Ухвала
від 01.07.2020 по справі 640/5902/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/5902/17

н/п 1-кс/953/4055/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" липня 2020 р. Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінальногопровадження №12016220000000554від 19.05.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

22.05.2020 до суду надійшло вищевказане клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до оригіналів документів, що знаходяться у володінні КО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: договору на проектування з усіма додатками та додатковими угодами, згідно з якими проводилися проектні роботи з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга); технічних звітів, дефектних актів, актів попереднього обстеження мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга); проектної документації з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга) в повному обсязі (креслення надати у форматі .dwg або в іншому вихідному електронному (векторному) форматі), як в паперовому так і в електронному вигляді; експертних звітів щодо розгляду проектної документації з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга), згідно з ДСТУ-Н Б А.2.2-10:2012 «Настанова з організації проведення експертизи проектної документації на будівництво»; виконавчої документації згідно з ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва», а саме: а) акти виконаних робіт (Форма КБ-2В) з усіма додатками (відомість ресурсів, розрахунок загальновиробничих витрат, розрахунок зимових подорожчань, розрахунок літніх подорожчань, розрахунок витрат на відрядження, розрахунок витрат на перевезення робітників та інше) за договором підряду № 1910/1 від 19.10.2016; б) довідки про вартість виконаних робіт (Форма КБ-3) за договором підряду № 1910/1 від 19.10.2016; в) загальний журнал робіт; г) журнал авторського нагляду; д) спеціальні журнали з окремих видів робіт, виконання робіт з монтажу відповідальних конструкцій, виконання бетонних робіт, виконання арматурних робіт, виконання робіт з замонолічування монтажних стиків та вузлів, виконання зварювальних робіт, виконання робіт з антикорозійного захисту та інші; е) акти на закриття прихованих робіт; ж) акти проміжного прийняття відповідальних конструкцій; з) виконавчі схеми відповідно ДБН В.1.3-2.2010 «Геодезичні роботи у будівництві»; и) документи щодо випробувань та лабораторного контролю матеріалів та конструкцій; к) акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання; л) журнал вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; сертифікати відповідності на будівельні матеріали, що були застосовані під час будівельних робіт; проектно-кошторисну та первинну звітну документацію (форми КБ-2в) з капітального ремонту вищевказаних об`єктів на електронному носії для можливості роботи в програмному комплексі «Кошторис» (файл з розширенням .bds або .bdd), як в паперовому так і в електронному вигляді.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що у провадженні СУ ГУ НП в Харківській області перебуває кримінальне провадження № 12016220000000554від 19.05.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Комунальною організацією « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за результатами проведення конкурсних торгів про закупівлю робіт за бюджетні кошти під час виконання робіт з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга) 19.10.2016 укладено з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) договір про закупівлю робіт за державні кошти №1910/1 на загальну суму 90 583 333,20 грн.

Аналізом податкової звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » встановлено, що останній з отриманих 19,3 млн. грн. від КО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » перерахувало 14,3 млн. грн. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за виконання підрядних робіт.

Під час виконання робіт з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » мали місце порушення умов договору та вимог ДСТУ.

Слідчий зазначає, що в ході досудового розслідування 25.11.2019 року, з метою встановлення обставин, що мають істотне значення для кримінального провадження призначено комплексну судову електротехнічну, будівельно-технічну та товарознавчу експертизу.

Слідчий вказує, що під час проведення експертизи, судовими експертами заявлено клопотання про надання додаткових матеріалів та призначення обстеження необхідних для проведення комплексної будівельно-технічної, електротехнічної та товарознавчої експертизи №14/129СЕ-19/4/283СЕ-19/6/2902СЕ-19, а саме: договір на проектування з усіма додатками та додатковими угодами, згідно з якими проводилися проектні роботи з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга); технічні звіти, дефектні акти, акти попереднього обстеження мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга); проектну документацію з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга) в повному обсязі (креслення надати у форматі .dwg або в іншому вихідному електронному (векторному) форматі); експертні звіти щодо розгляду проектної документації з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга), згідно з ДСТУ-Н Б А.2.2-10:2012 «Настанова з організації проведення експертизи проектної документації на будівництво»; виконавчу документацію згідно з ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва», а саме: а) акти виконаних робіт (Форма КБ-2В) з усіма додатками (відомість ресурсів, розрахунок загальновиробничих витрат, розрахунок зимових подорожчань, розрахунок літніх подорожчань, розрахунок витрат на відрядження, розрахунок витрат на перевезення робітників та інше) за договором підряду №1910/1 від 19.10.2016; б) довідки про вартість виконаних робіт (Форма КБ-3) за договором підряду № 1910/1 від 19.10.2016; в) загальний журнал робіт; г) журнал авторського нагляду; д) спеціальні журнали з окремих видів робіт, виконання робіт з монтажу відповідальних конструкцій, виконання бетонних робіт, виконання арматурних робіт, виконання робіт з замонолічування монтажних стиків та вузлів, виконання зварювальних робіт, виконання робіт з антикорозійного захисту та інші; е) акти на закриття прихованих робіт; ж) акти проміжного прийняття відповідальних конструкцій; з) виконавчі схеми відповідно ДБН В.1.3-2.2010 «Геодезичні роботи у будівництві»; и) документи щодо випробувань та лабораторного контролю матеріалів та конструкцій; к)акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання; л)журнал вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; сертифікати відповідності на будівельні матеріали, що були застосовані під час будівельних робіт; проектно-кошторисну та первинну звітну документацію (форми КБ-2в) з капітального ремонту вищевказаних об`єктів на електронному носії для можливості роботи в програмному комплексі «Кошторис» (файл з розширенням .bds або .bdd); інформацію про повний перелік об`єктів дослідження, які відносяться до матеріалів використання на момент реконструкції мереж електропостачання та освітлення.

Як вказує слідчий, на даний час у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у власності КО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, просить розглядати вищевказане клопотання без виклику представника володільця майна.

Слідчий СУ ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, викликався належним чином. 01.07.2020 через канцелярію суду подав рапорт та заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів без його участі, клопотання підтримав. Згідно рапорту слідчого, останнім направлено на адресу КО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » повістку про виклик в судове засідання, яке призначено на 01.07.2020.

Оскільки слідчим не було доведено, що існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, представник КО « ІНФОРМАЦІЯ_1 », про час та місце розгляду клопотання слідчого повідомлений належним чином, проте в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, його неприбуття за судовим викликом, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016220000000554від 19.05.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що нижчевказані документи перебувають у володінні КО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; містять охоронювану законом таємницю, ці відомості можуть бути використані як докази, іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Разом з тим, слідчий всупереч вимог ч. 7 ст. 163 КПК України, не довів необхідності вилучення оригіналів вказаних у клопотанні документів. Так, слідчим не надано клопотання експерта про необхідність отримання саме оригіналів зазначених документів, тощо. Враховуючи викладене, слідчий суддя не вбачає підстав для вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, а тому в даній частині клопотання задоволенню не підлягає.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося, що відповідає положенням ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчому відділу СУ ГУ НП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 право тимчасового доступу до документів, зобов`язавши КО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити старшому слідчому відділу СУ ГУ НП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 право тимчасового доступу до документів, а саме: договору на проектування з усіма додатками та додатковими угодами, згідно з якими проводилися проектні роботи з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга); технічних звітів, дефектних актів, актів попереднього обстеження мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга); проектної документації з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга) в повному обсязі (креслення надати у форматі .dwg або в іншому вихідному електронному (векторному) форматі), як в паперовому так і в електронному вигляді; експертних звітів щодо розгляду проектної документації з реконструкції мереж електропостачання та освітлення КО « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 (2 черга), згідно з ДСТУ-Н Б А.2.2-10:2012 «Настанова з організації проведення експертизи проектної документації на будівництво»; виконавчої документації згідно з ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва», а саме: а) акти виконаних робіт (Форма КБ-2В) з усіма додатками (відомість ресурсів, розрахунок загальновиробничих витрат, розрахунок зимових подорожчань, розрахунок літніх подорожчань, розрахунок витрат на відрядження, розрахунок витрат на перевезення робітників та інше) за договором підряду № 1910/1 від 19.10.2016; б) довідки про вартість виконаних робіт (Форма КБ-3) за договором підряду № 1910/1 від 19.10.2016; в) загальний журнал робіт; г) журнал авторського нагляду; д) спеціальні журнали з окремих видів робіт, виконання робіт з монтажу відповідальних конструкцій, виконання бетонних робіт, виконання арматурних робіт, виконання робіт з замонолічування монтажних стиків та вузлів, виконання зварювальних робіт, виконання робіт з антикорозійного захисту та інші; е) акти на закриття прихованих робіт; ж) акти проміжного прийняття відповідальних конструкцій; з) виконавчі схеми відповідно ДБН В.1.3-2.2010 «Геодезичні роботи у будівництві»; и) документи щодо випробувань та лабораторного контролю матеріалів та конструкцій; к) акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання; л) журнал вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; сертифікати відповідності на будівельні матеріали, що були застосовані під час будівельних робіт; проектно-кошторисну та первинну звітну документацію (форми КБ-2в) з капітального ремонту вищевказаних об`єктів на електронному носії для можливості роботи в програмному комплексі «Кошторис» (файл з розширенням .bds або .bdd), з можливістю вилучення належним чином завірених копій.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 01.08.2020 року.

У задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Роз`яснити представнику КО « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчийсуддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення01.07.2020
Оприлюднено05.06.2024
Номер документу90144557
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —640/5902/17

Ухвала від 31.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 31.05.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 31.05.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 31.05.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 31.05.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 25.05.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 25.05.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні