Ухвала
від 06.11.2020 по справі 501/3739/20
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний № 501/3739/20

Провадження № 2/501/1499/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

06 листопада 2020 року м. Чорноморськ

Іллічівський міський суд Одеської області, суддя - Тюмін Ю.О.

Позивач: ОСОБА_1 (надалі позивач), проживає: АДРЕСА_1 .

Відповідачі:

- ОСОБА_2 (надалі відповідач), проживає: АДРЕСА_2 :

- Чорноморська міська рада Одеської області, місцезнаходження: Одеська область, м.Чорноморськ, проспект Миру, буд.33.

Предмет та підстави позову: визнання протиправним та скасування рішення міської ради та свідоцтва про право власності на земельну ділянку.

Ст. 152 ЗК України.

Суть питання, що вирішується ухвалою

Позивач звернувся до Іллічівського міського суду Одеської області з цивільним позовом до відповідача з зазначених у вступній частині ухвали предмета та підстав позову. Суд вирішує питання про відкриття провадження у справі.

Мотиви, з яких суд дійшов висновків, і закон, яким керувався суд

Відповідно до отриманої інформації з відділу реєстрації обліку осіб виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області зареєстроване місце проживання одного із відповідачів розташоване в м. Чорноморську Одеської області, у зв`язку з чим справа територіально підсудна Іллічівському міському суду Одеської області.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, для повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження Ї відсутні. Тому заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

У відповідності до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

П.4 ч.4 ст.19 ЦПК України передбачає, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи, що предмет спору має суттєве значення для сторін, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагають проведення судового засідання, то справу слід розглядати в порядку загального позовного провадження.

Разом з позовною заявою позивач надав клопотання в якому, мотивуючи тим, що вирішальної обставиною для вирішення спору по суті є встановлення її меж земельної ділянки, просить суд витребувати у міськрайонного управління в Овідіопольському районі та м. Чорноморську Держгеокадастру в Одеській області технічну документацію на земельну ділянку, яка розташована за адресою: АДРЕСА_3 , кадастровий номер 5110800000:03:001:0320, яка належить на праві власності ОСОБА_2 ..

Ч. 1 ст. 81 ЦПК України передбачає, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Ч.1 ст.84 ЦПК України передбачає, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, самостійно надати докази представник позивача не має можливості, то суд дійшов висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ч.2 ст.187, ст.260 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Чорноморської міської ради Одеської області про визнання протиправним та скасування рішення міської ради та свідоцтва про право власності на земельну ділянку.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання на 13.30 год. 03 грудня 2020 року в приміщенні Іллічівського міського суду Одеської області за адресою: м. Чорноморськ Одеської області, вул. Праці, 8 (зал судових засідань № 35/1).

Повідомити відповідача про його право подати, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, відзив на позовну заяву.

Відповідно до ч. ч. 4 - 5 ст. 178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) до суду.

До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що ч.3 ст.83 та ч.1 ст.84 ЦПК України передбачає, що докази подаються відповідачем разом з відзивом, у разі неможливості самостійно надати докази, то він вправі подати клопотання про витребування доказів судом та якщо клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі. Відповідачу одночасно з ухвалою про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Задовольнити клопотання представника позивача ОСОБА_3 про витребування доказів.

Зобов`язати міськрайонне управління в Овідіопольському районі та м. Чорноморську Держгеокадастру в Одеській області (Одеська область, м.Чорноморськ,проспект Миру, буд.33) надати суду належним чином завірену копію технічної документації на земельну ділянку, яка розташована за адресою: АДРЕСА_3 , кадастровий номер 5110800000:03:001:0320, яка належить на праві власності ОСОБА_2 ..

Встановити строк надання витребуваних відомостей 5 днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Роз`яснити, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки https://il.od.court.gov.ua/sud1511/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.О.Тюмін

СудІллічівський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення06.11.2020
Оприлюднено09.11.2020
Номер документу92676213
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —501/3739/20

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 25.05.2022

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 06.11.2020

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 06.11.2020

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні