Ухвала
від 21.10.2019 по справі 759/16153/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр.№ 2/759/6177/19

ун.№ 759/16153/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2019 року м. Київ

Суддя Святошинського районного суду м. Києва Войтенко Ю.В., розглянувши клопотання представника позивача про призначення цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія Ю.ЕС.АЙ про відшкодування шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, до розгляду в порядку загального позовного провадження,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 10.09.2019 відкрито провадження по справі, призначено справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, визначено строк для подачі відзиву відповідача, строк для відповіді на відзив позивача, роз`яснено права.

В подальшому до суду надійшло клопотання від представника позивача, в якому він просив розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Вивчивши матеріали справи та клопотання відповідача прихожу до наступного висновку.

У порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи, що передбачено ч. 4 ст. 19 та ч.1 ст. 274 ЦПК України.

Згідно з приписами ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

У відповідності до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

За приписами ч. 6 ст. 279 ЦПК України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

На підставі викладених норм клопотання відповідача задоволенню не підлягає, оскільки, як передбачає ч. 8 ст. 279 ЦПК України, при розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення та показання свідків.

Принциповою відмінністю між спрощеним та загальним порядком розгляду справи у позовному провадженні є те, що, згідно з вимогами ст.. 274-279 ЦПК України, не проводяться судові дебати та не здійснюється підготовче провадження у справі при спрощеному порядку.

При цьому законодавцем передбачено, що спрощене провадження може здійснюватися як без виклику (повідомлення) сторін, третіх осіб, так із їхнім викликом (повідомленням) у судове засідання, у якому, в такому випадку, може здійснюватися, зокрема, допит свідків.

Дослідивши зміст вищевказаної заяви відповідача, матеріали справи, судом було встановлено, що розмір заявлених позовних вимог складає 181 212,60 грн., що відносить дану справу до категорії малозначних (справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб), які розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження згідно п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, що в свою чергу, враховуючи вимоги ст. 277 ч. 7 ЦПК України, свідчить про відсутність підстав для задоволення заяви представника позивача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Проте, зважаючи, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд приходить до висновку про необхідність продовжити розгляд вказаної цивільної справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 19, 274, 277 ЦПК України суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про призначення цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія Ю.ЕС.АЙ про відшкодування шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, до розгляду в порядку загального позовного провадження, - в частині розгляду справи в порядку загального позовного провадження залишити без задоволення.

Розгляд цивільної справи за позовом позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Товариство з додатковою відповідальністю Страхова компанія Ю.ЕС.АЙ про відшкодування шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди - продовжити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання на 13 листопада 2019 року о 12 годині 30 хвилин, яке відбудеться у приміщенні Святошинського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Жилянська, 142, зал. 6).

В судове засідання викликати сторони.

Копію ухвали видати (надіслати) сторонам у справі.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет https://sv.ki.court.gov.ua/sud2608/.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ю.В. Войтенко

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.10.2019
Оприлюднено23.10.2019
Номер документу85099189
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —759/16153/19

Постанова від 05.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Рішення від 30.09.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Рішення від 30.09.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Ухвала від 30.10.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Ухвала від 25.10.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Ухвала від 21.10.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Войтенко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні