Ухвала
від 20.02.2020 по справі 585/718/19
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № № 585/718/19

Номер провадження 1-кс/585/129/20

У Х В А Л А

І М Е Н ЕМ У К Р АЇ Н И

20 лютого 2020 року м.Ромни

Слідчий суддя Роменського міськрайонного суду Сумської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , володільця майна директора товариства з обмеженою відповідальністю «Ремонт-Обслуговування-Сервіс-Ойл» ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Ромни клопотання слідчого СВ Роменського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області ОСОБА_3 про арешт майна,-

В С Т А Н О В И Л А:

18 лютого 2020 слідчий СВ Роменського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про накладення арешту у кримінальному провадженні, внесеному 21.02.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019200100000123 з метою збереження речових доказів, шляхом обмеження права користуватись та розпоряджатись: порожньою металевою ємністю, умовно - позначеною № 1, об`ємом приблизно 2 м. куб.; металевою ємністю, умовно - позначеною № 2, об`ємом приблизно 8 м.куб., з рідиною зі специфічним запахом паливо - мастильних матеріалів;порожньою металевою ємністю № 3, об`ємом приблизно 8 м.куб.; порожніми металевими ємностями, умовно - позначеними № 4 та № 5, об`ємом приблизно по 4 м.куб. кожна; колонкою жовтого кольору, виготовленою з металу, без номерних позначень, з гумовим шлангом та пістолетом; скляною пляшкою із зразком рідини зі специфічним запахом паливо - мастильних матеріалів, відібраним з ємності № 2.

Зі змісту клопотання вбачається, що 21.02.2019 до Роменського ВП ГУНП в Сумській області надійшла заява, про те, що на території Роменського району Сумської області та м. Ромни ймовірно функціонують заправні станції без офіційної реєстрації та відповідних дозволів, а саме с. Пустовійтівка (Урожайна країна), с. Рогинці (Нафком), с. Галка (Урожайна країна), с. В. Бубни (АФ Лайн), с. Перехрестівка (АФ Надія), с. Заруддя (ВСК Зоря), с. П. Криниця, с. Кашпури, с. Діброва (Кернел), с. Сміле (Урожайна країна), с. Миколаївка (Кернел), с.Коржі (Кернел), с. Ярмолинці, с. Біловод (Райз Максимко), с. Андріяшівка, с. Василівка (СФГ Шевченко), с. Глинськ (Дружба Нова), с. Ярошівка, м. Ромни, вул. Сумська, 5, АДРЕСА_1 .

14.02.2020 слідчим СВ Роменського ВП ГУНП в Сумській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 на підставі ухвали слідчого судді Роменського міськрайонного суду (справа № № 585/718/19; номер провадження 1 - кс/585/116/20) від 14.02.2020 в період часу з 12 год. 26 хв. до 14 год. 31 хв. 17.02.2020 було проведено обшук на території комплексу (адміністративні та виробничі будівлі), загальною площею 2724,0 кв.м., за адресою м. Ромни, вул. Сумська, 5, який на праві приватної власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний фонд операцій з нерухомістю» та на праві приватної (спільної часткової) власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Агропромбуд».

Обшук проводився за участю директора ТОВ «РОС-Ойл» ОСОБА_4 , який заявив, що на території за адресою: м. Ромни, вул. Сумська, 5, знаходиться ємність, яку товариство орендує у ТОВ «Інвестиційний фонд операцій з нерухомістю».

Під час обшуку встановлено, що на території за адресою: м. Ромни, вул. Сумська, 5, на ділянці, яка огороджена парканом з металевої сітки, розміщено п`ять ємностей для зберігання та розміщення паливо - мастильних матеріалів. Ємності умовно позначені номерами від 1 до 5. Ємність № 1, виготовлена з металу, пофарбована жовтим кольором, з написом «Огнеопасно», об`ємом приблизно 2 м.куб.. На момент обшуку ємність порожня. Ємність, умовно - позначена № 2, виготовлена з металу, пофарбована сірим кольором, з написом «Огнеопасно», об`ємом приблизно 8 м.куб. На момент обшуку на дні мається рідина зі специфічним запахом паливо - мастильних матеріалів. Ємність № 3, виготовлена з металу, пофарбована сірим кольором, з написом «Огнеопасно», об`ємом приблизно 8 м.куб. На момент обшуку ємність порожня. Ємності під номерами 1, 2, 3 поєднані між собою металевою трубою та під`єднані до заправних колонок: перша - виготовлена з металу, пофарбована червоним кольором, на корпусі мається табличка з написами іноземною мовою; друга - виготовлена з металу, без номерних позначень, пофарбована жовтим кольором, з гумовим шлангом та пістолетом. Ємності, умовно - позначені № 4 та № 5, виготовлені з металу, пофарбовані сірим кольором, з написами «Огнеопасно», об`ємом приблизно по 4 м.куб. На момент обшуку ємності порожні. Люки та крани описаних ємностей опечатано. Колонку жовтого кольору опечатано в місці під`єднання шлангу, електричний пристрій (лічильник) опечатано, а також пістолет колонки опечатано.

В ході проведення обшуку з ємності № 2 в скляну пляшку відібрано зразок рідини з специфічним запахом паливо - мастильних матеріалів, вилучено.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна встановлено, що комплекс (адміністративні та виробничі будівлі) загальною площею 2724,0 кв.м., за адресою м. Ромни, вул. Сумська, 5, на праві приватної власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний фонд операцій з нерухомістю», код ЄДРПОУ: 35425555, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Сумська область, м. Ромни, вул. Кірова, буд. 19/6. До складових частин комплексу входять: цех пилорамний, цегла, з/бетонні панелі, площею 358,8 кв.м., А5-1; будівля цегляного складу з прибудовою, бетонна, площею 584,7 кв.м., А6-1, аЗ, Г; авто гараж цегляний, площею 486,4 кв.м., А7-1; столярний цех, з/бетонні панелі, площею 475,9 кв.м., Б-1; лісо сушка цегляна, площею 32,9 кв.м., В-1; прохідна цегляна, площею 9,7 кв.м., Д1; цементний склад, площею 536,2 кв.м., Д-1; котельня цегляна, площею 151,1 кв.м., Ж-1; склад ПММ цегляний, площею 20,5 кв.м., И-1; БРУ цегельне, площею 67,8 кв.м., Л-1; навіс для сушіння, дерев`яні стовпи, криті шифером, К-1; водонапірна башня цегляна, М; вбиральня цегляна, У. Земельна ділянка з кадастровим номером 5910700000:01:013:0223, з цільовим призначенням для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд будівельних організацій та підприємств, загальною площею 1,8605 га., за адресою Сумська область, м. Ромни, вул. Сумська, земельна ділянка 5, на праві комунальної власності належить Роменській міській раді Сумської області, код ЄДРПОУ: 35425618, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Сумська область, м. Ромни, бульвар Шевченка, буд. 2, та перебуває в оренді Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний фонд операцій з нерухомістю», код ЄДРПОУ: 35425555, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Сумська область, м. Ромни, вул. Кірова, буд. 19/6.

Комплекс адміністративні та виробничі будівлі, загальною площею 2724,0 кв.м., за адресою м. Ромни, вул. Сумська, 5, на праві приватної (спільної часткової) власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Агропромбуд».

Металеві ємності умовно - позначені номерами від 1 до 5, металева заправна жовтого кольору, з гумовим шлангом та пістолетом, а також зразок рідини з специфічним запахом паливо - мастильних матеріалів зберегли сліди злочину та містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час даного кримінального провадження.

Не застосування заборони щодо обмеження права користуватись та розпоряджатись таким майном призведе до знищення слідів злочину та неможливості використати зазначені речі та інформацію, яка в них міститься в якості доказів.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримала та додатково надала рапорт ДОП СП Роменського ВП ОСОБА_5 , згідно якого останнім встановлена наявність за адресою: м. Ромни, вул. Сумська, 6 колонки, з якої 17.02.2020 автомобіль ЗІЛ-131 здійснював заправку.

Володілець майна директор ТОВ «Ремонт-Обслуговування-Сервіс-Ойл» ОСОБА_4 заперечував проти клопотання, зазначивши, що не здійснює діяльність з продажу паливо-мастильних речовин, крім ємності № 2 інші ємності йому не належать, додатково надав договір оренди між ТОВ «РОС-Ойл» та ТОВ «Інвестиційний фонд операцій з нерухомістю» від 01.11.2019, накладні на дизельне паливо та платіжні доручення про сплату оренди.

Суд, заслухавши учасників судового розгляду, дослідивши клопотання слідчого, прийшов до наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

На підставі п.1 ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до ч. 3 ст.170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно ч. 2 ст. 173 КПК України при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: правову підставу для арешту майна; можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої статті 170 цього Кодексу);наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність (якщо арешт майна накладається у випадках, передбачених пунктами 3, 4 частини другої статті 170 цього Кодексу);можливість спеціальної конфіскації майна (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 2 частини другої статті 170 цього Кодексу);розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 4 частини другої статті 170 цього Кодексу);розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

З матеріалів кримінального провадження, доданих до клопотання документів вбачається, що Роменським ВП ГУНП в Сумській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019200100000123 від 21.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України (а.с. 5).

Згідно рапорту ДОП СП Роменського ВП ОСОБА_6 від 18.02.2020, наданого начальнику Роменського ВП ГУНП в Сумській області, ним, в ході супроводу кримінального провадження № 12019200100000123 було встановлено за адресою: м. Ромни, вул. Сумська, 5, працюючу заправку, де 17.02.2020 близько 10 год. один із чоловіків, який перебував на території, де знаходиться ємність з колонкою, здійснив заправку автомобіля ЗІЛ-121, державний номер якого не встановлено, з номером причепа НОМЕР_1 . Він чітко бачив, як невідомий йому чоловік здійснював заправку даного автомобіля, діставши пістолет з колонки та вставивши йог в горловину баку вищевказаного автомобіля.

Згідно протоколу обшуку від 17.02.2020, обшук проведений на підставі ухвали слідчого судді Роменського міськрайонного суду від 14.02.2020 та в результаті його проведення на території за адресою: м. Ромни, вул. Сумська, 5, було виявлено п`ять ємностей для зберігання та розміщення паливо - мастильних матеріалів, які умовно позначені номерами від 1 до 5. На момент обшуку ємності № 1, яка виготовлена з металу, пофарбована жовтим кольором, з написом «Огнеопасно», об`ємом приблизно 2 м.куб., вона була порожня. На момент обшуку ємності № 2, виготовленої з металу, пофарбованої сірим кольором, з написом «Огнеопасно», об`ємом приблизно 8 м.куб. - на дні мається рідина зі специфічним запахом паливо - мастильних матеріалів. Ємність № 3, виготовлена з металу, пофарбована сірим кольором, з написом «Огнеопасно», об`ємом приблизно 8 м.куб. на момент обшуку порожня. Ємності під номерами 1, 2, 3 поєднані між собою металевою трубою та під`єднані до заправних колонок: перша - виготовлена з металу, пофарбована червоним кольором, на корпусі мається табличка з написами іноземною мовою; друга - виготовлена з металу, без номерних позначень, пофарбована жовтим кольором, з гумовим шлангом та пістолетом. Ємності, умовно - позначені № 4 та № 5, виготовлені з металу, пофарбовані сірим кольором, з написами «Огнеопасно», об`ємом приблизно по 4 м.куб. на момент обшуку порожні. В процесі обшуку люки та крани описаних ємностей опечатано. Колонку жовтого кольору опечатано в місці під`єднання шлангу, електричний пристрій (лічильник) опечатано, а також пістолет колонки опечатано. В ході проведення обшуку з ємності № 2 в скляну пляшку відібрано зразок рідини зі специфічним запахом паливо - мастильних матеріалів, вилучено (а.с. 6,7, 16-20).

Вказане майно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України та може бути використане як доказ у кримінальному провадженні.

Згідно з ч. 5 ст. 173 КПК України у разі задоволення клопотання слідчий суддя, суд постановляє ухвалу, в якій зазначає: перелік майна, на яке накладено арешт; підстави застосування арешту майна; перелік тимчасово вилученого майна, яке підлягає поверненню особі, у разі прийняття такого рішення; заборону, обмеження розпоряджатися або користуватися майном у разі їх передбачення та вказівку на таке майно.

За таких обставин, оскільки на вищевказаному майні, на яке слідчий просить накласти арешт, можуть зберігатися сліди злочину, необхідні для встановлення істини в кримінальному провадженні, та обмеження права власності (володіння) директора ТОВ «РОС-Ойл» ОСОБА_4 у вигляді арешту майна є розумним та співмірним із завданнями кримінального провадження, суд приходить до висновку про задоволення зазначеного клопотання.

На підставі ст. 170 -175 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И Л А :

Клопотання слідчого СВ Роменського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт у кримінальному провадженні № 12019200100000123 від 21.02.2019 за ч. 1 ст. 272 КК України, з метою збереження речових доказів, шляхом обмеження права користуватись та розпоряджатись:

- порожньою металевою ємністю, умовно - позначеною № 1, об`ємом приблизно 2 м. куб.;

- металевою ємністю, умовно - позначеною № 2, об`ємом приблизно 8 м.куб., з рідиною зі специфічним запахом паливо - мастильних матеріалів;

- порожньою металевою ємністю № 3, об`ємом приблизно 8 м.куб.;

- порожніми металевими ємностями, умовно - позначеними № 4 та № 5, об`ємом приблизно по 4 м.куб. кожна;

- колонкою жовтого кольору, виготовленою з металу, без номерних позначень, з гумовим шлангом та пістолетом;

- скляною пляшкою із зразком рідини зі специфічним запахом паливо - мастильних матеріалів, відібраним з ємності № 2.

Зобов`язати представників товариства з обмеженою відповідальністю «Ремонт-Обслуговування-Сервіс-Ойл», товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний фонд операцій з нерухомістю» та товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромбуд» належним чином зберігати вказане вище майно.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до Сумського апеляційного суду протягом п`яти днів з моменту її вручення, а особами, що не були присутні під час її оголошення - з моменту отримання копії ухвали.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Повний текст ухвали складений 24.02.2020.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_1

СудРоменський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87818927
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —585/718/19

Ухвала від 13.05.2019

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Машина І. М.

Ухвала від 26.02.2020

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Машина І. М.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Машина І. М.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Машина І. М.

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Машина І. М.

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Машина І. М.

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Машина І. М.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Машина І. М.

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Машина І. М.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні