Ухвала
від 20.01.2020 по справі 478/1999/19
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 478/1999/19 Провадження № 2/478/51/2020

У Х В А Л А

20 січня 2020 року смт.Казанка

Казанківський районний суд Миколаївської області в складі, головуючого судді Томашевського О.О., за участю: секретаря судового засідання Григоренко Н.О., розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Казанка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи, без самостійних вимог щодо предмету спору: державний реєстратор Казанківської районної державної адміністрації Миколаївської області Слободанюк Василь Олександрович, Відділ у Казанківському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та скасування його державної реєстрації, -

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи, без самостійних вимог щодо предмету спору: державний реєстратор Казанківської районної державної адміністрації Миколаївської області Слободанюк В.О., Відділ у Казанківському районі ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та скасування його державної реєстрації.

Ухвалою Казанківського районного суду Миколаївської області від 23.12.2019 року, прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження по справі, розгляд справи постановлено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

20.01.2020 року представником позивача ОСОБА_1 була подано клопотання про заміну неналежної третьої особи, без самостійних вимог щодо предмету спору на належну. Клопотання мотивовано тим, що Відділ у Казанківському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області не є самостійною юридичною особою, а є лише структурним підрозділом Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, та не наділений повноваженнями бути учасником судових процесів.

Учасники справи в судове засідання не прибути, про час, місце та дату судового засідання були повідомленні належним чином.

Оскільки розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, то, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Розглянувши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить наступного висновку.

Згідно з ч.1 ст.42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи особи.

Відповідно до ч.9 ст.10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Згідно вимог ч.2 ст.51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Згідно ч.3 ст.51 ЦПК України, після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача

Враховуючи, що Відділ у Казанківському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області не є самостійною юридичною особою, а лише є структурним підрозділом Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, суд приходить до висновку про необхідність заміни у даній справі третьої особи, без самостійних вимог щодо предмету спору на Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Відповідно до ч.9 ст.223 ЦПК України про відкладення розгляду справи судом постановляється ухвала.

Керуючись ст.ст.10, 51 ЦПК України, -

П о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про заміну третьої особи, без самостійних вимог щодо предмету спору - задовольнити.

Замінити третю особу, без самостійних вимог щодо предмету спору Відділ у Казанківському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області на належну третю особу, без самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Визначити Головному управлінню Держгеокадастру у Миколаївській області п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для надання суду своїх пояснень.

Судове засідання у цивільній справі відкласти на 13 год. 00 хв. 05 лютого 2020 року.

В судове засідання викликати сторони, їх представників та представників третіх осіб.

Копію ухвали, копію позовної заяви та копії всіх документів, які додані до неї - направити Головному управлінню Держгеокадастру у Миколаївській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 20 січня 2020 року.

Суддя Казанківського районного суду

Миколаївської області О.О. Томашевський

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено22.01.2020
Номер документу87024116
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —478/1999/19

Рішення від 28.10.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 22.04.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 09.04.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 24.03.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні