Ухвала
від 16.01.2020 по справі 541/2678/18
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/2678/18

Провадження № 1-кс/541/32/2020

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

вул. Гоголя, 133, м. Миргород, Полтавська область, Україна, 37600

У Х В А Л А

16 січня 2020 рокум.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської в складі

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

з участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання начальника 2 відділення СВ Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018171260000102 від 17.10.2018 внесеному до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України,

в с т а н о в и в :

13.01.2020 до слідчого судді надійшло клопотання начальника 2-го відділення СВ Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 від 11.01.2020 року, яке погоджене із прокурором Миргородської місцевої прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018171260000102 від 17.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, до 6 (шести) місяців.

В ході розгляду клопотання слідчий просив його задовольнити, оскільки строк досудового розслідування в кримінальному провадженні спливає 17.01.2020, однак прийняти законне та обґрунтоване рішення по вищевказаному кримінальному провадженню до вказаного строку не представляється можливим, оскільки на даний час в експертній установі перебувають на виконанні ухвали слідчого судді Миргородського міськрайонного суду Полтавської області про призначення по справі комплексної судової пожежно-технічної та в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності експертизи, що унеможливлює завершення досудового розслідування в строк до 17 січня 2020 року у зв`язку зі значною завантаженістю експертів. Зважаючи на викладене, просив слідчого суддю продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження до 6 місяців.

Заслухавши думку слідчого, вивчивши матеріали клопотання суд приходить до наступного висновку.

Встановлено, що слідчим відділом Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018171260000102 від 17.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України.

З клопотання, наданого на розгляд слідчого судді вбачається, що робота автозаправочних пунктів, що знаходяться в м. Миргород та Миргородському районі, а саме: АГЗП ТОВ «ПРОМО СТАР УКРАЇНА» ЄДРПОУ 36324681, що розташована за адресою: Полтавська область, м. Миргород, вул. Сорочинська, 273; АГЗП ТОВ «ПРОМО СТАР УКРАЇНА» ЄДРПОУ 36324681, що розташована за адресою: Полтавська область, м. Миргород, вул. Хорольська 40 Б; АЗС ТОВ «МАНГО-ГРУП» ЄДРПОУ 39039648, що розташована за адресою вул. Гоголя, 2/2 А, м. Миргород, Полтавська область; ТОВ «ВЕЛЕС ХД» код ЄДРПОУ 41692701, що розташована за адресою Полтавська область, м. Миргород, вул. Миргородських дивізій, 1 Г; АЗС ТОВ «Мірол» ЄДРПОУ 34837546, що розташована за адресою Полтавська область, Миргородський район, село Гаркушинці, вул. Хорольська, 44 проводиться без дотримання нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створило загрозу людей чи настання інших тяжких наслідків.

26.12.2018 ухвалою Миргородського міськрайонного суду Полтавської області призначено комплексну судово пожежно - технічну та в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності експертизу ТОВ «Промо стар Україна» (вул. Сорочинська, 273).

Відповідно до ухвали Миргородського міськрайонного суду Полтавської області від 26.12.2018 призначено комплексну судово пожежно - технічну та в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності експертизу ТОВ «Мірол» (с. Гаркушинці, вул. Хорольська, 44).

29.12.2018 ухвалою Миргородського міськрайонного суду Полтавської області призначено комплексну судово пожежно - технічну та в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності експертизу ТОВ «Промо стар Україна» (вул. Хорольська, 40 Б).

Відповідно до ухвали Миргородського міськрайонного суду Полтавської області від 29.12.2018 призначено комплексну судово пожежно - технічну та в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності експертизу ТОВ «Велес ХД» (вул. Миргородських Дивізій, 1 Г).

14.01.2019 матеріали кримінального провадження для проведення комплексних судових пожежно - технічних та в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності експертиз направлено до Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса.

Ухвалою слідчого судді Миргородського міськрайонного суду Полтавській області від 16 жовтня 2019 року продовжено строк досудового розслідування до трьох місяців, тобто до 17.01.2020.

Строк досудового розслідування в кримінальному провадженні спливає 17.01.2020, однак завершити досудове розслідування по вищевказаному кримінальному провадженню до вказаного строку не представляється можливим, оскільки на даний час експертною установою продовжують виконуватися призначені експертизи зважаючи на значне завантаження експертів та враховуючи кількість призначених експертиз, а матеріали кримінального провадження знаходяться в експертній установі.

На час розгляду клопотання повідомлення про підозру за описаним вище фактом жодній фізичній особі не вручено.

Згідно ст. 12 КК України, злочин, передбачений ч. 1 ст. 286 КК України, відноситься до злочинів невеликої тяжкості.

Пунктом 2 абзацу 2 ч. 1 ст.219КПК України передбачено, що строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості.

Як встановлено ст. 295-1 КПК України, у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Частиною 1 ст.294 КПК України передбачено, що якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у зазначений строк, то він може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу, тобто на строк до шести місяців щодо злочинів невеликої або середньої тяжкості.

Відповідно до ст. 2 КПК України, завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Статтею 28КПК України однією з засад кримінального провадження визначено дотримання розумних строків його здійснення.

Так, під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки. Розумними вважаються строки, що є об`єктивно необхідними для виконання процесуальних дій та прийняття процесуальних рішень. Розумні строки не можуть перевищувати передбачені цим Кодексом строки виконання окремих процесуальних дій або прийняття окремих процесуальних рішень.

Проведення досудового розслідування у розумні строки забезпечує прокурор, слідчий суддя (в частині строків розгляду питань, віднесених до його компетенції), а судового провадження - суд.

Критеріями для визначення розумності строків кримінального провадження є:

1) складність кримінального провадження, яка визначається з урахуванням кількості підозрюваних, обвинувачуваних та кримінальних правопорушень, щодо яких здійснюється провадження, обсягу та специфіки процесуальних дій, необхідних для здійснення досудового розслідування тощо;

2) поведінка учасників кримінального провадження;

3) спосіб здійснення слідчим, прокурором і судом своїх повноважень.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 28 КПК України одним із критеріїв визначення розумних строків є складність кримінальних проваджень, яка визначається з урахуванням кількості підозрюваних, обвинувачених та кримінальних правопорушень, щодо яких здійснюється провадження, обсягу та специфіки процесуальних дій, необхідних для здійснення досудового розслідування тощо.

З матеріалів долучених до клопотання, про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42018171260000102 та обставин з`ясованих в ході розгляду клопотання вбачається, що обсяг тих слідчих (розшукових) та процесуальних дій, які зазначені в клопотанні та необхідно вчинити є незначним та не викликають особливої чи виняткової складності, тому слідчий суддя приходить до переконання про необхідність часткового задоволення клопотання слідчого та продовження строку досудового розслідування строком до 3 місяці.

На підставі вищевикладеного, слідчим доведено необхідність продовження строку досудового розслідування для виконання завдань кримінального провадження, однак слідчий суддя вважає, що вищезазначений строк, а саме три місяці буде достатнім для виконання органом досудового розслідування ряду слідчих (розшукових) та процесуальних дій, про які зазначено в клопотанні про продовження строку досудового розслідування.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 9, 28, 94, 219, 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя ,

п о с т а н о в и в :

Клопотання начальника 2 відділення СВ Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 від 11.01.2020 року про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018171260000102 внесеного до ЄРДР від 17.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України задовольнити частково.

Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018171260000102 17.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України до 3 (трьох) місяців, тобто до 17 квітня 2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —541/2678/18

Ухвала від 12.05.2021

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 18.08.2020

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 09.04.2020

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Андрущенко-Луценко С. В.

Ухвала від 16.01.2020

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 16.01.2020

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Андрущенко-Луценко С. В.

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 05.03.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 26.12.2018

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 26.12.2018

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні