Ухвала
від 03.11.2009 по справі 6-44/09
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАКІЇВКИ

КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ С УД М.МАКІЇВКИ

ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-44/09

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

3 листопада 2009 року м. Макіївка

Кіровський районний су д міста Макіївки Донецької о бласті у складі

гол овуюча суддя Ш уляк Л.В.

при сек ретарі С тарченко Ж.І.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні місцевого суду в м. Макі ївка подання державного вико навця Кіровського відділу де ржавної виконавчої служби Ма кіївського міського управлі ння юстиції про встановлення тимчасового обмеження у пра ві виїзду за кордон, заінтере совані особи - ОСОБА_1 та товариство з обмеженою відп овідальністю „Аграрний Союз Донбасу”,

В С Т А Н О В И В:

13 жовтня 2009 року ста рший державний виконавець Кі ровського відділу державної виконавчої служби Макіївськ ого міського управління юсти ції Євсікова О.О. (далі - Кіровський ВДВС) звернувся д о суду з поданням, погодженим з начальником відділу Криж ановським С.П. про встановл ення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон грома дянина України ОСОБА_1, мо тивуючи тим, що останній ухил яється від виконання зобов*я зань, покладених на нього суд овим рішенням.

Як зазначено в тексті подання в провадженні Кіров ського ВДВС перебуває викона вче провадження по примусово му виконанню виконавчого лис та № 2060, виданого 11 квітня 2007 року місцевим судом про стягненн я з ОСОБА_1 на користь ТОВ „ Аграрний Союз Донбасу” суми боргу 13085,56 грн. У порядку ст. 5 За кону України „Про виконавче провадження” державним вико навцем проведені виконавчі д ії, однак станок на 1 жовтня 2009 р оку боржником заборгованіст ь не сплачено. Посилаючись на положення ст. 6 Закону України „Про порядок виїзду з Україн и і в' їзду в Україну громадя н України”, Кіровський ВДВС п росить встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за к ордон громадянина України ОСОБА_1

Кіровський відділ де ржавної виконавчої служби Ма кіївського міського управлі ння юстиції Кіровський ВДВС, який належним чином повідом лений про дату, час і місце суд ового розгляду справи, не вик ористав наданого законом пра ва на участь представника у с удовому засіданні, в тексті п одання просить розглянути сп раву за відсутності його пре дставника.

Заінтересовані особ и ОСОБА_1 та ТОВ „Аграрний Союз Донбасу”, які належним чином повідомлені про дату, ч ас і місце судового розгляду справи, не використали надан ого законом права на участь у судовому засіданні та не пов ідомили про причини неявки, у зв*язку з чим суд вважає можли вим розглянути справу за їх в ідсутності на підставі наявн их у ній доказів, з дотримання м вимог, встановлених законо м.

Вивчивши матеріали с прави і дослідивши надані до кази, суд установив наступне .

Рішенням Кіровськог о районного суду м. Макіївки в ід 11 квітня 2007 року з ОСОБА_1 на користь ТОВ „Аграрний Сою з Донбасу” на відшкодування матеріальної шкоди стягнуто 13085, 56 грн. Рішення суду у встано вленому законом порядку було звернуто до виконання.

Постановою державно го виконавця Кіровського від ділу державної виконавчої сл ужби Гнатюк С.О. 17 травня 2007 року відкрито виконавче пров адження про примусове викона ння виконавчого листа № 2-60, вид аного 11 квітня 2007 року Кіровськ им районним судом міста Макі ївки про стягнення з ОСОБА_ 1 на користь ТОВ „Аграрний С оюз Донбасу” суми боргу у роз мірі 13085,56 грн.

Умови і порядок викон ання рішень судів та інших ор ганів (посадових осіб), що відп овідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільн ому порядку, визначає Закон У країни від 24 квітня 1999 року № 606-Х 1V „Про виконавче провадження ”. Зокрема, державний виконав ець зобов*язаний вжити заход ів примусового виконання ріш ень, установлених цим Законо м, неупереджено, своєчасно, по вно вчиняти виконавчі дії ( ст аття 5 Закону).

Дослідженням у судов ому засіданні матеріалів вик онавчого провадження № 217/5 Кір овського ВДВС, встановлено, щ о боржником у добровільному порядку рішення суду не вико нано, державним виконавцем в жито заходів примусового вик онання рішення суду визначен их у ст. 4 Закону України „Про в иконавче провадження”, які п роведені у порядку встановле ному в главі 5 цього Закону. Ст аном на 1 жовтня 2009 року боржни ком ОСОБА_1 заборгованіст ь не сплачено, сума боргу стан овить 13085,56 грн.

Неодноразові виклик и до Кіровського ВДВС ОСОБА _1 проігноровані. В ході прим усового виконання державним виконавцем Кіровського ВДВС було встановлено, що у боржни ка на праві приватної власно сті мається рухоме майно - т ри автомобілі: марки „Додж”, „ БМВ” та „ КМЗ8136”, однак місце їх знаходження встановити не в идалось можливим, у зв*язку з ч им постановою державного вик онавця від 9 серпня 2007 року назв ані транспортні засоби оголо шені у розшук. Постановою від 7 травня 2009 року оголошено розш ук майна боржника. До теперіш нього часу транспортні засоб и перебувають у розшуку. Наве дені обставини свідчать про те, що ОСОБА_1 ухиляється в ід виконання зобов' язань, п окладених на нього судовим р ішенням.

Приписами пункту 5 час тини 1 статті ст. 6 Закону Украї ни 21 січня 1994 року № 3857-ХІІ "Про по рядок виїзду з України і в' ї зду в Україну громадян Украї ни" визначено, що підставою д ля тимчасових обмежень у пра ві виїзду громадян України з а кордон є ухилення громадян ина від виконання зобов' яза нь, покладених на нього судов им рішенням - до виконання з обов' язань. Частиною 2 цієї с татті передбачено, що громад янинові України, який має пас порт, може бути тимчасово від мовлено у виїзді за кордон у в ипадках, передбачених пункта ми 1-9 частини першої цієї стат ті.

Згідно до ст. 217 ЦПК Укр аїни суд, який ухвалив рішенн я, може визначити порядок йог о виконання, надати відстроч ку або розстрочити виконанн я, вжити заходів для забезпеч ення його виконання, про що за значає в рішенні.

При судовому розгляд і справи судом об*єктивно вст ановлено, що ОСОБА_1 ухиля ється від виконання зобов*яз ань, покладених на нього судо вим рішенням, у зв*язку з чим п одання державного виконавця Кіровського відділу державн ої виконавчої служби Макіївс ького міського управління юс тиції про встановлення тимч асового обмеження у праві ви їзду за кордон громадянина У країни ОСОБА_1 підлягає за доволенню.

На підставі вищевикладен ого, керуючись п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 6 Зак ону України "Про порядок виїз ду з України і в' їзду в Украї ну громадян України", статтям и 217, 209, 210 Цивільного процесуаль ного кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Подання дер жавного виконавця Кіровсько го відділу державної виконав чої служби Макіївського місь кого управління юстиції задо вольнити.

Тимчасово обмежити пра во виїзду за кордон громадян ина України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, який прожив ає за адресою: 86136, АДРЕСА_1 - до виконання зобов*язань, пок ладених на нього рішенням Кі ровського районного суду міс та Макіївки Донецької област і від 11 квітня 2007 року.

Заяву про апеляційне оскар ження ухвали суду може бути п одано апеляційному суду Доне цької області через Кіровськ ий районний суд м. Макіївки пр отягом п' яти днів з дня прог олошення ухвали.

Апеляційна скарга на ухв алу суду подається апеляційн ому суду Донецької області ч ерез Кіровський районний суд міста Макіївки протягом дес яти днів після подання заяви про апеляційне оскарження а бо протягом п' яти днів з дня проголошення рішення без по переднього подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя:

СудКіровський районний суд м.Макіївки
Дата ухвалення рішення03.11.2009
Оприлюднено04.04.2011
Номер документу9239333
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-44/09

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Гальченко О. О.

Рішення від 11.06.2009

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Ухвала від 18.03.2009

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О.В.

Ухвала від 16.02.2009

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бисага Т.Ю.

Ухвала від 28.01.2009

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Виродов Ю.Т.

Ухвала від 03.11.2009

Цивільне

Кіровський районний суд м.Макіївки

Шуляк Людмила Василівна

Ухвала від 06.04.2009

Цивільне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Завгородній Є.П.

Ухвала від 04.03.2009

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Васалатій К.А.

Ухвала від 07.08.2009

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Жук М.І.

Ухвала від 16.02.2009

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кухтей Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні