Ухвала
від 17.09.2020 по справі 525/103/16-к
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/103/16-к

Номер провадження 1-кп/525/1/2020

УХВАЛА

17 вересня 2020 року Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в селищі Велика Багачка, матеріали кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, -

встановив:

Обвинуваченому ОСОБА_4 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 години 00 хвилин 25 вересня 2020 року, утримується в ДЕРЖАВНІЙ УСТАНОВІ "ПОЛТАВСЬКА УСТАНОВА ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ (№23)", місцезнаходження установи: вулиця Пушкіна, 91, Київський район, місто Полтава, Полтавська область, 36014, відповідно до ухвали судді від 25.07.2020 року (том 2 а.п.179-180).

Відповідно до ч. 3 ст. 331 КПК України, суд зобов`язаний розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою до спливу двомісячного строку з дня надходження до суду обвинувального акта.

В судовому засіданні прокурор вважав, що обвинуваченому слід продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, посилався на аргументи зазначені у змісті клопотання поданого на адресу суду від 17 вересня 2020 року (том 2 а.п.200).

Захисник вважав, що у задоволенні клопотання прокурора слід відмовити, вказував на можливість застосувати більш м`якого запобіжного заходу. Зазначав, що прокурор повинен наводити інші докази на доведення наявності ризиків, які дають підстави суду вважати, що обвинувачений може здійснити дії, передбачені частиною першою статті 177 КПК України.

Обвинувачений підтримав позицію захисника.

Потерпіла особа вважала, що слід продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 КПК України, метою застосовування запобіжного заходу є забезпечення виконання обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам зазначеним у пунктах 1 - 5 цієї частини статті.

Відповідно до ч. 2 ст. 177 КПК України, підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають підстави суду вважати, що підозрюваний, обвинувачений може здійснити дії, передбачені частиною першою цієї статті.

ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, яке віднесено до тяжких злочинів за вчинення яких санкцією відповідної статті передбачено максимальний вид і строк покарання 8 років позбавлення волі, неодружений, на території України має рідну сестру та двох повнолітніх дітей з яким майже не спілкувався на протязі останніх трьох років, що свідчить про відсутність сталих соціальних зв`язків, протягом останніх більше ніж 3-х років ухилявся від суду, достовірно знаючи про місце, день та час розгляду кримінального провадження в суді, перебував у розшуку, фактично цінного рухомого та не рухомого майна немає, зареєстроване місце проживання: село Щоми Охтирського району Сумської області, ознайомлений з матеріалами кримінального провадження, з потерпілою особою по даному кримінальному провадженні не спілкувався, не здійснював будь-яких дій щодо потерпілої особи. Зазначене свідчить про наявність ризику, передбаченого п. 1 ч. 1 ст. 177 КПК України.

Враховуючи, що на даний час ризики, які були підставою для обрання запобіжного заходу обвинуваченому, продовжують існувати, суд вважає що підстав для зміни йому запобіжного заходу на більш м`який немає, отже необхідно продовжити обвинуваченому запобіжний захід в вигляді тримання під вартою, з урахування того, що відповідно до ІІ розділу КПК України, строк тримання під вартою не може перевищувати 60 днів.

Застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання цим ризикам, а відтак і для виконання завдань кримінального судочинства, визначених ст. 2 КПК України для досягнення мети, визначеної ч.1 ст. 177 КПК України, буде недостатнім.

Керуючись ст. ст. 177, 178, 183, 331 КПК України, суд, -

ухвалив:

1. Клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою від 17.09.2020 року, задовольнити.

2. Продовжити обвинуваченому ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,зареєстрований заадресою: АДРЕСА_1 ,запобіжний західу виглядітримання підвартою настрок 60 днів - до 15 листопада 2020 року включно.

3. Визначити обвинуваченому ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , заставу врозмірі 52550,00гривень (п`ятдесят дві тисячі п`ятсот п`ятдесят гривень 00 копійок) у національній грошовій одиниці, що становить 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, яка може бути внесена як самим обвинуваченим, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на депозитний рахунок ТУ ДСА України в Полтавській області.

4. Обвинувачений або заставодавець мають право у будь-який момент внести заставу у розмірі визначеному в ухвалі про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою протягом строку дії ухвали.

5. У разі внесення застави зобов`язати обвинуваченого ОСОБА_4 після звільнення з-під варти, прибувати за кожною вимогою до слідчого або суду протягом строку дії запобіжного заходу у вигляді застави.

6. На підставі ч. 5 ст. 194 КПК України, покласти на обвинуваченого ОСОБА_4 у разі внесення застави, наступні обов`язки: 1) не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу суду; 2) повідомляти суд про зміну свого місця проживання; 3)утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні. Визначити термін дії зазначених обов`язків до 15 листопада 2020 року.

7. Роз`яснити обвинуваченому, що у разі внесення застави у визначеному у даній ухвалі розмірі, оригінал документу з відміткою банку, який підтверджує внесення застави на депозитний рахунок ТУ ДСА України в Полтавській області, має бути наданий уповноваженій службовій особі ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВІ "ПОЛТАВСЬКА УСТАНОВА ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ (№23)".

8. З моменту звільнення з-під варти у зв`язку з внесенням застави обвинувачений вважається таким, до якого застосовано запобіжний захід у вигляді застави. У разі невиконання обов`язків заставодавцем, а також якщо обвинувачений, будучи належним чином повідомлений, не з`явиться за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду без поважних причин чи не повідомить про причини своєї неявки, або якщо порушить інші покладені на нього при застосуванні застави обов`язки, застава звертається в дохід держави.

9. Копію ухвали для виконання негайно направити до ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ "ПОЛТАВСЬКА УСТАНОВА ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ (№23)", місцезнаходження установи: вулиця Пушкіна, 91, Київський район, місто Полтава, Полтавська область, 36014.

10. Копію цієї ухвали для відому вручити прокурору, обвинуваченому, захиснику.

11. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91599453
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —525/103/16-к

Вирок від 02.11.2020

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 17.09.2020

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 17.08.2020

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 21.07.2020

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 10.07.2020

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 11.06.2020

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 11.06.2020

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 08.01.2019

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Костенко В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні