Ухвала
від 26.11.2019 по справі 120/1718/19-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

26 листопада 2019 р. Справа № 120/1718/19-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Дончика В.В.,

за участю:

секретаря судового засідання: Литвина Д.С.,

представника позивачів: Зубаня О.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_4 до Комунального підприємства "Ладижинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Ладижинської міської ради" про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 , в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , в інтересах неповнолітньої дитини ОСОБА_4 до Комунального підприємства "Ладижинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Ладижинської міської ради" про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

24.09.2019 року на адресу суду надійшло клопотання ОСОБА_1 , в якому просила залучити до участі у справі в якості третьої осіби, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Дошкільний навчальний заклад №2 "Казка" (ясла-садок). Обґрунтовуючи заявлене клопотання зазначила, що Дошкільний навчальний заклад №2 "Казка", у зв`язку із відсутністю дозволу з медичної установи, відмовляє в допуску її дитини до навчання.

02.10.2019 року на адресу суду надійшло клопотання ОСОБА_5 , в якому просила залучити до участі у справі в якості третьої осіби, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Ладижинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4 Ладижинської міської ради Вінницької області. Обґрунтовуючи заявлене клопотання зазначила, що Ладижинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4, у зв`язку із відсутністю дозволу з медичної установи, відмовляє в допуску її дитини до навчання.

В судовому засіданні 26.11.2019 року представник позивачів підтримав заявлені клопотання та просив їх задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не прибув з невідомих суду причин, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

З урахуванням викладеного, керуючись положеннями частини 3 статті 194 КАС України, суд вважає за можливе розглянути заявлені позивачами клопотання у відсутності відповідача.

Визначаючись щодо заявленого клопотання, суд виходив з наступного.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як слідує з прохальної частини позовних заяв, предметом розгляду в межах даної справи, окрім іншого, є вимоги позивачів щодо зобов`язання відповідача надати дозвіл на відвідування неповнолітніми дітьми ОСОБА_2 та ОСОБА_4 навчальних закладів при відсутності у них всіх обов`язкових профілактичних щеплень.

Таким чином, враховуючи характер спірних правовідносин, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Дошкільний навчальний заклад №2 "Казка" (Ясла-садок) Ладижинської міської ради Вінницької області та Ладижинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4 Ладижинської міської ради Вінницької області (ЗОШ №4), оскільки рішення, прийняте за наслідками розгляду даної справи, може вплинути на їх права, свободи чи інтереси.

Крім того, 14.11.2019 року відповідачем подано клопотання про витребування у Дошкільного навчального закладу №2 "Казка" інформації щодо відвідування ОСОБА_2 . Дошкільного навчального закладу №2 "Казка". Обґрунтовуючи заявлене клопотання вказали, що витребувана інформація дасть змогу визначити, наявні чи відсутні на даний момент порушення їх прав та інтересів.

Водночас, 14.11.2019 року відповідачем подано клопотання про витребування у Ладижинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 інформації щодо відвідування ОСОБА_4 . Ладижинську Загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4. Обґрунтовуючи заявлене клопотання вказали, що витребувана інформація дасть змогу визначити, наявні чи відсутні на даний момент порушення їх прав та інтересів.

В судовому засіданні представник позивачів підтримав заявлені клопотання та просив їх задовольнити.

Визначаючись щодо заявленого клопотання, суд виходив із наступного.

Так, відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно із ст. 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч. 1 ст. 73 КАС України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення (ч. 2 ст. 73 КАС України).

Згідно із ч. 1 ст. 80 КАС України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу (ч. 3 ст. 80 КАС України).

Як вбачається із прохальних частин позовної заяви, предметом розгляду в межах даної справи, окрім іншого, є вимоги позивачів щодо зобов`язання відповідача надати дозвіл на відвідування неповнолітніми дітьми ОСОБА_2 та ОСОБА_4 навчальних закладів при відсутності у них всіх обов`язкових профілактичних щеплень.

Враховуючи викладене, оскільки інформація, яка б підтверджувала, чи допущені діти до відвідування відповідного навчального закладу та чи відвідують такий заклад у даний час, матеріали справи не містять, суд приходить до висновку про необхідність витребування інформації щодо відвідування дітьми позивачів навчальних закладів.

З огляду на необхідність залучення до участі у справі третіх осіб та витребування додаткових доказів, суд доходить висновку про наявність підстав для відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 49, 248, 256 КАС України суд, -

у х в а л и в :

Клопотання представника позивачів задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Дошкільний навчальний заклад №2 "Казка" ( Ясла-садок ) Ладижинської міської ради Вінницької області (вул. Будівельників, 57, м. Ладижин, Вінницька область, код ЄДРПОУ 26219629) та Ладижинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4 Ладижинської міської ради Вінницької області (ЗОШ №4) (вул.Будівельників 63, м.Ладижин, Вінницька область, код ЄДРПОУ 24902799).

Запропонувати третім особам в 10-денний строк з дня отримання даної ухвали подати свої письмові пояснення з приводу заявлених позовних вимог.

Витребувати у Дошкільного навчального заклада №2 "Казка" та зобов`язати надати суду у 10-денний строк з дня отримання ухвали інформацію щодо відвідування Захарчевною Анатстасією Вікторівною Дошкільного навчального закладу №2 "Казка".

Витребувати у Ладижинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 та зобов`язати надати суду у 10-денний строк з дня отримання ухвали інформацію щодо відвідування Пріщенко Катериною Василівною Загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4.

Відкласти підготовче засідання на 12 грудня 2019 р. на 10:00 год. в залі судового засідання № 6 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Повний текст ухвали виготовлений 28.11.2019 року.

Суддя Дончик Віталій Володимирович

Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85956194
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —120/1718/19-а

Ухвала від 12.12.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 26.11.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 02.10.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 13.09.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Постанова від 31.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 16.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 16.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 04.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Біла Л.М.

Ухвала від 03.06.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні