Ухвала
від 26.12.2019 по справі 520/15752/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 520/15752/19

Провадження № 2/522/7732/19

У Х В А Л А

26 грудня 2019 року Приморський районний суд міста Одеси в складі:

головуючого - судді Чернявської Л.М.,

за участю секретаря судових засідань Пейкова О.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Одесі справу за позовом громадської спілки Міжнародне наукове товариство в інтересах аспіранта ОСОБА_1 , ОСОБА_1 до Держави України в особі Управління державної казначейської служби в Одесі, треті особи - Президент України Зеленський Володимир Олександрович, начальник Начальник главного управления ПФУ в Одесской области Буряченко Олександр Євгенович, директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації Коваленко Лілія Валентинівна, прокурор Одеської області Жученко Олег Дем`янович, начальник Головне управління Національної поліції в Одеській області Бех Олег Володимирович про відшкодування морального збитку, який було спричинено відсутністю пенсійного і соціального забезпечення, перешкодою у доступі до справедливого правосуддя, бездіяльністю правоохоронних органів в місті Одеса, у відношенні особи, депортованої з тимчасово окупованого Криму,

В С Т А Н О В И В:

08.07.2019 року канцелярією Київського районного суду м. Одеси за вхідним номером 33893/19 зареєстрована позовна заява Міжнародного наукового товариства в інтересах аспіранта ОСОБА_1 , ОСОБА_1 до Держави України в особі Державного казначейства Київського району м.Одеси, треті особи - Президент України Зеленський Володимир Олександрович, начальник Начальник главного управления ПФУ в Одесской области Буряченко Олександр Євгенович, Прокурор Одеської області Жученко Олег Дем`янович, Головне управління Національної поліції в Одеській області про стягнення моральної шкоди, яке заподіяно відсутністю пенсійного та соціального забезпечення, перешкодою доступу до справедливого судочинства, бездіяльністю правоохоронних органів в м.Одеса, Україна, директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації Коваленко Лілія Валентинівна та начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Бех Олег Володимирович відносно особи яка депортована із тимчасово окупованого Криму та передана передана судді Літвіновій І.А..

11.07.2019 року до суду надійшло Уточненное исковое заявление , де коло третіх осіб доповнено особами з наступними даними: ОСОБА_2 Директор департамента социальной и семейной политики Одесской областной государственной администрации та ОСОБА_3 Начальник Главного управления Национальной полиции в Одесской области (вхід. № 34890).

Ухвалою суду від 24.07.2019 року позов залишено без руху із встановленням позивачам десятиденного строку на усунення недоліків.

Ухвалою судді Київського районного суду міста Одеси від 08.10.2019 року матеріали справи передані за підсудністю до Приморського районного суду м. Одеси.

17 жовтня 2019 року матеріали справи надійшли до суду та за результатами автоматизованого розподілу справа передана для розгляду судді Чернявській Л.М..

Провадження у справі відкрито 18 жовтня 2019 року, розгляд справи призначений в загальному порядку та призначено підготовче судове засідання.

Провадження у справі відкрито 18 жовтня 2019 року, розгляд справи призначений в загальному порядку та призначено підготовче судове засідання.

02 грудня 2019 року громадська спілка Міжнародне наукове товариство в інтересах аспіранта ОСОБА_1 , ОСОБА_1 звернулись до суду з клопотанням про залучення до участі у справі в якості третьої особи начальника Головного територіального управління юстиції в Одеській області Сауляк Р.В. та у разі переміщення ОСОБА_4 на іншу роботу, просять замінити його на ОСОБА_5 нового прокурора Одеської області.

09 грудня 2019 року Головне управління Національної поліції в Одеській області надало суду письмові пояснення.

23 грудня 2019 року із Київського районного суду міста Одеси надійшов відзив Управління державної казначейської служби України у м.Одесі Одеської області, який надійшов до Київського районного суду міста Одеси 25 листопада 2019 року.

24 грудня 2019 року та 26 грудня 2019 року до суду надійшли письмові пояснення Прокуратури Одеської області.

26 грудня 2019 року до суду надійшов супровідний лист ОСОБА_1 про залучення доказів.

В підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 просив задовольнити клопотання та замінити звільненого прокурора Одеської області Жученко О.Д. на призначеного на цю посаду ОСОБА_5 та залучити до участі у справі в якості третьої особи начальника Головного територіального управління юстиції в Одеській області Сауляк Р.В.

Представник позивача громадської спілки Міжнародне наукове товариство в судове засідання не з`явився, 29.10.2019 року надійшла заява керівника Горон А. в якій зазначено, що позов вони підтримують, просять його задовольнити та у разі їхньої неявки справу розглянути за їх відсутності.

Представник відповідача та представники третіх осіб прокурора Одеської області, начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області не заперечували проти заміни прокурора, заперечували проти залучення третьої особи начальника Головного територіального управління юстиції в Одеській області Сауляк Р.В., пояснили що в управлінні в теперішній час іде реорганізація, змінено керівництво та не зазначено підстав для залучення зазначеної організації.

Третя особа, директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації Коваленко Л.В. повідомила суд про неможливість прийняту участь у судовому засіданні та просила розглядати справу за її відсутності, пояснення не надавала.

Інші учасники про причини неявки не повідомили.

В підготовчому судовому засіданні 26 грудня 2019 року замінено ОСОБА_4 на прокурора Одеської області Вихор Максима Анатолійовича у справі.

У залученні в якості третьої особи яка не заявляє вимоги на предмет спору Начальника Головного територіального управління юстиції в Одеській області Сауляк Р.В. відмовлено.

Позивачем інші клопотання не заявлялись, ним повідомлено, що додатково до початку слухання справи будуть надані наявні у нього копії судових рішень.

Сторони заявили, що не мають клопотань та заяв та надали згоду на закриття підготовче провадження по справі та призначення справи до розгляду.

Судом встановлено, що надані суду докази по справі дозволяють розпочати її розгляд. Також, судом здійснені, всі інші дії, які передбачені чинним законодавством, та необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті. Підстави для ухвалення рішення, закриття провадження у справі, залишення позовної заяви без розгляду чи укладення мирової угоди відсутні.

За таких обставин, в порядку ст. 200 ЦПК України, суд робить висновок, що підготовче провадження по даній справі підлягає закриттю з призначенням справи до судового розгляду по суті. З урахуванням надмірного навантаження під час здійснення судочинства, пов`язаного з відсутністю тривалий час значної кількості суддів та фізичної можливості дотримання граничних строків розгляду справи, перебування судді в щорічній відпустці розгляд справи призначається на березень 2020 року.

Керуючись ст. 200 ЦПК України, суд

постановив:

Закрити підготовче провадження по справі.

Призначити справу за позовом громадської спілки Міжнародне наукове товариство в інтересах аспіранта ОСОБА_1 , ОСОБА_1 до Держави України в особі Управління державної казначейської служби в Одесі, треті особи - Президент України Зеленський Володимир Олександрович, начальник Начальник главного управления ПФУ в Одесской области Буряченко Олександр Євгенович, директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації Коваленко Лілія Валентинівна, прокурор Одеської області Вихор Максим Анатолійович Жученко Олег Дем`янович, начальник Головне управління Національної поліції в Одеській області Бех Олег Володимирович про відшкодування морального збитку, який було спричинено відсутністю пенсійного і соціального забезпечення, перешкодою у доступі до справедливого правосуддя, бездіяльністю правоохоронних органів в місті Одеса, у відношенні особи, депортованої з тимчасово окупованого Криму до розгляду по суті 20 березня 2020 року об 12 год. 00 хв . у залі суду № 221 у приміщенні суду за адресою: м. Одеса, вул. Балківська, 33.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л. М. Чернявська

26.12.2019

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення26.12.2019
Оприлюднено29.12.2019
Номер документу86707901
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —520/15752/19

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 07.09.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Рішення від 03.08.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Рішення від 03.08.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні