Ухвала
від 22.04.2020 по справі 569/6078/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/6078/20

1-кс/569/2173/20

22 квітня 2020 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянув клопотання слідчого СУ ГУНП в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_4 за погодженням із прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку у житловому будинку, з надвірними будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , які знаходяться на земельній ділянці кадастровий номер: 5610100000:01:054:0873, які на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , користувачем якої є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення (вилучення) та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, сировини, ємкостей, обладнання за допомогою якого здійснюється виробництво дезінфікуючих засобів, записників з чорновими записами в яких відображено відомості про осіб, які займаються незаконним виготовленням даного дезінфікуючого засобу та його подальшої реалізації, грошових коштів одержаних злочинним шляхом, телефонів якими користуються і по яким проводить розмови, електронно-обчислювальну техніку, периферійні пристрої до неї, флеш носії, банківські картки, сім-картки мобільних операторів, а також інші речі та документи що мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання вказав, що слідчим управлінням ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020180000000076, відомості якого внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 20.03.2020, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Із матеріалів клопотання вбачається, 19.03.2020 о 12 год. невідома особа, перебуваючи в м. Рівне, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, під приводом продажу дезінфікуючих засобів, заволоділа коштами ОСОБА_7 на суму 1250 грн.

21 квітня 2020 року до СУ ГУНП надійшов рапорт ВПК в Рівненській області Поліського УКП ДКП НП Українив якому зазначено, що під час оперативно-розшукових заходів встановлено, що на торгівельному майданчику веб-ресурсу «OLX» розміщено ряд оголошень, про продаж дезінфікуючих засобів «Антисептик «antiBacterial».

Вище вказані оголошення розміщувались різними користувачами, які вказали місцезнаходження різні міста України, а фактично знаходяться в м. Рівне, зокрема: користувач на ім`я « ОСОБА_8 » вказала номер мобільного телефону НОМЕР_1 , для замовлення дезінфікуючих засобів.

В подальшому під час особистого пошуку встановлено, що вказаним абонентським номером мобільного телефону користується ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою АДРЕСА_1 .

Вищевказана особа здійснює реалізацію «Антисептик, санітайзер, дезінфектор» ємкістю 5 л. із дотриманням ДСТУ, в підтвердження чого надають висновок державної-санітарно-епідеміологічної експертизи № 12.2-18-5/27812 від 18.12.2019, який затверджений т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ОСОБА_9 .

Згідно вказаного висновку об`єктом експертизи являється засіб дезінфікуючий «AntiBacterial+» (діючі речовини, мас,%: ізопропанол 63,0+-2,0; алкілдиметилбензиламоній хлорид 0,15+-0,03), який призначений для гігієнічної обробки рук медичного персоналу та обробки рук хірургів в лікувально-профілактичних установах і пологових будинках; для гігієнічної обробки рук медичних працівників дитячих дошкільних і шкільних установ, установ соцзабезпечення (будинки для людей похилого віку, інвалідів та ін.), працівників парфумерно-косметичних підприємств, ресторанне господарство, об`єктів комунальних служб (в тому числі косметичних салонів та ін.), а також підприємств фармацевтичної і харчової промисловості. Виробником вказаного засобу являється ФОП ОСОБА_10 , місцезнаходження виробничих потужностей АДРЕСА_2 .

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ФОП ОСОБА_10 , здійснює свою господарську діяльність в АДРЕСА_3 .

07.04.2020 отримана відповідь з Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів вих. № 122-9/1/2182, про те що висновок державної-санітарно-епідеміологічної експертизи № 12.2-18-5/27812 від 18.12.2019 наявний у реєстрі переліку висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи (дезінфекційні засоби).

Згідно даного висновку об`єктом експертизи являється засіб дезiнфікуючий «АсептікБіодез» (діючі речовини, мас,%: ізопропанол-63,0 ± 2,0; алкілдиметилбензиламоній хлорид- 0,15 ±0,03), виробником якого являється ТОВ «АЛЬЯНС ГРУПП», юридична адреса якого м. Харків, вул. 2-ї п`ятирічки, 21, код за ЄДРПОУ 32436433. Даний дезінфікуючий засіб призначений для гігієнічної обробки рук медичного персоналу та обробки рук хірургів в лікувально-профілактичних установах і пологових будинках; для гігієнічної обробки рук медичних працівників дитячих дошкільних і шкільних установ, установ соцзабезпечення (будинки для людей похилого віку, інвалідів та ін.), працівників парфумерно-косметичних підприємств, ресторанне господарство, об`єктів комунальних служб (в тому числі косметичних салонів та ін.), а також підприємств фармацевтичної і харчової промисловості, на термін дії ТУ У 20.2-32436433-003:2014 «Засіб стерилізаційно-дезінфікуючий на основі ізопропілового спирту «АсептікБіодез» Технічні умови» зі зміною № 1.

Таким чином, вищевказана особа вчиняють шахрайські дії з використанням електронно-обчислювальних машин, зокрема здійснюють реалізацію дезінфікуючих засобів «Антисептик «antiBacterial» без відповідних дозвільних документів передбачених законодавством України, що призводить до невідповідності складу вказаного дезінфікуючого засобу, який ймовірно являється небезпечною для використання продукцією.

З метою документування вищевказаних протиправних дій, а також недопущення знищення готової продукції, поліграфії, сировини, ємкостей, обладнання за допомогою якого здійснюється виробництво, записників з чорновими записами в яких відображено відомості про осіб, які займаються незаконним виготовленням даного дезінфікуючого засобу та його подальшої реалізації, грошових коштів одержаних злочинним шляхом, телефонів якими користуються і по яким проводить розмови, електронно-обчислювальну техніку, периферійні пристрої до неї, флеш носії, банківські картки, сім-картки мобільних операторів,місць виготовлення та зберігання дезінфікуючих засобів, а також транспортних засобах, які використовуються фігурантами, а також інші речі та документи що мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна право власності на нерухоме майно, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , матері ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . За вказаною адресою остання може зберігати вищевказані дезінфікуючі засоби.

Речами, які плануються відшукати є: ємкості, обладнання за допомогою якого здійснюється виробництво; записники з чорновими записами в яких відображено відомості про осіб, які займаються незаконним виготовленням даного дезінфікуючого засобу та його подальшої реалізації; грошові кошти одержані злочинним шляхом; телефони якими користуються і по яким проводить розмови; сім-картки мобільних операторів; електронно-обчислювальну техніку, периферійні пристрої до неї, флеш носії; банківські картки; місця виготовлення та зберігання дезінфікуючих засобів, які використовуються фігурантами, тощо, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні.

Дослідивши клопотання, заслухавши прокурора, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Відповідно доч.1ст.234КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3)відомості,які містятьсяу відшукуванихречах ідокументах,можуть бутидоказами підчас судовогорозгляду; знаряддя злочину;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати у житловому будинку, з надвірними будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , які знаходяться на земельній ділянці кадастровий номер: 5610100000:01:054:0873, які на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , користувачем якої є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , знаходяться речі, які мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у житловому будинку, з надвірними будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , які знаходяться на земельній ділянці кадастровий номер: 5610100000:01:054:0873, які на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , користувачем якої є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,з метою виявлення (вилучення) та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, сировини, ємкостей, обладнання за допомогою якого здійснюється виробництво дезінфікуючих засобів, записників з чорновими записами в яких відображено відомості про осіб, які займаються незаконним виготовленням даного дезінфікуючого засобу та його подальшої реалізації, грошових коштів одержаних злочинним шляхом, телефонів якими користуються і по яким проводить розмови, електронно-обчислювальну техніку, периферійні пристрої до неї, флеш носії, банківські картки, сім-картки мобільних операторів, а також інші речі та документи що мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення22.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88921201
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/6078/20

Ухвала від 09.08.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 09.11.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні