Ухвала
від 17.09.2021 по справі 371/268/19
РЖИЩІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Головуючий суддя в суді І інстанції

Козіна С.М.

Єдиний унікальний № 371/268/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2021 року Ржищівський міський суд Київської області у складі:

головуючої судді - Козіної С.М.,

за участі:

секретаря - Маламан Я.О.,

представника заявника - (не з`явився),

представника стягувача - (не з`явився),

боржника - (не з`явився),

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ржищів Київської області заяву Фермерського господарства "Припіяло Андрій Васильович" про заміну боржника у виконавчому провадженні у справі за позовом Фермерського господарства "Припіяло Андрій Васильович" до Миронівської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Зеленьківська сільська рада Миронівського району Київської області, про визнання недійсним пункту договору оренди в частині, визнання незаконним та скасування розпорядження Миронівської районної державної адміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

07 червня 2021 року до Ржищівського міського суду Київської області надійшла заява Фермерського господарства "Припіяло Андрій Васильович" про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Фермерського господарства "Припіяло Андрій Васильович" до Миронівської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Зеленьківська сільська рада Миронівського району Київської області, про визнання недійсним пункту договору оренди в частині, визнання незаконним та скасування розпорядження Миронівської районної державної адміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, у якій представник заявника просив замінити боржника Миронівську районну державну адміністрацію Київської області його правонаступником Обухівською районною державною адміністрацією Київської області.

Заяву мотивовано тим, що рішенням Ржищівського міського суду Київської області від 22.10.2019 у справі № 371/268/19 позовні вимоги Фермерського господарства Припіяло Андрія Васильовича до Миронівської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Зеленьківська сільська рада Миронівського району Київської області, про визнання недійсним пункту договору оренди в частині, визнання незаконним та скасування розпорядження Миронівської районної державної адміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки задоволено у повному обсязі.

Визнано недійсним пункт 2 договору від 9 червня 2016 року про внесення змін до договору оренди земельної ділянки від 16 лютого 2016 року в частині набуття ним чинності після проведення його державної реєстрації.

Визнано незаконним та скасовано розпорядження Миронівської районної державної адміністрації Київської області від 14 вересня 2018 року № 334 "Про передачу в оренду земельної ділянки гр. ОСОБА_1 для ведення товарного сільськогосподарського товариства на території Зеленківської сільської ради Миронівського району Київської області".

Визнано недійсним договір оренди земельної ділянки від 17 вересня 2018 року, укладений між Миронівською районною державною адміністрацією та ОСОБА_1 .

Додатковим рішенням Ржищівського міського суду Київської області від 29.11.2019 у справі № 371/268/19 вирішено питання про розподіл судових витрат. Ухвалено стягнути з відповідачів: Миронівської районної державної адміністрації, (ідентифікаційний код юридичної особи 23579267, юридична адреса: 08800, Київська область, м. Миронівка, вул. Соборності, 58), ОСОБА_1 на користь Фермерського господарства Припіяло Андрій Васильович , (ідентифікаційний код юридичної особи 30349454, місцезнаходження: 08832. Київська область, Миронівський район, с. Зеленьки, вул. Братів Морозових, 59-А), судові витрати у рівних частинах з кожного в загальному розмірі 39 124 (тридцять дев`ять тисяч сто двадцять чотири) гривні, тобто по 19 562 (дев`ятнадцять тисяч п`ятсот шістдесят дві) гривні.

Постановою Київського апеляційного суду від 02.03.2020 у справі № 371/268/19 апеляційні скарги ОСОБА_1 залишено без задоволення. Рішення Ржищівського міського суду Київської області від 22.10.2019 та додаткове рішення Ржищівського міського суду Київської області від 29.11.2019 залишено без змін.

Рішення Ржищівського міського суду Київської області від 22.10.2019 та додаткове рішення Ржищівського міського суду Київської області від 29.11.2019 набрали законної сили 02.03.2020.

На виконання додаткового рішення від 29.11.2019 у справі № 371/268/19 Ржищівським міським судом Київської області видано 29.04.2020 виконавчий лист про стягнення з Миронівської районної державної адміністрації (ідентифікаційний код юридичної особи 23579267, юридична адреса: 08800, Київська область, м. Миронівка, вул. Соборності, 58) 19 562 (дев`ятнадцять тисяч п`ятсот шістдесят дві) гривні.

Згідно абзацу сьомого пп. 10 п. 1 постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 року № 807-ІХ Про утворення та ліквідацію районів , яка набрала чинності 19.07.2020 року, постановлено утворити Обухівський район (з адміністративним центром у місті Обухів) у складі територій Богуславської міської, Васильківської міської, Кагарлицької міської, Козинської селищної, Миронівської міської, Обухівської міської, Ржищівської міської, Української міської, Феодосіївської сільської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до пп. 10 п. З цієї ж постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807-ІХ Про утворення та ліквідацію районів , постановлено ліквідувати у Київській області: Баришівський, Білоцерківський, Богуславський, Бориспільський, Бородянський, Броварський, Васильківський, Вишгородський, Володарський, Згурівський, Іванківський, Кагарлицький, Києво-Святошинський, Макарівський, Миронівський, Обухівський, Переяслав-Хмельницький, Поліський, Рокитнянський, Сквирський, Ставищенський, Таращанський, Тетіївський, Фастівський, Яготинський райони.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року № 1635-р Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій вирішено здійснити реорганізацію районних державних адміністрацій районів, ліквідованих згідно з постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-ІХ Про утворення та ліквідацію районів , шляхом приєднання до районних державних адміністрацій, розташованих в адміністративних центрах районів, утворених зазначеною постановою, згідно з додатком 1.

Згідно додатку 1 до розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року № 1635-р Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій Миронівська райдержадміністрація реорганізована шляхом приєднання до Обухівської райдержадміністрації.

За ч. 1 ст. 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Учасники справи у судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

За змістом ч. 3 ст. 442 ЦПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив. У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім`я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Відповідно до постанови Верховного Суду від 5 грудня 2018 року № 643/4902/14-ц та згідно положень Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

В даному випадку підставою для заміни сторони виконавчого провадження є вибуття боржника внаслідок його правонаступництва.

Відповідно до ч. 1 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Відповідно до ч. 1 ст. 446 ЦПК України процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, якщо інше не визначено цим розділом.

Заміна сторони правонаступником може відбуватися як при відкритому виконавчому провадженні, так і при відсутності виконавчого провадження, тобто може бути проведена на будь-якій стадії процесу (постанова Верховного Суду у справі №2-н-148/09 від 25.04.2018).

Враховуючи викладене вище, суд дійшов висновку про задоволення заяви Фермерського господарства "Припіяло Андрій Васильович" про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Фермерського господарства "Припіяло Андрій Васильович" до Миронівської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Зеленьківська сільська рада Миронівського району Київської області, про визнання недійсним пункту договору оренди в частині, визнання незаконним та скасування розпорядження Миронівської районної державної адміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

Зважаючи на те, що сторони по справі не з`явились, їх неявка не перешкоджає розгляду справи, суд, відповідно до ч. 2 ст. 247, ст. 442 ЦПК України, здійснив розгляд справи за відсутності учасників справи, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Керуючись ст. 260, 261, 353, 442, 446 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Фермерського господарства "Припіяло Андрій Васильович" про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Фермерського господарства "Припіяло Андрій Васильович" до Миронівської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Зеленьківська сільська рада Миронівського району Київської області, про визнання недійсним пункту договору оренди в частині, визнання незаконним та скасування розпорядження Миронівської районної державної адміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, - задовольнити в повному обсязі.

Замінити боржника Миронівську районну державну адміністрацію Київської області на правонаступника Обухівську районну державну адміністрацію Київської області (ідентифікаційний код юридичної особи 04054725) щодо виконання рішення від 22 жовтня 2019 року та додаткового рішення від 29 листопада 2019 року у справі № 371/268/19 за позовом Фермерського господарства "Припіяло Андрій Васильович" до Миронівської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Зеленьківська сільська рада Миронівського району Київської області, про визнання недійсним пункту договору оренди в частині, визнання незаконним та скасування розпорядження Миронівської районної державної адміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому статтею 272 ЦПК України.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала, відповідно до п. 28 ч. 1 ст. 353 ЦПК України, може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Відповідно до пп. 15.5 п. 15 Перехідних положень ЦПК України (в редакції від 15.12.2017) до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу, тобто до Київського апеляційного суду через Ржищівський міський суд Київської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення17.09.2021
Оприлюднено27.09.2021
Номер документу99883086
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним пункту договору оренди в частині, визнання незаконним та скасування розпорядження Миронівської районної державної адміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —371/268/19

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Постанова від 02.03.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Рішення від 29.11.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Рішення від 22.10.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Рішення від 22.10.2019

Цивільне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні