Ухвала
від 27.10.2020 по справі 2-487/2009
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 2-487/2009

Провадження № 6/126/38/2020

"27" жовтня 2020 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Рудь О. Г.

секретар Кучанська В. М.,

розглянувши подання головного державного виконавця Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Тарасюк Н.М. про примусовий привід боржника ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

До Бершадського районного суду Вінницької області надійшло подання головного державного виконавця Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Тарасюк Н.М. про примусовий привід боржника ОСОБА_1 ..

Подання мотивоване тим, що на виконанні в Бершадському районному відділі ДВС перебуває виконавчий лист № 2-487/2009 виданий 10.06.2009 року Бершадським районним судом про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 заборгованості по сплаті аліментів на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

14.01.2015 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії постанов надіслано сторонам.

В ході проведення виконавчих дій встановлено, що майна та грошових коштів належних боржнику на праві власності не виявлено.

Боржник вимоги виконавчого документа не виконує та на виклики державного виконавця не являється, хоча належним чином був повідомлений про необхідність явки до відділу ДВС та попереджений про відповідальність за ухилення від явки.

У зв`язку з цим головний державний виконавець Тарасюк Н.М. просить винести ухвалу про примусовий привід боржника.

Головний державний виконавець Тарасюк Н.М. надала до суду заяву про розгляд справи у її відсутність, подання підтримала повністю.

Боржник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, надав заяву в якій заперечував проти задоволення клопотання.

Вивчивши письмові матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Згідно з ч. 1 ст. 438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до п. 14 ч. 3 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Пунктом 26 ч. 1 ст. 23 Закону України Про Національну поліцію визначено, що поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров`ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні.

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставлені особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилася без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття.

Про привід суд постановляє ухвалу, в якій зазначає ім`я фізичної особи, яка підлягає приводу, місце проживання (перебування), роботи, служби чи навчання, підстави застосування приводу, час, коли необхідно особу доставити і місце доставки особи, суб`єкт, якому доручається здійснити привід.

Головним виконавцем додані до подання копія постанови про відкриття виконавчого провадження, винесеної державним виконавцем, копія виконавчого листа, копії викликів, акт державного виконавця.

Разом з тим, державним виконавцем не надано жодного доказу на підтвердження того, що боржнику відомо про факт відкриття виконавчого провадження, що йому направлялися виклики державного виконавця та що він отримував вказані виклики.

Зокрема, суду не надано доказів здійснення державним виконавцем всіх необхідних дій для виклику боржника, перевірки місця його реєстрації, тощо. В матеріалах справи відсутні дані, які б свідчили про ухилення боржника від явки за викликом державного виконавця.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що подання державного виконавця про примусовий привід боржника є необґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 438 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні подання головного державного виконавця Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Тарасюк Н.М. про примусовий привід боржника ОСОБА_1 - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. Г. Рудь

СудБершадський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено30.10.2020
Номер документу92516001
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-487/2009

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

Рішення від 02.06.2009

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Мельник І.І.

Рішення від 30.06.2009

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Єременко В. М.

Рішення від 01.06.2009

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Свистунова О. В.

Рішення від 06.05.2009

Цивільне

Старобільський районний суд Луганської області

Пелих Олександр Олександрович

Ухвала від 29.04.2009

Цивільне

Якимівський районний суд Запорізької області

Федорець С.В.

Рішення від 10.06.2009

Цивільне

Кіровський районний суд Автономної Республіки Крим

Хачикян А.Х.

Рішення від 25.02.2009

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Сербіна Н.Г.

Рішення від 23.01.2009

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С.М.

Рішення від 26.03.2009

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Петунін І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні