на два місяці.

16.10.2019 на електронну пошту суду надійшло клопотання Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" від 15.10.2019 № 367 про розгляд справи без участі представника кредитора.

Розглянувши клопотання Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" від 15.10.2019 № 367 про розгляд справи без участі представника кредитора, заслухавши думку ліквідатора банкрута, який вважав за необхідне задовольнити вказане клопотання, господарський суд ухвалив протокольну ухвалу: клопотання Українсько-американського спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "КАІС" від 15.10.2019 № 367 про розгляд справи без участі представника кредитора задовольнити; здійснити розгляд справи без участі представника кредитора.

У судовому засіданні ліквідатором банкрута Ігнатівим О.Л. повідомлено про хід ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник". Пояснено, що до Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис про ОСОБА_1 як ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник". На рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" у банківських установах встановлено наявність грошових коштів у розмірі 29428,15 грн. Інших активів Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" не виявлено. Наказ про формування ліквідаційної маси Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" станом на дату судового засідання ліквідатором не видавався. Крім того, 17.09.2019 проведено засідання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" на якому вирішено затвердити оплату праці арбітражного керуючого за проведення ліквідаційної процедури в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць проведення ліквідаційної процедури за рахунок боржника; відмовити ліквідатору у створенні фонду авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого відповідно до статті 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У судовому засіданні розглядалось клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л. від 10.10.2019 № 25 про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" на два місяці.

Ліквідатором банкрута Ігнатівим О.Л. повідомлено про відмову від раніше поданого до суду клопотання від 10.10.2019 № 25 про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" на два місяці.

Статтею 42 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) передбачено, що учасники справи мають право, зокрема, подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб, а також користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 46 ГПК України, крім прав та обов`язків передбачених ст. 42 ГПК України позивач, зокрема, вправі відмовитись від позову (всіх або частини позовних вимог).

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", сторонами у справі про банкрутство є конкурсні кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут); учасниками у справі про банкрутство є сторони, забезпечені кредитори, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство.

З огляду на зазначене, суд приймає відмову ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л. від вищезазначеного клопотання, оскільки дана відмова не суперечить законодавству та не порушує чиїх-небудь прав та охоронюваних законом інтересів.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі якщо позивач (заявник) відмовився від позову (заяви) і відмову прийнято судом.

Ураховуючи викладене, суд ухвалив протокольну ухвалу: закрити провадження з розгляду клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Ігнатів О.Л. від 10.10.2019 № 25 про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" на два місяці.

З матеріалів справи судом встановлено, що ухвалою господарського суду від 20.08.2019 призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л.

Відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" головою комісії з припинення або ліквідатором підприємства є Ігнатів О.Л.

Таким чином, станом на дату судового засідання на виконання ухвали Господарського суду Житомирської області від 20.08.2019 у справі № 906/543/16 внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про ОСОБА_1 . як ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник". Записи про Ігнатіва О.Л. як керівника банкрута та підписанта до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на дату судового засідання не внесено.

Згідно з частиною 2 статті 41 Закону про банкрутство ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження, зокрема, виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Отже, виключно ліквідатор банкрута є керівником такого підприємства та підписантом, відомості про що на підставі судового рішення та заяви ліквідатора мають бути внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

За викладених обставин, господарський суд вважає за необхідне звернути увагу Радомишльської районної державної адміністрації Житомирської області, що у разі звернення з відповідною заявою ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" Ігнатіва О.Л. згідно норм чинного законодавства на підставі судового рішення (даної ухвали) - підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань записи про ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" (с.Ставки (Леніне), Радомишльський район, Житомирська область, ідентифікаційний код 37823728) арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 224 від 12.03.2013; адреса: АДРЕСА_1 Івано-Франківська область АДРЕСА_2 Долинський район АДРЕСА_3 . Новичка, вул. Шубинця, 29; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) як керівника юридичної особи; особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами; особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд вважає за необхідне призначити наступне судове засідання.

Керуючись статтями 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України,-

УХВАЛИВ:

1. Закрити провадження з розгляду клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Ігнатів О.Л. від 10.10.2019 № 25 про продовження строку ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" на два місяці.

2. Призначити наступне судове засідання на "26" листопада 2019 р. о 10:40 год. в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № №407.

3. Радомишльській районній державній адміністрації Житомирської області у разі звернення з відповідною заявою ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" Ігнатіва Олекси Любомировича внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань записи про ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Аграрник" (с.Ставки (Леніне), Радомишльський район, Житомирська область, ідентифікаційний код 37823728) арбітражного керуючого Ігнатіва Олексу Любомировича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 224 від 12.03.2013; адреса: АДРЕСА_1 вул. Шубинця, 29; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) як керівника юридичної особи; особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами; особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

4. Ліквідатору боржника Ігнатіву О.Л. в термін до 19.11.2019 надати до господарського суду:

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань з внесеними до нього відомостями щодо ліквідатора боржника арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л. як керівника та підписанта;

- акт приймання - передачі документів щодо здійснення процедури розпорядження майном боржника та ліквідаційної процедури від попереднього арбітражного керуючого;

- докази проведення інвентаризації майнових активів та заборгованості банкрута, в тому числі, перед найманими працівниками; оцінку майна боржника; результати проведеної інвентаризації та оцінки надати суду;

- наказ про включення активів до ліквідаційної маси;

- додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування, підтверджуючі документи подати суду;

- проміжний звіт з підтверджуючими документами про хід ліквідаційної процедури банкрута та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов`язків;

- докази встановлення наявності активів боржника шляхом надіслання відповідних запитів до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (щодо об`єктів права інтелектуальної власності згідно відомостей веб-сайту), Державної авіаційної служби України (згідно відомостей веб-сайту);

- письмову інформацію з документальним підтвердженням щодо дебіторської заборгованості боржника.

Повідомити учасників провадження у справі про банкрутство про дату, час та місце слухання справи, шляхом надіслання на їхню адресу копії даної ухвали, для забезпечення участі у судовому засіданні.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 17.10.2019 та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Суддя Костриця О.О.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.10.2019
Оприлюднено18.10.2019
Номер документу85012657
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/543/16

Постанова від 09.06.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Постанова від 09.06.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 08.06.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 08.06.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 19.05.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 19.05.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 19.05.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні