Ухвала
від 22.01.2020 по справі 520/14114/19
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

22 січня 2020 р. Справа № 520/14114/19

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кухар М.Д., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду справу за адміністративним позовом Головного територіального управління юстиції у Харківській області до Громадської організації "Військово-патріотична організація "ФРАЙКОР" , третя особа - адвокат Лутковська Валерія Володимирівна в інтересах представництва в Україні Міжнародної громадської організації "Freedom House" (Фрідом Хаус Інк . ) про заборону діяльності юридичної особи шляхом припинення, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Головне територіальне управління юстиції у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд:

- заборонити діяльність шляхом припинення ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ФРАЙКОР" із статусом юридичної особи (код ЄДРПОУ 42007129).

- призначити комісію з припинення юридичної особи (ліквідаційну комісію), голову комісії або ліквідатора та встановити порядок і строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється.

- зобов`язати комісію з припинення юридичної особи (ліквідаційну комісію) провести припинення (ліквідацію) у порядку та строки, визначені Цивільним кодексом України.

- справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження без участі представника Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Копія ухвали Харківського окружного адміністративного суду від 26.12.2019 про відкриття спрощеного провадження в адміністративній справі була наслана сторонам.

20.01.2020 через канцелярію суду від відповідача надійшло клопотання, в якому останній просить суд продовжити строк на подання відзиву на 15 днів починаючи з дня отримання у суді копії CD-диску з відеоматеріалами, наданими позивачем до позовної заяви.

В обґрунтування клопотання відповідач посилався на той факт, що відповідачем не було отримано позовну заяву з додатками. З матеріалами справи відповідач ознайомився в суді, проте внаслідок технічних причинне мав змоги ознайомитися з електронними доказами, що містяться на електронному носії, який додано до позовної заяви. Диск з копією зазначених доказів відповідачем отримано в суді 20.01.2020 року.

Вирішуючи зазначене клопотання суд зазначає наступне.

Позов, що розглядається подано суб`єктом владних повноважень.

Відповідно до ч. 2 ст. 161 КАС України суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Позивачем разом з позовом надано копію чеку про оплату поштових послуг за відправлення на адресу відповідача.

Проте з вказаних документів не вбачається чи було направлено відповідачу повний пакет доказів, які надавалися до суду.

Відповідно до ст. 44 КАС України учасники справи мають рівні процесуальні права та обов`язки. Учасники справи мають право зокрема ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень.

Оскільки позовну заяву з доданими до неї документами було направлено на адресу відповідача позивачем,а чинне процесуальне законодавство не вимагає направлення позивачем до суду доказів отримання такої позовної заяви, та позивачем не додано до матеріалів справи опису вкладення до поштового відправлення, яке направлялося відповідачу, суд не має можливості достовірно встановити отримання позивачем позову та доданих до нього документів, зокрема електронних доказів.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Відтак, з метою збереження балансу прав учасників справи, керуючись принципом рівності сторін в адміністративному судочинстві, суд вважає клопотання відповідача щодо продовження строку на подання відзиву обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 44, 121, 161 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Громадської організації "Військово-патріотична організація "ФРАЙКОР" - задовольнити.

Продовжити строк на подання відзиву до 04.02.2020 року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кухар М.Д.

Дата ухвалення рішення22.01.2020
Оприлюднено23.01.2020

Судовий реєстр по справі —520/14114/19

Постанова від 09.07.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Постанова від 09.07.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 18.05.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 18.05.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Рішення від 23.03.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Ухвала від 02.03.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Ухвала від 14.02.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Ухвала від 07.02.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні