Ухвала
від 16.04.2020 по справі 942/263/20
НОВОПСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 16.04.2020

ЄУ № 942/263/20

Провадження №2-о/942/97/20

У Х В А Л А

16 квітня 2020 року смт. Новопсков

Луганська область

Новопсковський районний суд Луганської області у складі головуючого судді Стеценко О.С. розглянувши клопотання представника заявника ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 про встановлення факту отримання диплому, заінтересована особа - Міністерство освіти і науки України,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_2 звернулася до Новопсковського районного суду Луганської області із заявою, в якій з урахуванням уточненої заяви просить встановити факт отримання нею диплома про вищу освіту серії НОМЕР_1 від 02.07.1992 за кваліфікацією Медична сестра , який був виданий Антрацитівським медичним училищем та додатків до нього.

Судове засідання в справі призначено на 28 квітня 2020 року на 10 год. 00 хв.

14.04.2020 від представника заявника ОСОБА_1 надійшла заява, в якій вона просить надати можливість взяти участь у судовому засіданні призначеному на 28.04.2020 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з допомогою системи EasyCon .

Суд, розглянувши вказане клопотання, вважає, що в його задоволенні слід відмовити, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Наказом Державної судової адміністрації України №169 від 08.04.2020, який прийнято на виконання Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням короно вірусної хвороби (COVID-19) , затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

Так, пунктом 6 розділу ІІІ Порядку визначено, що головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності у суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час) та інформує про це ОСОБА_3 .

Проте за результатом підготовчих дій, спрямованих на забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції, та з урахуванням повідомлення головного спеціаліста з ІТ Новопсковського районного суду Луганської області щодо проведення судових засідань у режимі відеоконференції за допомогою системи EasyCon судом встановлено, що наразі відсутня технічна можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення " EasyCon".

Окрім того, суд зауважує, що згідно приписів частини 2 ст. 212 ЦПК України та пункту 3 розділу ІІІ Порядку учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Проте доказів надіслання заінтересованій особі заяви про забезпечення участі в режимі відеоконференції представником заявника до суду не надано.

Враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги відсутність технічної можливості проведення судових засідань в режимі відеоконференції за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення " EasyCon" в Новопсковському районному суді Луганської області, суд відмовляє у задоволенні клопотання представника заявника про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду (ухвала ВС від 07.04.2020 справа № 910/22513/17).

Відповідно до ч.ч.5,7 ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Таким чином, представник заявника не позбавлена можливості взяти участь у розгляді справи, призначеної на 28.04.2020 о 10 год. 00 хв., в режимі відеоконференції в приміщенні найбільш наближеного до неї суду в м. Черкаси, подавши відповідне клопотання з дотриманням строку, встановленого ч.7 ст.212 ЦПК України, або взяти участь у судовому засіданні особисто, дотримавшись, у разі необхідності, вимог п.2 Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (в редакції згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 №262).

Керуючись ст. ст. 212, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання представника заявника ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 про встановлення факту отримання диплому, заінтересована особа - Міністерство освіти і науки України, відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О.С. Стеценко

Дата ухвалення рішення16.04.2020
Оприлюднено17.04.2020
Номер документу88806514
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту отримання диплому, заінтересована особа - Міністерство освіти і науки України

Судовий реєстр по справі —942/263/20

Рішення від 23.12.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 12.11.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Рішення від 16.06.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

Ухвала від 06.03.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Стеценко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні