Ухвала
від 13.05.2020 по справі 390/136/20
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/136/20

Провадження № 2/392/497/20

У х в а л а

13 травня 2020 року Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі:

Головуючої-судді Кавун Т.В.

секретар Стець Т.М.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Мала Виска справу за позовом органу опіки та піклування Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про позбавлення батьківских прав та стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

Орган опіки та піклування Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, в інтересах малолітнього ОСОБА_1 , звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про позбавлення батьківских прав та стягнення аліментів.

В ході підготовчого засідання позивачем подано клопотання про залучення до участі в справі в якості третьої особи орган опіки та піклування Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, посилаючись на те, що місцем проживання відповідачів є с.Плетений Ташлик Маловисківського району Кіровоградської області, а функцію органу опіки та піклування на території даного населеного пункту виконує Маловисківська районна державна адміністрація Кіровоградської області, у якої можуть виникнути права та обов`язки, пов`язані з наданням дитині статусу та її подальшого влаштування.

Крім того, від позивача надішла заява про зміну позовних вимог з доданою уточненою позовною заявою.

Відповідно до вказаної заяви просять суд прийняти до розгляду зміни позовних вимог в частині:

- передати малолітню дитину ОСОБА_1 органу опіки та піклування Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, для вирішення питання щодо подальшого влаштування;

- стягнути з ОСОБА_2 аліменти на користь органу опіки та піклування Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, на утримання ОСОБА_1 , в твердій грошовій сумі в розмірі 1000 грн. щомісячно, починаючи з дня пред`явлення позову і до досягнення ним повноліття;

- стягнути з ОСОБА_3 аліменти на користь органу опіки та піклування Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, на утримання ОСОБА_1 , в твердій грошовій сумі в розмірі 1000 грн. щомісячно, починаючи з дня пред`явлення позову і до досягнення ним повноліття; допустити негайне виконання рішення суду в частині стягнення аліментів в розмірі місячного платежу;

В іншій частині позовні вимоги, викладені в позовні заяві, просять залишити без змін.

Відповідно до уточненої позовної заяви доданої до заяви про зміну позовних вимог, просять суд ОСОБА_2 позбавити батьківських прав відносно ОСОБА_1 ; ОСОБА_3 позбавити батьківських прав відносно ОСОБА_1 ; передати малолітню дитину ОСОБА_1 органу опіки та піклування Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області; стягнути з ОСОБА_2 аліменти на користь органу опіки та піклування Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, на утримання ОСОБА_1 , в твердій грошовій сумі в розмірі 1000 грн. щомісячно, починаючи з дня пред`явлення позову і до досягнення ним повноліття; стягнути з ОСОБА_3 аліменти на користь органу опіки та піклування Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області, на утримання ОСОБА_1 , в твердій грошовій сумі в розмірі 1000 грн. щомісячно, починаючи з дня пред`явлення позову і до досягнення ним повноліття; допустити негайне виконання рішення суду в частині стягнення аліментів в розмірі місячного платежу; стягнути з ОСОБА_2 та ОСОБА_3 судовий збір на користь держави в розмірі 4204 грн. в рівних частинах, по 2102 грн.

Відповідно до ч.1 ст.13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно ч.3 ст.49 ЦПК України, до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що у Маловисківської районної державної адміністрації Кіровоградської області як органу опіки та піклування можуть виникнути права та обов`язки, пов`язані з наданням дитині статусу та її подальшого влаштування, рішення суду може вплинути на їх права та обов"язки, а також те, що позивач має право на зміну позовних вимог, суд вважає за можливе поданіпозивачем клопотання задовільнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 13, 49, 51, 53, 258, 260-261 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду заяву про зміну позовних вимог.

Залучити до участі в справі за позовом органу опіки та піклування Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про позбавлення батьківских прав та стягнення аліментів, в якості третьої особи -Маловисківську районну державну адміністрацію Кіровоградської області як орган опіки та піклування, місцезнаходження: м.Мала Виска Кіровоградської області, вул.Центральна, 78.

Підготовче засідання відкласти на 10 год. 00 хв. 02.07.2020 рік.

Маловисківській районній державній адміністрації Кіровоградської області як органу опіки та піклування надати в строк до 02.07.2020 року письмові поясненя по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В.Кавун

Дата ухвалення рішення13.05.2020
Оприлюднено23.05.2020
Номер документу89379333
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківских прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —390/136/20

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 13.05.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 20.03.2020

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 14.02.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Терещенко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні