Ухвала
від 24.07.2020 по справі 2-84/10
КУП'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-84/10

Провадження № 6/628/62/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 липня 2020 року Куп`янський міськрайонний суд Харківської області

у складі: головуючого - судді Гетьман Л.В.,

за участю секретаря Разєнкової Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Куп`янську заяву товариства з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документу для виконання по цивільній справі за позовом АКІБ УкрСиббанк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором,-

ВСТАНОВИВ:

13 липня 2020 року до Куп`янського міськрайонного суду Харківської області надійшла вищезазначена заява про видачу дублікату виконавчого листа. У своєму клопотанні представник заявника зазначив, що 15 квітня 2010 року Куп`янським міськрайонним судом Харківської області прийнято рішення у справі №2-84/10 за позовом АКІБ УкрСиббанк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення суми заборгованості за кредитним договором. 08.12.2011 року між ПАТ УкрСиббанк та ПАТ Дельта Банк укладено Договір відступлення (купівлі-продажу) прав вимоги за кредитами. 09.11.2018 р. між ПАТ Дельта Банк та Товариством з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ (далі - ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ ) укладено договір № 953/К купівлі-продажу майнових прав, відповідно до якого право грошової вимоги за Кредитним договором, укладеними між Кредитором та Позичальником перейшло до ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ . 23.12.2019 р. Куп`янським міськрайонним судом Харківської області постановлено ухвал; про заміну сторони виконавчого провадження за заявою ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ у справі №2-84/10 за позовом ПАТ УкрСиббанк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення суми заборгованості за кредитним договором Товариство з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ , як стягувач по даній справі, має право подати виконавчі лист для примусового виконання. При перевірці документів кредитної справи ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ було виявлені відсутність виконавчих листів про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заборгованості за кредитним договором та судових витрат, які поніс позивач. 09.06.2020 р. Міжрайонний ВДВС по Куп`янську, Шевченківському районах та міст Куп`янськ ГТУЮ у Харківській області було повідомлено, що виконавче провадження по стягненню боргу з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , за виконавчим листом було завершено, та виконавчі документи направлені стягувачу. 09.11.2018 р. між ПАТ Дельта Банк та Товариством з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ (далі - ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ ) укладено договір № 953/К купівлі-продажу майнових прав, відповідно до якого право грошової вимоги за Кредитним договором, укладеними між Кредитором та Позичальником перейшло до ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ . Таким чином, відбулася заміна кредитора у зобов`язанні, зокрема ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ є новим кредитором у фінансових правовідносинах з відповідачем. Виконавчі листи втрачені.

Сторони у судове засідання не з`явились, про час та місце судового розгляду повідомлялись.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали справи, з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується заява, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення справи по суті, встановив наступне.

15 квітня 2010 року Куп`янським міськрайонним судом Харківської області прийнято рішення у справі №2-84/10 за позовом АКІБ УкрСиббанк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення суми заборгованості за кредитним договором.

08.12.2011 року між ПАТ УкрСиббанк та ПАТ Дельта Банк укладено Договір відступлення (купівлі-продажу) прав вимоги за кредитами.

09.11.2018 р. між ПАТ Дельта Банк та Товариством з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ (далі - ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ ) укладено договір № 953/К купівлі-продажу майнових прав, відповідно до якого право грошової вимоги за Кредитним договором, укладеними між Кредитором та Позичальником перейшло до ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ .

23.12.2019 р. Куп`янським міськрайонним судом Харківської області постановлено ухвалу про заміну сторони виконавчого провадження за заявою ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ у справі №2-84/10 за позовом ПАТ УкрСиббанк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення суми заборгованості за кредитним договором Товариство з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ , як стягувач по даній справі, має право подати виконавчі лист для примусового виконання.

При перевірці документів кредитної справи ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ було виявлені відсутність виконавчих листів про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заборгованості за кредитним договором та судових витрат, які поніс позивач.

09.06.2020 р. Міжрайонний ВДВС по Куп`янську, Шевченківському районах та місту Куп`янськ ГТУЮ у Харківській області було повідомлено, що виконавче провадження по стягненню боргу з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , за виконавчим листом було завершено, та виконавчі документи направлені стягувачу.

Оскільки, відбулася заміна кредитора у зобов`язанні, ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ є новим кредитором у фінансових правовідносинах з відповідачем, виконавчі документи направлені міжрайонним ВДВС по Куп`янську, Шевченківському районах та місту Куп`янськ ГТУЮ у Харківській області ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ , суд вважає можливим поновити пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчих листів.

Згідно п.10 ч.3 чт.18 ЗУ Про виконавче провадження виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право: звертатися до суду або органу, який видав виконавчий документ, із заявою (поданням) про роз`яснення рішення, про видачу дубліката виконавчого документа у випадках, передбачених цим Законом, до суду, який видав виконавчий документ, - із заявою (поданням) про встановлення чи зміну порядку і способу виконання рішення, про відстрочку чи розстрочку виконання рішення.

Відповідно до статті 12 ЗУ Про виконавче провадження , виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Згідно ч.1 ст. 433 ЦПК України у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Виходячи з аналізу змісту зазначеної норми права, суд при вирішенні питання про поновлення строку для пред`явлення до виконання виконавчого документа, виданого на підставі судового рішення, безпосередньо дослідив обставини пропущення такого строку, з`ясував питання щодо причин пропуску цього строку та залежно від характеру цих причин прийшов до висновку, що наведені причини пропуску строку є поважними, тому необхідно поновити строк для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Згідно п.17.4 розділу ХІІІ перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

З урахуванням викладеного вище, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що оскільки оригінал виконавчого документа у даній справі втрачено, рішення не виконано і не втратило своєї законної сили, тому , з метою захисту прав стягувача, за необхідне задовольнити вимоги заяви щодо видачі дубліката виконавчого документа.

Керуючись п.17.4 розділу ХІІІ перехідних положень, ст. ст. 258 , 260 , 261 , 433 ЦПК України , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ СПЛІТ про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документу для виконання по цивільній справі за позовом АКІБ УкрСиббанк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором - задовольнити.

Поновити пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчих листів №2- 84/2010 виданих Куп`янським міськрайонним судом Харківської області про стягнення з Боржників ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь банку вказаної вище суми заборгованості за Договором про надання споживчого кредиту № 10211456000 від 01.11.2006 року та зазначити строк його пред`явлення до виконання, про що надіслати відповідну ухвалу суду на адресу Заявника.

Видати дублікати виконавчих листів по справі №2-84/2010, про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь АКІБ УкрСиббанк (правонаступник ТОВ ГЛОБАЛ СПЛІТ ) заборгованості за кредитним договором та судових витрат.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського суду Харківської області через Куп`янський міськрайонний суд шляхом подачі в 15-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 15-ти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Л.В. Гетьман

СудКуп'янський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення24.07.2020
Оприлюднено27.07.2020
Номер документу90585017
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-84/10

Ухвала від 26.11.2021

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Ковальчук О. В.

Ухвала від 07.12.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Постанова від 23.09.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Постанова від 23.09.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Яцина В. Б.

Ухвала від 24.07.2020

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Гетьман Л. В.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні