Ухвала
від 24.01.2020 по справі 371/268/19
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

справа № 371/268/19 головуючий у суді І інстанції Козіна С.М.

провадження № 22-ц/824/4050/2020 суддя-доповідач у суді ІІ інстанції Березовенко Р.В.

УХВАЛА

Іменем України

24 січня 2020 року м. Київ

Київський апеляційний суд у складі судді судової палати в цивільних справах Березовенко Р.В., розглянувши матеріали цивільної справи за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , поданою представником - адвокатом Бєляєвою Вітою Михайлівною, на рішення Ржищівського міського суду Київської області від 22 жовтня 2019 року по справі за позовом Фермерського господарства Припіяло Андрій Васильович до Миронівської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Зеленьківська сільська рада Миронівського району Київської області, про визнання недійсним пункту договору оренди в частині, визнання незаконним та скасування розпорядження Миронівської районної державної адміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки,-

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Ржищівського міського суду Київської області від 22 жовтня 2019 року позовні вимоги задоволено.

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням, ОСОБА_1 , через представника - ОСОБА_2 , подав апеляційну скаргу. При цьому, строк на апеляційне оскарження пропущено.

У апеляційній скарзі представник апелянта просить поновити строк на апеляційне оскарження, вказуючи на те, що копію оскаржуваного рішення суду ОСОБА_1 отримав 06 листопада 2019 року.

У разі пропущення зазначеного строку з причин, визнаних поважними, суддя апеляційної інстанції за заявою особи, яка подала скаргу, може поновити цей строк.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Згідно ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, ратифікованої Законом України № 475/97-ВР від 17 липня 1997 року, кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Відповідно до ст. 55 Конституції України права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Згідно п. 8 ч. 3 ст. 129 Конституції України основними засадами судочинства є забезпечення апеляційного та касаційного оскарження рішення суду, крім випадків, встановлених законом.

Виходячи з принципу верховенства права, положень ст. ст. 21, 22 Конституції України щодо непорушності конституційних прав особи, положень ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка гарантує права особи на доступ до суду і справедливий розгляд його справи судом, та положень ст. ст. 3, 15 ЦК України, ст.ст. 2, 4 ЦПК Українищодо права особи на судовий захист цивільного права та інтересу, очевидним стає висновок про пріоритетність права особи на судовий захист цивільних прав та інтересів, у тому числі шляхом оскарження дій і рішень.

У матеріалах справи міститься розписка, згідно якої копію оскаржуваного рішення суду ОСОБА_1 отримав 06 листопада 2019 року (т. 2, а.с. 56). Зважаючи на таке та враховуючи пріоритет права особи на судовий захист, доходжу висновку, що строк на апеляційне оскарження пропущено з поважних причин. Вважаю за можливе поновити строк на апеляційне оскарження.

Апеляційну скаргу подано до належного суду особою, що має право на апеляційне оскарження. За формою і змістом відповідає ст. 356 ЦПК України. Згідно ст. 360 ЦПК України учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі. Відзив на апеляційну скаргу має містити: найменування суду апеляційної інстанції; ім`я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адресу електронної пошти, за наявності; обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги; у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу; перелік матеріалів, що додаються. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Керуючись ст.ст. 356, 359, 360, 361 ЦПК України, апеляційний суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішення Ржищівського міського суду Київської області від 22 жовтня 2019 року.

Дію рішення Ржищівського міського суду Київської області від 22 жовтня 2019 року зупинити.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , поданою представником - адвокатом Бєляєвою Вітою Михайлівною, на рішення Ржищівського міського суду Київської області від 22 жовтня 2019 року.

В порядку підготовки справи до апеляційного розгляду, надіслати учасникам судового провадження, копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Надати учасникам справи строк до 03 лютого 2020 року для подачі відзиву в письмовій формі на апеляційну скаргу.

Згідно ч. 4 ст. 360 ЦПК України до відзиву необхідно додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Березовенко Р.В.

Дата ухвалення рішення24.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87127370
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним пункту договору оренди в частині, визнання незаконним та скасування розпорядження Миронівської районної державної адміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —371/268/19

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Постанова від 02.03.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Рішення від 29.11.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Рішення від 22.10.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Рішення від 22.10.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні