Ухвала
від 17.03.2020 по справі 393/470/19
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/470/19

Провадження №2/403/53/20

У Х В А Л А

17 березня 2020 р. Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді: Годованець І. А.

при секретарі: Остапенко Н.М.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт. Устинівка по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства "Вікторія" та ОСОБА_2 про визнання договору оренди землі не укладеним, клопотання представника позивача (адвокат) Бойко Олега Вікторовича про витребування документів,-

В С Т А Н О В И В :

Позивачем ОСОБА_1 подано до суду позов до відповідача Фермерського господарства "Вікторія" та відповідача ОСОБА_2 про визнання договору оренди землі не укладеним.

У підготовче засідання представник позивача (адвокат) Бойко Олег Вікторович не з`явився, подав письмове клопотання про витребування документів.

У підготовче засідання представник відповідача Фермерського господарства "Вікторія" та представник відповідача ОСОБА_2 (адвокат) Заболотній Павло Леонідович не з`явився, про день та час судового засідання повідомлений.

Заслухавши учасників справи, судом встановлено наступні обставини.

Пунктом 7 ч.2 ст.197 ЦПК України передбачено, що у підготовчому засіданні суд: з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше. Учасники справи мають право: ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках (ч.1 ст.43 ЦПК України). Статтею 76, ч.1 ст.84, ч.5 ст.12 ЦПК України передбачено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків. Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: керує ходом судового процесу; сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами; роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом; запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

При встановлених обставинах, суд вважає, що клопотання представника позивача (адвокат) Бойко Олега Вікторовича про витребування письмових документів підлягає задоволенню в частині про витребування у Фермерського господарства Вікторія письмових документів, так як доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи. Частиною 1 ст.13 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Клопотання в частині про витребування у Головного управління ДФС у Кіровоградській області відомостей щодо задекларованого ФГ Вікторія прибутку від оренди земельної ділянки задоволенню не підлягає, так як суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом . Керуючись ст.ст.12,43,76,84,197,260 ЦПК України, суд, - У Х В А Л И В: Задовольнити частково клопотання представника позивача (адвокат) Бойко Олега Вікторовича про витребування письмових доказів. Фермерському господарству Вікторія : ЄДРПОУ 30025092, юридична адреса: 28200 Кіровоградська область Новгородківський район смт. Новгородка вул. Криворізька, 34, подати до Устинівського районного суду Кіровоградської області належним чином завірені копії договору оренди землі між сторонами, з доданими до нього додатками: актом про встановлення та погодження в натурі меж земельної ділянки; актом прийому передачі земельної ділянки, які є невід`ємною частиною договору оренди землі; оригінал Державного акта на право приватної власності на землю; серія: Р1; 333130; виданий ОСОБА_1 03 червня 2002 року Новгородківською районною державною адміністрацією Кіровоградської області.

Відмовити у клопотанні представника позивача (адвокат) Бойко Олега Вікторовича про витребування у у Головного управління ДФС у Кіровоградській області (вул. Велика Перспективна, 55 м. Кропивницький, 25006) відомості про задекларований прибуток від оренди земельної ділянки, кадастровий номер: 3523481300:02:000:0148, що належить на праві власності ОСОБА_1 , реєстраційний номер картки платника податків: НОМЕР_1 , чи задекларований цей прибуток ФГ Вікторія , код ЄДРПОУ: 30025092; відомості про сплачений податок на прибуток від оренди земельної ділянки, кадастровий номер: 3523481300:02:000:0148, що належить на праві власності ОСОБА_1 , реєстраційний номер картки платника податків: НОМЕР_1 , за період з 2017 року по даний час. Ухвала підлягає виконанню протягом семи днів з дня її отримання. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І. А. Годованець

Дата ухвалення рішення17.03.2020
Оприлюднено19.03.2020
Номер документу88280393
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування документів

Судовий реєстр по справі —393/470/19

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 02.09.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 13.08.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 16.04.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дьомич Л. М.

Ухвала від 15.12.2020

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні