Ухвала
від 22.09.2020 по справі 705/1570/20
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/1570/20

2/705/1646/20

У Х В А Л А

22 вересня 2020 року м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Білик О.В.

за участю: секретаря судового засідання Щербакової Л.А.

представника позивача Мамчур О.В.

відповідачів: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4

представника відповідача-адвоката - Бурлаки В.І.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні матеріали цивільної справи за позовом Державного навчального закладу Уманський професійний аграрний ліцей до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_2 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_4 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Комунальне підприємство Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок, Управління з питань державного майна та підприємств Міністерства освіти і науки України, про визнання приватизації недійсною та скасування свідоцтв про право власності на квартири,-

В с т а н о в и в:

В провадженні Уманського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом Державного навчального закладу Уманський професійний аграрний ліцей до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_2 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_4 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Комунальне підприємство Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок, Управління з питань державного майна та підприємств Міністерства освіти і науки України, про визнання приватизації недійсною та скасування свідоцтв про право власності на квартири.

Відповідно до положень ст. 196 ЦПК України для виконання завдань підготовчого провадження у кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Представник позивача ОСОБА_17 , в підготовчому судовому засіданні вказувала на можливість проведення підготовчого судового засідання у відсутність відповідачів та представників третіх осіб які не з`явилися до суду, та призначення справи до судового розгляду. Крім того, вказувала на те, що у зв`язку з тим, що частина відповідачів у справі не проводила приватизації квартир у будинку АДРЕСА_1 , а отримала їх у спадок, внаслідок договорів купівлі-продажу, тощо, тому просила суд прийняти нову позовну заяву, а саме у новій, уточненій редакції з внесенням уточнень щодо сторін, в якій частина відповідачів набуває статусу третьої особи. Також, представник позивача підтримала клопотання про витребування доказів, подане 01.07.2020 на адресу суду та просила його задоволити.

Відповідачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та їх представник адвокат Бурлака В.І. в підготовчому судовому засіданні вказували на можливість проведення підготовчого судового засідання у відсутність відповідачів та представників третіх осіб які не з`явилися до суду, та призначення справи до судового розгляду. Також не заперечували проти вирішення клопотання про витребування доказів.

Інші учасники підготовчого судового засідання до суду не з`явилися та подали до суду заяви про розгляд справи у їх відсутність.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви.

Відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України, в разі, якщо що учасник справи не має можливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Також, у відповідності до вимог п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Беручи до уваги викладене вище, враховуючи предмет спору, а також той факт, що позивач та представник позивача не в змозі самі надати суду вказані документи, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Під час проведення підготовчого засідання з`ясовано предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог, склад учасників процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню.

Вислухавши учасників підготовчого судового засідання, враховуючи вищевикладене, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Керуючись ст.ст. 84, 200 ЦПК України,

У х в а л и в:

Прийняти уточнену позовну заяву за позовом Державного навчального закладу Уманський професійний аграрний ліцей до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_18 , ОСОБА_2 , ОСОБА_13 , ОСОБА_15 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_14 , ОСОБА_16 , ОСОБА_4 , Комунальне підприємство Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок, Управління з питань державного майна та підприємств Міністерства освіти і науки України, про визнання приватизації недійсною та скасування свідоцтв про право власності на квартири.

Клопотання Державного навчального закладу Уманський професійний аграрний ліцей про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від КП Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок належним чином завіренукопію розпорядження приватизаційного органу на підставі якого Бюро технічної інвентаризації провело реєстрацію свідоцтв про право власності на квартири АДРЕСА_2 , для долучення до матеріалів справи.

Витребувати у КП Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок належним чином завіренукопію реєстраційного посвідчення на будинок АДРЕСА_1 ( якщо таке видавалось Уманською дільницею Черкаського об`єднаного бюро технічної інвентаризації. Орієнтовний період часу видачі посвідчення БТІ - 1988-1990 p.p.), для долучення до матеріалів справи.

Витребувати у виконавчому комітеті Уманської міської ради належним чином завіренукопію рішення Виконавчого комітету Уманської міської Ради народних депутатів № 281 від 08.09.1988 Про встановлення прав державної, відомчої та кооперативної власності на житлові будинки з додатками, для долучення до матеріалів справи.

Копію ухвали направити до КП Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок та виконавчого комітету Уманської міської ради, для виконання.

Витребувані докази слід надати до Уманського міськрайонного суду Черкаської області до 20 жовтня 2020 року.

Одночасно суд роз`яснює, що, відповідно до чинного законодавства, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Розділом 1 Главою 9 ЦПК України.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню.

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом Державного навчального закладу Уманський професійний аграрний ліцей до ОСОБА_1 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_18 , ОСОБА_2 , ОСОБА_13 , ОСОБА_15 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_14 , ОСОБА_16 , ОСОБА_4 , Комунальне підприємство Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації Уманський відділок, Управління з питань державного майна та підприємств Міністерства освіти і науки України, про визнання приватизації недійсною та скасування свідоцтв про право власності на квартири до судового розгляду по суті на 20 жовтня 2020 о 10 год. 00 хв . в приміщенні Уманського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: вул. Кизила Андрія, 18 м. Умань.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Білик

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення22.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91760998
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/1570/20

Рішення від 24.04.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Рішення від 24.04.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні