Рішення
від 04.11.2020 по справі 440/3705/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2020 року м. ПолтаваСправа № 440/3705/20

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Супруна Є.Б., розглянувши у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження справу №440/3705/20 за позовом ОСОБА_1 до Білецьківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області про визнання недійсними та скасування рішень, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

13.07.2020 ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Білецьківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області (надалі - відповідач, Білецківська сільська рада), визначивши в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , в якому просив визнати недійсним та скасувати рішення сорок другої сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 02.10.2019 "Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадян на території Білецьківської сільської ради для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд" в частині надання дозволу гр. ОСОБА_3 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в селі Новоселівка Кременчуцького району, а також в частині надання дозволу гр. ОСОБА_2 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в селі Новоселівка Кременчуцького району, а також зобов`язати відповідача повторно розглянути його заяву про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,12 га для ведення садівництва, розташованої по АДРЕСА_1 .

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14.07.2020 позивачу відмовлено у задоволенні заяви про забезпечення даного позову.

Ухвалою судді Полтавського окружного адміністративного суду від 16.07.2020 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено її до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні). Залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, громадян ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

У відзиві на позов, що надійшов до суду 10.08.2020, відповідач наголошував на правомірності оскаржуваних рішень щодо відмови у наданні дозволу на розробку проектів землеустрою, у зв`язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки проекту планування та забудови села Новоселівка Кременчуцького району Полтавської області (Генплану). Зазначав, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 раніше ОСОБА_1 звернулися за оформленням правовстановлюючих документів на земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (а.с. 59-66).

Ухвалою від 12.08.2020 суд повернув позивачеві заяву про збільшення позовних вимог та зміну предмету позову від 07.08.2020 без розгляду.

У відповіді на відзив, що надійшла до суду 19.08.2020, позивач зазначив, що відповідач у відзиві не навів доказів того, що місце розташування спірних земельних ділянок не відповідає проекту планування та забудови села Новоселівка (Генплану). При цьому, відповідач все ж таки прийняв рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою та надання земельних ділянок у власність іншим особам - ОСОБА_4 та ОСОБА_3 , про факт чого свідчить рішення сорок другої сесії сьомого скликання від 02.10.2019 (а.с. 99-101).

19.08.2020 від позивача до суду знову надійшла заява про збільшення позовних вимог та зміну предмету адміністративного позову від 14.08.2020, в якій той просив виключити з числа третіх осіб ОСОБА_3 та відмовити в другому пункті про визнання недійсним та скасування рішення сорок другої сесії сьомого скликання від 02.10.2019 Білецьківської сільської ради "Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадян на території Білецьківської сільської ради для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд" в частині надання дозволу гр. ОСОБА_3 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в АДРЕСА_1 .

При цьому заявник позовні вимоги виклав у наступній редакції:

- визнати недійсним та скасувати рішення сорок другої сесії сьомого скликання від 02.10.2019 Білецьківської сільської ради "Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадян на території Білецьківської сільської ради для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд" в частині надання дозволу гр. ОСОБА_2 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в АДРЕСА_1 ;

- визнати недійсним та скасувати рішення сорок восьмої сесії сьомого скликання від 10.06.2020 Білецьківської сільської ради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, яка передається у власність гр. ОСОБА_2 ;

- скасувати реєстрацію надання у приватну власність гр. ОСОБА_2 земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в АДРЕСА_1 та скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, кадастровий номер земельної ділянки 5322480400:08:000:0987;

- зобов`язати Білецьківську сільську раду повторно розглянути заяву ОСОБА_1 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,12 га для ведення садівництва, розташованої в АДРЕСА_1 ;

- визнати недійсним та скасувати рішення тридцять восьмої сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 03.07.2019 "Про розгляд заяв громадян", яким ОСОБА_1 відмовлено у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою для одержання безоплатно у власність земельної ділянки для ведення садівництва орієнтовною площею 0,12 га;

- визнати недійсним та скасувати рішення сорокової сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 22.08.2019 "Про розгляд заяв громадян", яким ОСОБА_1 відмовлено у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою для одержання безоплатно у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 0,40 га.

Ухвалою суду від 20.08.2020 заяву ОСОБА_1 про збільшення позовних вимог та зміну предмету адміністративного позову у справі №440/3705/20 прийнято до розгляду.

Цією ж ухвалою позовну заяву залишено без руху у зв`язку з відсутністю доказів на підтвердження обставин поважності причин пропуску строку звернення до суду з вимогами щодо надання судової оцінки рішенням Білецьківської сільської ради від 22.08.2019 "Про розгляд заяви громадян" та від 03.07.2019 "Про розгляд заяви громадян".

Ухвалою від 05.10.2020 клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку звернення до суду задоволено та поновлено йому строк звернення до суду з позовними вимогами про визнання нечинними та скасування рішень Білецьківської сільської ради від 22.08.2019 "Про розгляд заяви громадян" та від 03.07.2019 "Про розгляд заяви громадян".

Крім цього, задоволено заяву ОСОБА_1 про відмову від частини позовних вимог, у зв`язку з чим суд закрив провадження у справі в частині позовних вимог щодо визнання недійсним та скасування рішення сорок другої сесії сьомого скликання від 02.10.2019 Білецьківської сільської ради "Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадян на території Білецьківської сільської ради для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд" в частині надання дозволу гр. ОСОБА_3 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в АДРЕСА_1 .

Відповідач правом на подачу відзиву на заяву про збільшення позовних вимог не скористався, у зв`язку з чим суд, керуючись ч. 6. ст. 162 Кодексу адміністративного судочинства України, здійснює розгляд справи за наявними матеріалами.

Іншою ухвалою суду від 03.11.2020 закрито провадження у справі у частині вимог щодо:

- визнання недійсним та скасування рішення сорок другої сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 02.10.2019 "Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадян на території Білецьківської сільської ради для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд" в частині надання дозволу гр. ОСОБА_2 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в АДРЕСА_1 ;

- визнання недійсним та скасування рішення сорок восьмої сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 10.06.2020 про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, яка передається у власність гр. ОСОБА_2 ;

- скасування реєстрації надання у приватну власність гр. ОСОБА_2 земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в АДРЕСА_1 та скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, кадастровий номер земельної ділянки 5322480400:08:000:0987.

Тож предметом даного судового розгляду залишаються позовні вимоги ОСОБА_1 щодо:

- визнання недійсним та скасування рішення тридцять восьмої сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 03.07.2019 "Про розгляд заяв громадян", яким ОСОБА_1 відмовлено у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою для одержання безоплатно у власність земельної ділянки для ведення садівництва орієнтовною площею 0,12 га;

- зобов`язання відповідача повторно розглянути заяву ОСОБА_1 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,12 га для ведення садівництва, розташованої в АДРЕСА_1 ;

- визнання недійсним та скасування рішення сорокової сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 22.08.2019 "Про розгляд заяв громадян", яким ОСОБА_1 відмовлено у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою для одержання безоплатно у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 0,40 га.

Розгляд даної справи, відповідно до статті 258, частини п`ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами (у письмовому провадженні).

Суд, вивчивши матеріали справи, встановив наступні обставини та відповідні до них правовідносини.

ОСОБА_1 звернувся до Білецьківської сільської ради із заявою від 04.06.2019 про надання йому дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення з подальшою передачею у приватну власність земельної ділянки для ведення садівництва орієнтовною площею 0,12 га, що розташована в АДРЕСА_1 ), додавши до заяви окрім документів, що встановлюють особу, графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування земельної ділянки.

03.07.2019 тридцять восьмою сесією сьомого скликання Білецьківської сільської ради прийнято рішення "Про розгляд заяв громадян", яким відмовлено ОСОБА_1 у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою у зв`язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки (яке вказано в додатку 3 до заяви гр. ОСОБА_1 - графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки в АДРЕСА_1 ) з проектом планування та забудови села Новоселівка Кременчуцького району Полтавської області (Генпланом) (а.с. 14).

29.07.2019 позивач звернувся до відповідача із заявою щодо надання йому дозволу на розроблення документації із землеустрою для одержання безоплатно у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 0,40 га, яка розташована на території АДРЕСА_1 (а.с. 16), додавши до заяви графічні матеріали та документи, що посвідчують особу.

Проте, рішенням сорокової сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 22.08.2019 "Про розгляд заяв громадян" ОСОБА_1 відмовлено у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою з підстави невідповідності місця розташування земельної ділянки (яке вказано в додатку 1 до заяви гр. ОСОБА_1 - графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки в АДРЕСА_1 ) з проектом планування та забудови села Новоселівка Кременчуцького району Полтавської області (Генпланом) (а.с. 18).

Не погодившись із правомірністю цих рішень, позивач оскаржив їх до суду.

Надаючи правову оцінку спірним правовідносинам та відповідним доводам сторін, суд виходить з наступного.

Відповідно до статті 14 Конституції України, земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону.

Підстави набуття права на землю шляхом передачі ділянок у власність встановлюються нормами Земельного кодексу України.

Відповідно до приписів статті 12 Земельного кодексу України (надалі - ЗК України) до повноважень сільських, селищних, міських рад у галузі земельних відносин на території сіл, селищ, міст належить передача земельних ділянок комунальної власності у власність громадян та юридичних осіб.

Згідно з пунктом 34 статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" питання регулювання земельних відносин вирішуються виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради.

Відповідно до положень частин першої, другої статті 116 ЗК України громадяни та юридичні особи набувають права власності та права користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом, або за результатами аукціону.

Відповідно до частин шостої та сьомої статті 118 ЗК України громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення фермерського господарства, ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки), індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів у межах норм безоплатної приватизації, подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу. У клопотанні зазначаються цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки, погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб) та документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі (у разі надання земельної ділянки для ведення фермерського господарства).

Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу розглядає клопотання у місячний строк і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні. Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування об`єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Відмовляючи позивачу у наданні дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення садівництва та для ведення особистого селянського господарства, відповідач у спірних рішеннях в якості підстав зіслався на обставини невідповідності місця розташування земельної ділянки проекту планування та забудови села (Генплану).

Надаючи оцінку цим мотивам відмови, суд виходить з такого.

Як зазначалося вище, підставою для відмови у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою відповідно до статті 118 Земельного кодексу України є невідповідність місця розташування об`єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Така підстава як невідповідність місця розташування об`єкта вимогам генеральних планів населених пунктів значиться в ч. 7 ст. 118 Земельного кодексу України серед підстав для відмови у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

У зв`язку з цим суд зазначає, що відповідач хоча й зазначив передбачену законом підставу, проте не надав суду доказів затвердження генерального плану, що ставить під сумнів сам факт його існування.

В той же час, з долучених до справи копій графічних матеріалів, які приєднувалися позивачем до заяв про надання дозволу на розробку проекту землеустрою, судом встановлено можливість ідентифікації обраних заявником земельних ділянок для ведення садівництва, а також для ведення особистого селянського господарства, а відтак будь-які перешкоди для розгляду матеріалів позивача були відсутні.

Відповідно до частини другої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Проаналізувавши усе викладене, суд дійшов висновку про те, що відповідач не довів перед судом факт існування обставин, які відповідно до закону можуть бути підставою для відмови позивачу у наданні дозволу на розробку документації із землеустрою.

Отже, рішення тридцять восьмої сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 03.07.2019 "Про розгляд заяв громадян" в частині відмови ОСОБА_1 у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у власність для ведення садівництва орієнтовною площею 0,1200 га, що розташована в АДРЕСА_1 та рішення сорокової сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради від 22.08.2019 "Про розгляд заяв громадян" в частині відмови ОСОБА_1 у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою для одержання безоплатно у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 0,4000 га, що розташована в АДРЕСА_1 , не ґрунтуються на вимогах закону, у зв`язку з чим такі підлягають скасуванню як протиправні.

Суд, погоджується із обраним позивачем способом захисту свого права, у зв`язку з чим вважає за необхідне зобов`язати відповідача повторно розглянути заяву ОСОБА_1 від 04.06.2019 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у приватну власність земельної ділянки для ведення садівництва орієнтовною площею 0,12 га, що розташована в АДРЕСА_1 , а також заяву від 29.07.2019 про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою для одержання безоплатно у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 0,40 га, яка розташована в АДРЕСА_1 .

За викладених обставин, позовні вимоги ОСОБА_1 суд задовольняє у повному обсязі.

Частиною першою статті 139 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що при задоволенні позову сторони, яка не є суб`єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цього Кодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа.

У зв`язку із задоволенням адміністративного позову у повному обсязі суд вважає за необхідне стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Білецьківської сільської ради на користь ОСОБА_1 судові витрати зі сплати судового збору у розмірі 1681,60 грн.

Керуючись статтями 241-245 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Білецьківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області (вул. Центральна, 231, с. Білецьківка, Кременчуцький район, Полтавська область, 39760, код ЄДРПОУ 22547621) задовольнити.

Визнати протиправним та скасувати рішення тридцять восьмої сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області від 03.07.2019 "Про розгляд заяв громадян" в частині відмови ОСОБА_1 у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі у власність для ведення садівництва орієнтовною площею 0,1200 га, що розташована по АДРЕСА_1 .

Зобов`язати Білецьківську сільську раду Кременчуцького району Полтавської області (вул. Центральна, 231, с. Білецьківка, Кременчуцький район, Полтавська область, 39760, код ЄДРПОУ 22547621) повторно розглянути заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ) від 04.06.2019 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення для передачі у приватну власність земельної ділянки для ведення садівництва орієнтовною площею 0,12 га, що розташована по АДРЕСА_1 .

Визнати протиправним та скасувати рішення сорокової сесії сьомого скликання Білецьківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області від 22.08.2019 "Про розгляд заяв громадян" в частині відмови ОСОБА_1 у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою для одержання безоплатно у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 0,4000 га, що розташована по АДРЕСА_1 .

Зобов`язати Білецьківську сільську раду Кременчуцького району Полтавської області (вул. Центральна, 231, с. Білецьківка, Кременчуцький район, Полтавська область, 39760, код ЄДРПОУ 22547621) повторно розглянути заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ) від 29.07.2019 про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою для одержання безоплатно у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 0,40 га, що розташована по АДРЕСА_1 .

Стягнути на користь ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ) за рахунок бюджетних асигнувань Білецьківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області (вул. Центральна, 231, с. Білецьківка, Кременчуцький район, Полтавська область, 39760, код ЄДРПОУ 22547621) судові витрати зі сплати судового збору у сумі 1 681 (одна тисяча шістсот вісімдесят одна) грн 60 коп.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається безпосередньо до Другого апеляційного адміністративного суду протягом тридцяти днів з дня підписання судового рішення з урахуванням положень підпункту 15.5 пункту 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Є.Б. Супрун

Дата ухвалення рішення04.11.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92620534
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання недійсними та скасування рішень, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —440/3705/20

Ухвала від 02.12.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 24.09.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 24.09.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Постанова від 14.09.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Постанова від 14.09.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 03.06.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 24.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні