Ухвала
від 28.10.2019 по справі 300/1906/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"28" жовтня 2019 р. справа № 300/1906/19

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Тимощук О.Л., розглянувши матеріали

позовної заяви Фермерського господарства "ПЛЕЯДА", адреса: вул. Братів Бойчуків,

с. Цуцилів, Надвірнянський район, Івано-Франківська область, 78413

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Фермерське господарство "ЖИТНІ ЛАНИ", адреса: вул. В. Стефаника, буд. 30,

с. Цуцилів, Надвірнянський район, Івано-Франківська область, 78413

до Цуцилівської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, адреса: вул. Братів Бойчуків, буд. 71, с. Цуцилів, Надвірнянський район, Івано-Франківська область, 78413,

про визнання протиправним та скасування протокольного рішення засідання комісії з використання коштів сільського бюджету, -

ВСТАНОВИВ:

Фермерське господарство "ПЛЕЯДА" (надалі, також - позивач, ФГ "ПЛЕЯДА"), в особі голови (засновника) ОСОБА_1 (надалі, також - представник позивача), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Фермерське господарство "ЖИТНІ ЛАНИ", 18.09.2019 звернулося в суд з позовною заявою до Цуцилівської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області (надалі, також - відповідач) про визнання протиправним та скасування протокольного рішення засідання комісії з використання коштів сільського бюджету від 24.04.2019 та зобов`язання повторно провести конкурс для визначення переможця.

Звернення до суду із позовною заявою, на переконання позивача, зумовлено наявністю корупційної складової при прийнятті оскарженого рішення та неналежним проведення Цуцилівською сільською радою конкурсу. На думку представника позивача, відповідачем допущено порушення вимог чинного законодавства, чим спричинено можливість неправомірного заволодіння коштами обласного, районного та місцевого бюджетів у розмірі 380 000 грн.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 23.09.2019 позовну заяву залишено без руху, надано позивачу десятиденний строк з дня вручення (отримання) копії цієї ухвали для усунення недоліків, шляхом подання документу про сплату судового збору в розмірі 1 921 (одна тисяча дев`ятсот двадцять одна) гривня.

На адресу суду 15.10.2019 надійшло клопотання позивача про усунення недоліків позовної заяви, у якому позивач уточнив позовні вимоги шляхом їх зменшення, а саме, просить суд визнати протиправним та скасувати протокольне рішення засідання комісії з використання коштів сільського бюджету від 24.04.2019.

Із урахуванням уточнених позовних вимог, судовий збір, що підлягає сплаті за одну позовну вимогу немайнового характеру, відповідно до положень Закону України Про судовий збір становить 1 921 грн. З огляду на сплачений позивачем, відповідно до платіжного доручення від 18.09.2019 №61, судовий збір за подання даного позову у розмірі 1 921 грн, необхідності додаткової сплати судового збору суддя не вбачає, відтак, недоліки позовної заяви позивачем усунуто.

Представник позивача має належні повноваження на подання позовної заяви.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі, також - КАС України).

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та подано з дотриманням правил підсудності і у строк, встановлений законом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України немає.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, згідно із вимогами, встановленими статтею 262 КАС України.

Разом із клопотання про усунення недоліків позовної заяви, представником позивача подано до суду клопотання про залучення до участі у справі третьої особи.

Згідно зі змістом такого клопотання, позивача зазначає, що рішення, ухвалене судом за результатом розгляду справи може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки Фермерського господарства "Іванчук", оскільки останнє є вигодонабувачем, відповідно до оскарженого протокольного рішення відповідача від 24.04.2019.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суддя зазначає, що предметом розгляду даної справи є встановлення правомірності прийняття Цуцилівською сільською радою рішення, яким визнано Фермерське господарство "Іванчук" переможцем конкурсу на використання коштів сільського бюджету на виконання заходу Програми розвитку ягідництва і садівництва та підтримки фермерських господарств на території Цуцилівської сільської ради до проекту "Лохину в кожну хатину" на 2019 рік. З огляду на вказане, суддя погоджується із твердженнями представника позивача у заявленому клопотання та зазначає, що рішення, ухвалене судом у даній адміністративній справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки Фермерського господарства "Іванчук" як переможця конкурсу, із результатами проведення якого не погоджується позивач.

Таким чином, клопотання ФГ "ПЛЕЯДА" про залучення Фермерського господарства "Іванчук" до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача підлягає задоволенню.

Окрім наведеного, до матеріалів позову представником позивача долучено клопотання про витребування доказів.

Так, представник зазначив про необхідність витребування судом, з метою належного вирішення спору, належним чином засвідчені копії документів, які подані Фермерськими господарствами "ПЛЕЯДА", "ЖИТНІ ЛАНИ" та "Іванчук" для участі у конкурсі на виконання Програми розвитку ягідництва і садівництва та підтримки фермерських господарств на території Цуцилівської сільської ради на 2019-2020 роки до проекту "Лохину в кожну хатину".

Дослідивши заявлене клопотання, з метою повного, всебічного і об`єктивного дослідження обставин справи суддя дійшов висновку про наявність підстав для його задоволення.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 49, 80, 171, 248, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Фермерського господарства "ПЛЕЯДА", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Фермерське господарство "ЖИТНІ ЛАНИ" до Цуцилівської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області про визнання протиправним та скасування протокольного рішення засідання комісії з використання коштів сільського бюджету.

2. Клопотання Фермерського господарства "ПЛЕЯДА" про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити Фермерське господарство "Іванчук" (адреса: вул. Польова, буд. 1, село Цуцилів, Надвірнянський район, Івано-Франківська область, 78413, код ЄДРПОУ - 22172575) до участі в адміністративній справі №300/1906/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

4. Призначити судовий розгляд справи на "18" листопада 2019 р. о 10:00 год , який буде проводитися одноособово суддею Тимощуком О.Л., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, буд. 46, 1 поверх, зал судових засідань № 3, каб. 108.

5. Встановити відповідачу з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити, що відповідно до частини 4 статті 159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Зобов`язати відповідача надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

6. Встановити позивачу - для подання відповіді на відзив, а відповідачу - для подання заперечення, - п`ятиденний строк з дня отримання відзиву чи відповіді на відзив, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

7. Встановити третім особам з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання пояснень стосовно позовної заяви, які повинні відповідати вимогам, що встановлені частинами 2-4 статті 162 КАС України.

8. Клопотання Фермерського господарства "ПЛЕЯДА" про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Цуцилівської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області:

- належним чином засвідчені копії усіх наявних документів, які подані Фермерськими господарствами "ПЛЕЯДА", "ЖИТНІ ЛАНИ" та "Іванчук" для участі у конкурсі на виконання Програми розвитку ягідництва і садівництва та підтримки фермерських господарств на території Цуцилівської сільської ради на 2019-2020 роки до проекту "Лохину в кожну хатину";

- належним чином оформлені письмові пояснення із обгрунтуванням правомірності прийняття оскарженого рішення із посиланням на відповідне нормативне врегулювання.

Витребувані документи надати суду у строк до початку судового засідання 18 листопада 2019 року.

9. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

10. Направити Цуцилівській сільській раді Надвірнянського району Івано-Франківської області, Фермерському господарству ЖИТНІ ЛАНИ та Фермерському господарству Іванчук копії позовної заяви разом з доданими документами.

11. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини 5 статті 262 КАС України, суд з власної ініціативи розглядає справу в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

12. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала складена 28 жовня 2019 року, у зв`язку із перебуванням головуючого у справі у службових відрядженнях з 16 жовтня по 18 жовтня 2019 року, та з 21 жовтня по 25 жовтня 2019 року, згідно із наказами голови Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 10.10.2019 за №54-К та від 15.10.2019 за №55-К

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню у випадку, передбаченому пунктом 5 частини 1 статті 294 КАС України.

Суддя /підпис/ Тимощук О.Л.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено29.10.2019
Номер документу85219962
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/1906/19

Постанова від 23.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 03.07.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Рішення від 24.02.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 27.02.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Рішення від 24.02.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 16.01.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 15.10.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні