Ухвала
від 25.08.2020 по справі 401/1899/20
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

25.08.2020

Справа № 401/1899/20

Провадження № 2/401/765/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 серпня 2020 року Суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області Волошина Н.Л., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання неправомірним рішення, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення матеріальної та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вищезазначеним позовом та просить ухвалити рішення, яким визнати неправомірним рішення правління СТ Металург-3 , зобов`язати ОСОБА_2 поновити електропостачання на земельних ділянках № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 та припинити незаконні дії, стягнути з відповідача на користь позивача 3200 грн. 00 коп. на відшкодування матеріальної шкоди та та 15000 грн. 00 коп. на відшкодування моральної шкоди.

Перевіривши матеріали позовної заяви, суддя приходить до висновку, що вона підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до п. п. 2, 3,4, 5, 8, 9, 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити:

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

- зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

- зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

- виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

- перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

При складанні позову позивач залишив вищенаведені вимоги поза увагою та не вказав:

- реєстраційний номер облікової картки платника податків відповідача (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, адреси електронної пошти відповідача;

- ціну позову;

- обґрунтований розрахунок сум, про стягнення яких заявлено вимогу;

- зміст позовних вимог в частині реквізитів рішення правління СТ Металург , яке є предметом оскарження;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

- зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до ч. 5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Ч.ч. 2, 5 ст. 95 ЦПК України передбачено, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Порядок засвідчення документів визначений пунктами 5.26, 5.27 Національного стандарту України Державної уніфікованої системи документації, Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації Вимоги до оформлення документів (ДСТУ 4163-2003, затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 №55). За вказаним нормативно - правовим актом, відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів: Згідно з оригіналом; особистого підпису особи, яка засвідчує копію; її ініціалів та прізвища, дати засвідчення підпису, яка проставляється нижче підпису.

Всупереч вимогам ч.ч. 2, 5 ст. 95 ЦПК України, письмові докази, а саме паспорт громадянина України та картка платника податків на ім`я ОСОБА_1 , накладна № 138 від 23 липня 2020 року, розписка від 02 листопада 2019 року, заява ОСОБА_3 від 01 листопада 2017 року, заява ОСОБА_4 від 01 листопада 2017 року, членська книжка садовода ділянки № НОМЕР_3 , членська книжка садовода ділянки № НОМЕР_1 , членська книжка садовода ділянки № НОМЕР_2 , витяг з протоколу засідання правління СТ Металург-3 від 28 липня 2020 року подані в ксерокопіях, які не засвідчені належним чином та без зазначення про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів.

Крім того, слід зазначити про те, що у відповідності до ч. 1, ч. 2 ст. 48 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач.

Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Право визначення суб`єктного складу відповідачів належить позивачеві, при цьому останній має взяти до уваги, що рішення правління товариства може бути оскаржене в судовому порядку, однак відповідачем у спорах про визнання недійсним рішення має виступати товариство як юридична особа.

Зважаючи на викладене, враховуючи недотримання позивачем при складанні позову вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, позовна заява в порядку ч. 1 ст. 185 ЦПК України підлягає залишенню без руху з наданням позивачеві часу для усунення виявлених недоліків.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 , 259-261 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання неправомірним рішення, зобов`язання вчинити певні дії , стягнення матеріальної та моральної шкоди залишити без руху.

Запропонувати позивачеві в п`ятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали привести позовну заяву у відповідність до вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, виклавши її в новій редакції та зазначивши у ній:

1)реєстраційний номер облікової картки платника податків відповідача (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, адреси електронної пошти відповідача ;

2)ціну позову;

3)обґрунтований розрахунок сум, про стягнення яких заявлено вимогу;

4)конкретизувати зміст позовних вимог в частині реквізитів рішення правління СТ Металург , яке є предметом оскарження;

5)попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

6)щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

7)підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Письмові докази, долучені до позову, подати в оригіналах або копіях, засвідчених належним чином.

Роз`яснити, що у разі невиконання вимог суду в зазначений строк позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 261 ЦПК України.

Суддя Світловодського

міськрайонного суду Н.Л. Волошина

Дата ухвалення рішення25.08.2020
Оприлюднено04.09.2020
Номер документу91274583
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання неправомірним рішення, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —401/1899/20

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 06.11.2020

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

Ухвала від 15.10.2020

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Волошина Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні