Ухвала
від 26.11.2019 по справі 824/743/19-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про поновлення провадження у справі

26 листопада 2019 р. м. Чернівці Справа № 824/743/19-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Анісімова О.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання про поновлення провадження в адміністративній справі за позовом Чернівецького міського голови Каспрука Олексія Павловича до виконавчого комітету Чернівецької міської ради, Конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирного будинку житлового фонду міста Чернівці, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Єврокомунбуд", Приватне підприємство Порядок в домі про визнання протиправними та скасування рішень,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Чернівецького окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом Чернівецького міського голови ОСОБА_2 (далі - позивач або міський голова) до Виконавчого комітету Чернівецької міської ради (далі - відповідач-1) та Конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирного будинку житлового фонду міста Чернівці (далі - відповідач-2) про:

- визнання протиправним та скасування рішення Конкурсної комісії з призначення управителів багатоквартирних будинків у місті Чернівці в частині визначення переможцем конкурсу щодо будинків по "ЛОТУ №4", оформлене протоколами засідань №11 від 09.07.2018 року та №13 від 12.08.2018 року;

- визнання протиправним та скасування рішення №411/16 від 07.08.2018 року виконавчого комітету Чернівецької міської ради "Про призначення ТОВ "Єврокомунбуд" управителем багатоквартирних будинків житлового фонду міста Чернівці і внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 12.03.2014 р. №68/3";

- визнання протиправним та скасування рішення Конкурсної комісії з призначення управителів багатоквартирних будинків у місті Чернівці в частині визначення переможцем конкурсу щодо будинків по "ЛОТУ №5" та "ЛОТУ №7", оформлене протоколами засідань №15 від 30-31.07.2018 року, №16 від 01.08.2018р., № 17 від 02.08.2018р.;

- визнання протиправним та скасування рішення №412/16 від 07.08.2018 року виконавчого комітету Чернівецької міської ради "Про призначення ПП "Порядок в домі" управителем багатоквартирних будинків житлового фонду міста Чернівці по ЛОТу №5 і внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 12.03.2014 р. №68/3";

- визнання протиправним та скасування рішення №413/16 від 07.08.2018 року виконавчого комітету Чернівецької міської ради "Про призначення ПП "Порядок в домі" управителем багатоквартирних будинків житлового фонду міста Чернівці по ЛОТу №7 і внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 12.03.2014 р. №68/3".

Ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду (головуючий суддя Анісімов О.В.) від 08.08.2019 року залучено до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради (далі - Департамент ЖКГ), Товариство з обмеженою відповідальністю Єврокомунбуд (далі - ТОВ "Єврокомунбуд") та Приватне підприємство "Порядок в домі" (далі - ПП Порядок в домі ).

У судовому засіданні директор ТОВ "Єврокомунбуд" Сізов М.С. заявив відвід судді Анісімову О.В. Заява обґрунтована тим, що головуючим у справі порушено процесуальний закон, зокрема будучи обізнаним в тому, що позовна заява не відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) (судовий збір сплачений ОСОБА_2 , як фізичною особою, а не як міським головою) прийняв її до розгляду, а також приєднав до справи документи під час слухання її по суті, які подані представником позивача без обґрунтування ним не можливості подання їх під час підготовчого провадження.

Ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду (головуючий суддя Анісімов О.В.) від 21.11.2019 року заяву директора ТОВ "Єврокомунбуд" Сізова М.С. про відвід судді Анісімова О.В. визнано необґрунтованою, а провадження у справі зупинено до вирішення питання про відвід. Адміністративну справу із заявою про відвід судді Анісімова О.В. передано до відділу забезпечення документообігу та ведення архіву Чернівецького окружного адміністративного суду заяву директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Єврокомунбуд" Сізова Михайла Сергійовича про відвід судді Анісімова О.В. для визначення судді щодо вирішення питання про відвід у відповідності до вимог статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно автоматизованого розподілу судової справи між суддями вказану вище заяву про відвід судді передано для розгляду судді Лелюку О.П.

Ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду (головуючий суддя Лелюк О.В.) від 25.11.2019 року у справі № 824/1436/19-а у задоволенні заяви директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Єврокомунбуд" Сізова Михайла Сергійовича про відвід судді Анісімова О.В. у справі за позовом Чернівецького міського голови Каспрука Олексія Павловича до виконавчого комітету Чернівецької міської ради, Конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирного будинку житлового фонду міста Чернівці, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Єврокомунбуд", Приватне підприємство "Порядок в домі", про визнання протиправними та скасування рішень - відмовлено.

Відповідно до статті 237 КАС України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Враховуючи вищезазначені обставини, суд дійшов висновку, що підстави з яких було зупинено провадження у справі відпали, а тому провадження у справі №824/743/19-а необхідно поновити

Таким чином, керуючись статтями 237, 243, 248, 256 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Поновити провадження в адміністративній справі №824/743/19-а за позовом Чернівецького міського голови Каспрука Олексія Павловича до виконавчого комітету Чернівецької міської ради, Конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирного будинку житлового фонду міста Чернівці, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Єврокомунбуд", Приватне підприємство Порядок в домі про визнання протиправними та скасування рішень.

2. Справа буде розглядатись суддею Анісімовим О.В. одноособово в порядку загального позовного провадження.

3. Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 10:30 год. 05 грудня 2019 р. Засідання відбудеться у приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернівці, вул.Садова 1 "І".

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Анісімов

Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено27.11.2019

Судовий реєстр по справі —824/743/19-а

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 28.07.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 28.02.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Постанова від 12.02.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 04.02.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 21.12.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 17.12.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 26.11.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні