Ухвала
від 04.03.2020 по справі 128/576/20
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/576/20

УХВАЛА

04 березня 2020 року м.Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Карпінська Ю.Ф., отримавши позовну заяву Фермерського господарства Ягідка Корнійчук Анатолій Павлович до Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення 55 сесії 7 скликання Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області № 29 від 29.01.2020 в частині передачі у власність ОСОБА_1 земельної ділянки,

УСТАНОВИВ:

02.03.2020 в провадження Вінницького районного суду Вінницької області надійшли матеріали вищевказаної позовної заяви, які автоматизованою системою документообігу суду було розподілено судді Карпінській Ю.Ф.

При вирішенні питання про можливість відкриття провадження по справі оглядом матеріалів даної позовної заяви встановлено, що вона не відповідає вимогам чинного законодавства.

Відповідно до ч. 2 ст. 175 ЦПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Частиною 3 статті 58 ЦПК України визначено, що юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

В даній ситуації позивачем являється Фермерське господарство, назва якого Ягідка ОСОБА_2 Анатолій Павлович .

Статтею 1 Закону України Про фермерське господарство фермерське господарство є формою підприємницької діяльності громадян, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, здійснювати її переробку та реалізацію з метою отримання прибутку на земельних ділянках, наданих їм у власність та/або користування, у тому числі в оренду, для ведення фермерського господарства, товарного сільськогосподарського виробництва, особистого селянського господарства, відповідно до закону.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про фермерське господарство головою фермерського господарства є його засновник або інша визначена в Статуті особа. Голова фермерського господарства представляє фермерське господарство перед органами державної влади, підприємствами, установами, організаціями та окремими громадянами чи їх об`єднаннями відповідно до закону. Голова фермерського господарства укладає від імені господарства угоди та вчиняє інші юридично значимі дії відповідно до законодавства України. Голова фермерського господарства може письмово доручати виконання своїх обов`язків одному з членів господарства або особі, яка працює за контрактом.

Дана позовна заява підписана головою Фермерського господарства Ягідка ОСОБА_3 ОСОБА_3 .

Однак в позовній заяві не зазначено та до неї не долучено доказів на підтвердження тих обставин, що головою Фермерського господарства Ягідка ОСОБА_3 являється саме ОСОБА_3 , в зв`язку з чим суд не може пересвідчитися в тому, що дану позовну заяву підписано особою, яка має право її підписувати.

Вищезазначені недоліки позовної заяви позбавляють на даний час можливості вирішити питання про відкриття провадження в даній справі.

Згідно з частиною 1 статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позовну заяву Фермерського господарства Ягідка Корнійчук Анатолій Павлович слід залишити без руху та надати позивачу термін усунути недоліки позовної заяви, а саме: позивачу необхідно зазначити в позовній заяві та долучити до неї докази на підтвердження повноважень для підпису позовної заяви та на підтвердження повноважень представництва інтересів Фермерського господарства Ягідка ОСОБА_3 Павлович в суді саме ОСОБА_3 .

Керуючись ст.ст. 83, 175, 177, 185 ЦПК України, суддя-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Фермерського господарства Ягідка Корнійчук Анатолій Павлович до Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення 55 сесії 7 скликання Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області № 29 від 29.01.2020 в частині передачі у власність ОСОБА_1 земельної ділянки - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ним даної ухвали, роз`яснивши, що в іншому випадку позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Ю.Ф.Карпінська

Дата ухвалення рішення04.03.2020
Оприлюднено06.03.2020
Номер документу88028649
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення 55 сесії 7 скликання Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області № 29 від 29.01.2020 в частині передачі у власність ОСОБА_1 земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —128/576/20

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 21.04.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 26.03.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 16.03.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні