Ухвала
від 24.03.2020 по справі 478/1999/19
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 478/1999/19 Провадження № 2/478/51/2020

У Х В А Л А

24 березня 2020 року смт.Казанка

Казанківський районний суд Миколаївської області в складі, головуючого судді Томашевського О.О., за участю: секретаря судового засідання Фалій В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в залі суду в смт.Казанка клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи, без самостійних вимог щодо предмету спору: Казанківська районна державна адміністрація Миколаївської області, Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та скасування його державної реєстрації , -

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи, без самостійних вимог щодо предмету спору: Казанківська РДА Миколаївської області, ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та скасування його державної реєстрації.

Представником позивача ОСОБА_1 було подано клопотання про витребування з Відділу у Казанківському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області оригіналу Поземельної книги на земельну ділянку з кадастровим номером 4823655100:16:000:0040 (4823685100:16:0040) та витягу з Книги записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди щодо земельної ділянки, яка знаходиться на території Казанківської селищної ради (кадастровий номер 4823655100:16:000:0040).

Представник позивача просила суд проводити судове засідання без їх з позивачем участі. Відповідачі в судове засідання не прибули, про дату, час та місце судового засідання повідомлялися належним чином. Причин своєї неявки суд не повідомили. Треті особи в судове засідання своїх представників не направили, про дату, час та місце судового засідання були повідомленні вчасно та належним чином. Згідно поданої заяви, Казанківська районна державна адміністрація просила суд проводити судове засідання без участі її представника.

Оскільки розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, то, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Розглянувши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить наступного висновку.

Так, відповідно до ст.12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: керує ходом судового процесу; сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами; роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

Відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 84 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, що його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Представником позивача обгрунтовано в клопотанні неможливість його подання у строк, встановлений законом з причин, що не залежали від неї, а тому, з метою всебічного, об`єктивного, повного та неупередженого розгляду справи, а також забезпечення права громадян на доступ до правосуддя, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки документи, які просить витребувати представник позивача, мають значення для вирішення справи, тобто є доказом в розумінні ст.76 ЦПК України і не можуть бути отримані нею самостійно.

Крім того, враховуючи вимоги ст.223 ЦПК України, суд вважає за необхідне відкласти судове засідання.

Керуючись ст.84, ст.223 ЦПК України, суд, -

П о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати Відділ у Казанківському районі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області у строк до 09 квітня 2020 року надати Казанківському районному суду Миколаївської області: оригінал Поземельної книги на земельну ділянку з кадастровим номером 4823655100:16:000:0040 (4823685100:16:0040) та витяг з Книги записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди щодо земельної ділянки, яка знаходиться на території Казанківської селищної ради (кадастровий номер 4823655100:16:000:0040).

Відкласти судове засідання, наступне судове засідання призначити на 09 квітня 2020 року о 10 год. 30 хв. у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської область (56002, Миколаївська область, Казанківський район, смт. Казанка, вул. Центральна, 50, зал № 4).

Роз`яснити положення частин 6 - 10 статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 24 березня 2020 року.

Суддя Казанківського районного суду

Миколаївської області О.О. Томашевський

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено26.03.2020
Номер документу88419000
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —478/1999/19

Рішення від 28.10.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 22.04.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 09.04.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 24.03.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Томашевський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні