Ухвала
від 18.06.2020 по справі 2-586/08
МАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-586/08

Провадження № 6/417/78/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" червня 2020 р. с.Марківка Луганської області

Марківський районний суд Луганської області в складі:

головуючого судді: Рукас О.В.

за участю секретаря Брюховецької О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в с.Марківка подання державного виконавця Марківського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) Салій С.І. про розшук боржника ОСОБА_1 в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, -

ВСТАНОВИВ:

10.06.2020 року державний виконавець Марківського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) Салій С.І. звернулася до суду з поданням про розшук боржника ОСОБА_1 .

Дане подання державний виконавець мотивує тим, що на виконанні у Марківському районному відділі державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) перебуває на виконанні виконавче провадження АСВП № 8645503 по примусовому виконанню виконавчого листа № 2-586 виданого 23.07.2008 Марківським районним судом Луганської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_3 аліментів на утримання доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 25% з усіх видів доходу, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 03.07.2008.

Згідно довідки Марківської селищної Ради Марківського району та Акта державного виконавця, боржник ОСОБА_1 за вказаною у виконавчому документі адресою: АДРЕСА_1 не зареєстрований та не мешкає, знятий з реєстрації 04.09.2019 року, перебуває за межами України, в Російській Федерації (м. Сочі), точна адреса не відома. Стягувачу ОСОБА_5 адреса проживання (реєстрації) боржника також не відома.

Згідно інформації Державної фіскальної служби України про рахунки та джерела отримання доходів боржника, інформації не знайдено. Згідно інформації Пенсійного фонду України на запити про боржників, які отримують пенсії та про осіб-боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, інформації не знайдено. Згідно довідки Марківського ОУПФУ боржник знаходиться на обліку, але пенсію не отримує в зв`язку з тривалою невиплатою пенсії (більше 6 місяців не отримував пенсію через поштове відділення). Згідно довідки Регіонального сервісного центру МВС України у Луганській області, за боржником транспортних засобів не зареєстровано.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно, відомості про реєстрацію майна відсутні.

Заборгованість по аліментам станом на 31.05.2020 становить 20 694,13 грн.

Встановити місце мешкання, ОСОБА_1 немає можливості, тому просить суд оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , остання відома адреса: АДРЕСА_1

Державний виконавець в судове засідання не з`явився, про час та дату судового засідання був повідомлені належним чином, на що подав до суду заяву про розгляд подання про розшук боржника без участі представника Марківського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) (а.с.48) .

Заінтересова особа ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилася, надала заяву в якій просить справу розглянути у її відсутність та просить подання задовольнити (а.с.54).

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України , у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, дослідивши докази, що містяться в матеріалах справи, суд вважає, що подання обґрунтоване та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Рішенням Марківського районного суду Луганської області від 23.07.2008 року стягнуто з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_3 аліментів на утримання доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 25% з усіх видів доходу, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 03.07.2008 (а.с.12-13).

Відповідно до Постанови про відкриття виконавчого провадження від 03.08.2008 року, державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Марківського районного управління юстиції Бабенко С.І. відкрито виконавче провадження ВП №8645503 за виконавчим листом №2-586 від 23.07.2008 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_3 аліментів на утримання доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 25% з усіх видів доходу, але не меньше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 03.07.2008 (а.с. 34).

Згідно Довідки Марківської селищної Ради Марківського району від 06.02.2020 року боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 відповідно до судового рішення справа№417/8969/19(провадження №2/417/355/19) від 04.09.2019 року був знятий з реєстрації місця проживання за адресою: АДРЕСА_1 з 16.10.2019 року(а.с.36).

Згідно Акта державного виконавця боржник ОСОБА_1 за вказаною у виконавчому документі адресою: АДРЕСА_1 не проживає, оскільки перебуває за межами України, в Російській Федерації (м. Сочі) точна адреса не відома(а.с.37).

Згідно Розрахунку заборгованості зі сплати аліментів по виконавчому листу №2-586/08 від 23.07.2008 року виданого Марківським районним судом Луганської області, за період з 03.07.2008 року по 31.05.2020 рік за боржником ОСОБА_1 значиться заборгованість в розмірі 20694 грн.13 коп. (а.с.46).

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта від 09.06.2020 року, боржник ОСОБА_1 відомості відсутні(а.с.42,43, 44).

Згідно інформації Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області боржник ОСОБА_1 знаходиться на обліку у управлінні, але пенсія не отримує в зв`язку з тривалою невиплатою пенсії (більше 6 місяців не отримував пенсію через поштове відправлення Укрпошта ) аліменти на користь ОСОБА_5 на утримання доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у розмірі 25% пенсії утримані по 30.05.2019 року (а.с.35).

Згідно довідки Головного Управління Держпродспоживслужби в Луганській області від 02.03.2020 року, за боржником ОСОБА_1 сільськогосподарської техніки та інших механізмів не зареєстровано (а.с.43).

Згідно довідки Управління Держгеокадастру в Луганській області від 18.03.2020 року, за боржником ОСОБА_1 не зареєстровані земельні ділянки (паї) (а.с.44).

Відповідно до ч. 1 ст. 438 ЦПК України , розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Згідно ч. 1ст. 36 Закону України Про виконавче провадження , у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

В силу ч. 1 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Згідно ст. 40 Закону України Про виконавче провадження : у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини. У разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника державний виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов`язковою для виконання органами Національної поліції. Розшук боржника - фізичної особи, дитини, розшук транспортних засобів боржника здійснюють органи Національної поліції, а розшук боржника - юридичної особи та іншого майна боржника організовує державний виконавець. Розшук оголошується відповідно за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання, перебування, місцезнаходженням боржника чи місцезнаходженням його майна, або за місцем проживання (місцезнаходженням) стягувача. Витрати органів Національної поліції, пов`язані з розшуком боржника - фізичної особи, дитини за виконавчими документами про відібрання дитини або транспортних засобів боржника, стягуються з боржника за ухвалою суду. Витрати, пов`язані з організацією розшуку боржника - юридичної особи або іншого майна боржника, стягуються з боржника у порядку, встановленому цим Законом. Незвернення державного виконавця до суду у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, а також інші дії та бездіяльність державного виконавця, пов`язані з розшуком боржника або його майна, можуть бути оскаржені у десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом.

Враховуючи вимоги діючого законодавства, а також те, що на даний час державним виконавцем вчинені всі дії, що давали б можливість розшукати боржника ОСОБА_1 суд вважає, що подання підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 438 ЦПК України , Законом України "Про виконавче провадження" , суд -

УХВАЛИВ :

Подання державного виконавця Марківського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) Салій С.І. про розшук боржника ОСОБА_1 в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини - задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця с.Марківка Марківського району Луганської області, останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали у двох примірниках направити для виконання до Марківського ВП ГУНП в Луганській області.

Виконавче провадження про стягнення аліментів з ОСОБА_1 зупинити до його розшуку.

Ухвала може бути оскаржена до Луганського апеляційного суду через Марківський районний суд Луганської області протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строк подання апеляційної скарги на ухвалу суду продовжується на строк дії такого карантину.

Суддя: О.В.Рукас

Дата ухвалення рішення18.06.2020
Оприлюднено19.06.2020
Номер документу89899509
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-586/08

Рішення від 11.03.2008

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Панасюк С. Л.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Рукас О. В.

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Рукас О. В.

Ухвала від 10.04.2014

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Приміч Г. І.

Рішення від 10.04.2012

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Глущенко Н.Г.

Рішення від 17.01.2008

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Грушицький А.І.

Рішення від 27.10.2008

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Криворотов С.В.

Рішення від 07.11.2008

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І.М.

Рішення від 26.11.2008

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Беспалько Т.Д.

Рішення від 13.10.2008

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Шаповал Г. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні