Ухвала
від 19.10.2020 по справі 191/3565/18
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/3565/18

Провадження № 6/191/78/20

У Х В А Л А

іменем України

19 жовтня 2020 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді: Бондаренко Г.В.,

за участі секретаря: Силкіної О.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Синельникове Дніпропетровської області подання начальника Синельниківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Б. Борсука про розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , -

В С Т А Н О В И В:

07.10.2020 року до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшло подання начальника Синельниківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Б. Борсука про розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . В обґрунтування подання зазначено, що в провадженні Синельниківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) на виконанні знаходиться виконавчий лист 191/3565/18 від 10.04.2020 року виданий Синельниківським міськрайонним судом про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 , заборгованості в сумі 618 156,46 гривень.

Внаслідок вжитих старшим державним виконавцем заходів при примусовому виконанню рішення суду встановлено, що ОСОБА_1 один раз на рік отримує дохід з оренди земельної ділянки. За неодноразовими викликами до відділу ДВС не з`являється.

Згідно повідомлення Шевченківської сільської ради №39 від 12.08.2020 встановлено, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 дійсно зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , але за місцем реєстрації не проживає.

На теперішній час місцезнаходження ОСОБА_1 не відоме. Заходами державної виконавчої служби встановити місце проживання боржника неможливо.

Просить оголосити у розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє місце проживання боржника: АДРЕСА_1 .

Суд, дослідивши матеріали подання, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 438 ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Згідно ч. 1 ст. 36 Закону України Про виконавче провадження , у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

В силу ч. 1 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Згідно ст. 40 Закону України Про виконавче провадження : у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини. У разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника державний виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов`язковою для виконання органами Національної поліції. Розшук боржника - фізичної особи, дитини, розшук транспортних засобів боржника здійснюють органи Національної поліції, а розшук боржника - юридичної особи та іншого майна боржника організовує державний виконавець. Розшук оголошується відповідно за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання, перебування, місцезнаходженням боржника чи місцезнаходженням його майна, або за місцем проживання (місцезнаходженням) стягувача. Витрати органів Національної поліції, пов`язані з розшуком боржника - фізичної особи, дитини за виконавчими документами про відібрання дитини або транспортних засобів боржника, стягуються з боржника за ухвалою суду. Витрати, пов`язані з організацією розшуку боржника - юридичної особи або іншого майна боржника, стягуються з боржника у порядку, встановленому цим Законом. Не звернення державного виконавця до суду у випадках, передбачених частиною першою цієї статті, а також інші дії та бездіяльність державного виконавця, пов`язані з розшуком боржника або його майна, можуть бути оскаржені у десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом.

Отже, аналізуючи вище викладене, суд вважає, що боржник ухиляється від виконання рішення суду, переховується та без оголошення розшуку боржника належне виконання рішення є неможливим, а тому подання начальника Синельниківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Б. Борсука про розшук боржника ОСОБА_1 є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.18, 36 Закону України Про виконавче провадження , ст. 438 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Подання начальника Синельниківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Б. Борсука про розшук боржника ОСОБА_1 , задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , останнє місце проживання боржника: АДРЕСА_1 .

Розшук боржника доручити Синельниківському ВП ГУНП в Дніпропетровській області, при встановлення його місця перебування негайно повідомити Синельниківський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) та Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з моменту її проголошення.

Головуючий суддя: Г. В. Бондаренко

Дата ухвалення рішення19.10.2020
Оприлюднено20.10.2020
Номер документу92275322
СудочинствоЦивільне
Сутьрозшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —191/3565/18

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Постанова від 31.03.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 25.02.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Рішення від 19.02.2020

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Рішення від 19.02.2020

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Ухвала від 16.01.2020

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні