Ухвала
від 14.05.2020 по справі 705/1570/20
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/1570/20

2/705/1646/20

У Х В А Л А

про відкриття загального позовного провадження у справі

14.05.2020 м. Умань

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Білик О.В., розглянувши матеріали позовної заяви Державного навчального закладу Уманський професійний аграрний ліцей (юридична адреса: вул..Залізняка, 4 м.Умань Черкаська область) до ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_4 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_5 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_6 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_7 (адреса проживання: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_8 (адреса проживання: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_9 (адреса проживання: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_10 (адреса проживання: АДРЕСА_4 ), ОСОБА_11 (адреса проживання: АДРЕСА_4 ), ОСОБА_12 (адреса проживання: АДРЕСА_5 ), ОСОБА_13 (адреса проживання: АДРЕСА_6 ), ОСОБА_14 (адреса проживання: АДРЕСА_7 ), ОСОБА_15 (адреса проживання: АДРЕСА_8 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Комунальне підприємство Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок (юридична адреса: вул..Горького, 35-а м.Умань Черкаська область), Управління з питань державного майна та підприємств Міністерства освіти і науки України ( юридична адреса: пр..Перемоги, 10, м.Київ, 01135), про визнання приватизації недійсною та скасування свідоцтв про право власності на квартири ,-

ВСТАНОВИВ:

В квітні 2020 року ДНЗ Уманський професійний аграрний ліцей звернувся до Уманського міськрайонного суду Черкаської області з позовною заявою про визнання приватизації недійсною та скасування свідоцтв про право власності на квартири. В якості відповідачів у позові вказані: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 . В якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог у позові вказані: Комунальне підприємство Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок та Управління з питань державного майна та підприємств Міністерства освіти і науки України.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.04.2020, відповідний позов було визначено до розгляду судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Білик О.В.

28.04.2020 ухвалою судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Білик О.В. позов Державного навчального закладу Уманський професійний аграрний ліцей до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Комунальне підприємство Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок, Управління з питань державного майна та підприємств Міністерства освіти і науки України, про визнання приватизації недійсною та скасування свідоцтв про право власності на квартири , було залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків.

12.05.2020 за вх..№ 10172 від позивача Державного навчального закладу Уманський професійний аграрний ліцей за підписом директора ліцею Гергун В.А. на адресу суду надійшла заява на виконання вимог ухвали судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Білик О.В. від 28.04.2020 про усунення недоліків з додатками.

За положеннями ч.1 ст.11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Частиною 2 ст. 19 ЦПК України передбачено, що цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

Суд, у відповідності до п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, при відкритті провадження у справі вирішує питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

У позовній заяві відсутнє клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, а тому справа має розглядатися у порядку загального позовного провадження.

Відповідно до вимог ст. 189 Цивільного процесуального кодексу України, з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, необхідно провести підготовче провадження.

На підставі наведеного вище та керуючись статтями 19, 27 83, 175, 177, 178, 187, 190, 258-260, 274, 277 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у справі за позовом Державного навчального закладу Уманський професійний аграрний ліцей (юридична адреса: вул..Залізняка, 4 м.Умань Черкаська область) до ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_4 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_5 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_6 (адреса проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_7 (адреса проживання: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_8 (адреса проживання: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_9 (адреса проживання: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_10 (адреса проживання: АДРЕСА_4 ), ОСОБА_11 (адреса проживання: АДРЕСА_4 ), ОСОБА_12 (адреса проживання: АДРЕСА_5 ), ОСОБА_13 (адреса проживання: АДРЕСА_6 ), ОСОБА_14 (адреса проживання: АДРЕСА_7 ), ОСОБА_15 (адреса проживання: АДРЕСА_8 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Комунальне підприємство Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок (юридична адреса: вул..Горького, 35-а м.Умань Черкаська область), Управління з питань державного майна та підприємств Міністерства освіти і науки України ( юридична адреса: пр..Перемоги, 10, м.Київ, 01135), про визнання приватизації недійсною та скасування свідоцтв про право власності на квартири .

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Уманського міськрайонного суду Черкаської області, розташованому за адресою: вул. Кизила Андрія, 18, м. Умань, Черкаська область на 12 червня 2020 року о 13 год. 30 хв.

Встановити відповідачам строк п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали, протягом яких вони має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів. Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Запропонувати позивачу після отримання відзиву у строк до початку підготовчого судового засідання подати суду відповідь на відзив. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати (вручити) іншим учасникам справи .

Треті особи мають право подати суду пояснення щодо позову в п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання, з підтвердженням направлення їх копій з додатками учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного вебпорталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://um.ck.court.gov.ua/sud2318/info/csz/.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Білик

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення14.05.2020
Оприлюднено15.05.2020
Номер документу89224334
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/1570/20

Рішення від 24.04.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Рішення від 24.04.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні