Ухвала
від 06.12.2019 по справі 219/11335/19
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/11335/19

Провадження № 2/219/2981/2019

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2019 року м. Бахмут Донецької області

Артемівський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Шевченко Л.В.,

за участі секретаря судового засідання Азямової О.В.,

розглянувши у відкритому засіданні в приміщенні суду в м. Бахмуті Донецької області в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства Центренерго в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за комунальні послуги, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ПАТ Центренерго в особі ВП Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за комунальні послуги.

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 07 листопада 2019 відкрито спрощене позовне провадження по справі та призначено судове засідання для розгляду справи по суті на 06 грудня 2019. Відповідачам надано строк для подання відзиву на позов.

05.12.2019 від відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_1 надійшов відзив на позовну заяву, з якого вбачається, що відповідачі категорично не згодні з позовними вимогами, оскільки позивачем комунальні послуги належної якості не надаються. У зв`язку з цим, просили перейти до розгляду справи в порядку загального позовного провадження. Також, просили залучити як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, Світлодарську міську раду та КП ВЕСТА .

На підставі ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України, у зв`язку з неявкою всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, оглянувши матеріали справи, поданий відповідачами відзив, зазначає наступне.

Відповідно до положень ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження. Спрощене позовне провадження призначене для розгляду: 1) малозначних справ; 2) справ, що виникають з трудових відносин; 3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; 4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ч.3 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно ч. 4 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про залишення заяви відповідача без задоволення; розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається (. 6 ст. 277 ЦПК України)

Задля забезпечення можливості реалізації принципу рівності та справедливого балансу між сторонами, згадуваного у чисельних рішеннях ЄСПЛ (пункти 30 - 33 рішення у справі Менчинська проти Росії, пункт 53 у справі Мартіні проти Франці), з урахуванням обставин, визначених ч. 3 ст. 274 ЦПК України, які повинні враховуватися при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження, суд вважає за необхідне здійснити перехід до розгляду справи в порядку загального позовного провадження, призначивши підготовче судове засідання для виконання завдання підготовчого провадження.

Крім того, згідно статті 35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі. Якщо суд при прийнятті позовної заяви, здійсненні провадження у справі до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Тому, з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, - Світлодарську міську раду та КП ВЕСТА .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 35, 274, 277, 353-355 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання відповідачів задовольнити.

Перейти зі спрощеного позовного провадження до розгляду справи за позовом Публічного акціонерного товариства Центренерго в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за комунальні послуги в порядку загального позовного провадження.

Розгляд справи розпочати зі стадії відкриття провадження у справі.

Підготовче засідання по справі призначити на 29 січня 2020 року о 09.00 годині, що відбудеться в приміщенні Артемівського міськрайонного суду Донецької області (Донецька область, м. Бахмут, вул. Миру, 5 каб. 307), в яке викликати осіб, які беруть участь у справі.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, - Світлодарську міську раду (адреса місцезнаходження: 84792, Донецька область, Бахмутський район, м. Світлодарськ, проспект Миру, 5, код ЄДРПОУ 26319615) та КП ВЕСТА (адреса місцезнаходження: 84792, Донецька область, Бахмутський район, м. Світлодарськ, вул. Енергетиків, 90, код ЄДРПОУ 33225303).

Копію ухвали надіслати учасникам справи, а третім особам разом з ухвалою також копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Про час і місце судового засідання повідомити сторін у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://arm.dn.court.gov.ua (стан розгляду справи).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Шевченко

Дата ухвалення рішення06.12.2019
Оприлюднено09.12.2019
Номер документу86155849
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за комунальні послуги

Судовий реєстр по справі —219/11335/19

Постанова від 11.11.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Постанова від 11.11.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 09.09.2020

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Рішення від 16.06.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Рішення від 09.06.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 06.12.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Шевченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні