Ухвала
від 30.07.2020 по справі 936/496/20
ВОЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 936/496/20

Провадження № 2/936/133/2020

30.07.2020 року смт. Воловець

Воловецький районний суд Закарпатської області в особі головуючого судді Вотьканича В.А., за участю секретаря судового засідання Іванової Н.Я., позивача ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління поліції охорони в Закарпатській області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Воловецького районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Управління поліції охорони в Закарпатській області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Ухвалою Воловецького районного суду Закарпатської області від 09.07.2020 року провадження у справі відкрито і призначено підготовче судове засідання з викликом учасників справи.

30.07.2020 р. у підготовчому судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_2 подав клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати медичну документацію (журнали реєстрації, видачі, тощо) щодо проходження ОСОБА_1 медичного огляду 07.06.2020 р. із КНП "Воловецька центральна районна лікарня Воловецької ВРР".

Позивач ОСОБА_1 не заперечував щодо задоволення клопотання про витребування доказів.

Заслухавши учасників справи суд дійшов висновку, що клопотання представника відповідача про витребування доказів підлягає задоволенню з таких підстав.

Матеріалами справи встановлено, що відповідно до запису № 10 від 10.01.2019 р. трудової книжки ОСОБА_1 , його прийнято на роботу на посаду охоронника І-го розряду взводу охорони об`єктів та публічної безпеки міжрайонного Мукачівського відділу управління поліції охорони в Закарпатській області по переводу з відокремленого підрозділу Західної електроенергетичної системи Державного підприємства Національної енергетичної компанії "Укренерго" (наказ управління поліції охорони в Закарпатській області № 133-0 від 29.12.2018 р.).

Як вбачається із трудової книжки ОСОБА_1 у записі 11 від 10.06.2020 р. його звільнено з роботи за пунктом 7 статті 40 КЗпП України за появу на роботі в нетверезому стані (наказ Управління № 80-о від 10.06.2020 р.).

Крім цього, у матеріалах справи міститься копія висновку КНП "Воловецька центральна районна лікарня Воловецької ВРР" № 88 від 07.06.2020 р. щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції щодо позивача ОСОБА_1 .

Документи, які просить витребувати представник відповідача можуть містити відомості щодо підстав звільнення позивача ОСОБА_1 та мають значення для розгляду справи.

Згідно з положеннями ч. 2 ст. 77 ЦПК України, предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до частини 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч.2 ст. 84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

У відповідності до ч. 3 ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідні докази.

Виходячи з предмету та підстав позову, характеру спірних правовідносин, обставин, які підлягають встановленню, суд дійшов висновку що клопотання відповідача про витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки запитуванні докази мають значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 77, 83, 84, 260, 261 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати із Комунального некомерційного підприємства "Воловецька центральна районна лікарня Воловецької районної ради" належно посвідчену виписку з медичної документації, зокрема:

1) з журналу реєстрації позивача ОСОБА_1 у приймальному відділенні Воловецької ЦРЛ;

2) належно посвідчену копію висновку щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що містить відомості щодо проходження ОСОБА_1 медичного огляду 07.06.2020 р.

Докази, які витребує суд слід надати суду в строк до 12.08.2020 року на адресу Воловецького районного суду Закарпатської області: смт. Воловець, вул. Зарічна,1 Воловецького району Закарпатської області.

У відповідності до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна надати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали надіслати до КНП "Воловецька центральна районна лікарня ВРР" (адреса: 89100, Закарпатська обл., Воловецький район, смт. Воловець, вул. Карпатська, буд. 23, код ЄДРПОУ 01992529) для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вотьканич В.А.

Дата ухвалення рішення30.07.2020
Оприлюднено05.08.2020
Номер документу90734209
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —936/496/20

Постанова від 18.11.2020

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 28.10.2020

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Рішення від 27.08.2020

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Рішення від 27.08.2020

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні