Ухвала
від 14.02.2020 по справі 390/136/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/136/20

Провадження №2/390/230/20

УХВАЛА

про передачу справи на розгляд іншого суду

"14" лютого 2020 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Терещенко Д.В., розглянувши матеріали позовної заяви органу опіки та піклування Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (27641, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Соколівське, вул. Шевченка, б.23), в інтересах малолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів ,

ВСТАНОВИВ:

До Кіровоградського районного суду Кіровоградської області надійшла позовна заява органу опіки та піклування Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області , в інтересах малолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів .

На виконання вимог ч. 6 ст.187 ЦПК України до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи направлено звернення суду щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача ОСОБА_2 та ОСОБА_3 . Вказана інформація отримана судом 13 лютого 2020 року.

З інформації отриманої від Плетеноташлицької сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області слідує, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 .

Тобто, судом встановлено, що місцем проживання та реєстрації відповідачів - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 є АДРЕСА_2 , що за адміністративно-територіальним поділом не відноситься до території Кропивницького (Кіровоградського) району Кіровоградської області.

Відповідно до ч.1 ст.27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Частиною 9 ст.187 ЦПК України передбачено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення (п.1 ч.1, ч.3 ст.31 ЦПК України).

Таким чином, з урахуванням викладеного, та враховуючи, що місцем реєстрації та проживання (перебування) відповідачів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , є АДРЕСА_2 , а вказана територія відноситься до Маловисківського району Кіровоградської області, суд прийшов до висновку про направлення матеріалів справи на розгляд до Маловисківського районного суду Кіровоградської області за територіальною юрисдикцією (підсудністю), так як дана справа не підсудна Кіровоградському районному суду Кіровоградської області.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 27, 31, 187, 260, 353, 354, п.п. 15.5 Розділу XIII Перехідні положення ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Цивільну справу за позовом органу опіки та піклування Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (27641, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Соколівське, вул. Шевченка, б.23), в інтересах малолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментівпередати на розгляд до Маловисківського районного суду Кіровоградської області.

Копію ухвали направити позивачу для відома.

Передати справу на розгляд Маловисківського районного суду Кіровоградської області не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження цієї ухвали, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду через Кіровоградський районний суд Кіровоградської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя /підпис/

З оригіналом згідно:

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області Д.В. Терещенко

Дата ухвалення рішення14.02.2020
Оприлюднено18.02.2020
Номер документу87625770
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —390/136/20

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 13.05.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 20.03.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 14.02.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Терещенко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні