Ухвала
від 20.01.2020 по справі 751/8380/19
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/8380/19

Провадження №1-кс/751/110/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 січня 2020 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду містаЧернігова ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернулася до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовано тим, що у провадженні відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням УСБУ в Чернігівській області, з якого вбачається, що в ході здійснення оперативно-службової діяльності отримано інформацію щодо ознак вчинення службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та службовими особами Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) правопорушень, пов`язаних з розтратою грошових коштів.

З метою всебічного, повного і неупереджено дослідження обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів (як на паперових так і електронних носіях), які відображають рух грошових коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Також, з метою забезпечення проведення судових експертиз, зокрема почеркознавчої та технічної експертизи документів, для виконання яких необхідні оригінали документів з вільними зразками підпису та почерку директора

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_4 та оригінали документів з вільними зразками відбитку кліше печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », виникла необхідність у тимчасовому доступі до справ з юридичного оформлення рахунків клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », передбачених інструкцією «Про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах», затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 № 492.

Слідчий та особа у володінні якої знаходяться документи представник АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду клопотання повідомлені належним чином. Суд керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України ухвалив судове засідання проводити у відсутності осіб, які не з`явились в судове засідання.

Фіксування судового засідання технічними засобами фіксування кримінального провадження згідно ч. 4 ст. 107 КПК України не здійснювалося.

Вивчивши матеріали провадження, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що інформація наявна в даних документах, сама по собі та в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що міститься в цих документах та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, керуючись статтями 159-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме:

документів (як на паперових так і електронних носіях), які відображають рух грошових коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », відкритих в

АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , із зазначенням часу операції, призначення кожного платежу, назв та номерів рахунків контрагентів, з виведенням щоденних залишків по рахунках за період з 01.01.2018 по 31.12.2019, з можливістю вилучення належним чином завірених копій;

документів справ з юридичного оформлення вищевказаних рахунків клієнта банку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), передбачених інструкцією «Про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах», затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 № 492, з можливістю вилучення їх оригіналів.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —751/8380/19

Ухвала від 23.09.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 20.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 10.07.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні