Ухвала
від 10.11.2020 по справі 567/650/20
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/650/20

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду

10.11.20м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя - Василевич О.В.

секретар - Клімович О.О.

з участю позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

представника відповідача - адвоката Хмарук Ю.М.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в м.Острозі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області, КП Реєстраційний центр Городищенської сільської ради Рівненської області про визнання незаконним та скасування рішення Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області, визнання незаконним та скасування державної реєстрації земельної ділянки , -

встановив:

Острозьким районним судом Рівненської області за правилами загального позовного провадження розглядається цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області, КП Реєстраційний центр Городищенської сільської ради Рівненської області про визнання незаконним та скасування рішення Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області, визнання незаконним та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

За результатами проведеного підготовчого засідання судом встановлено наступне.

16.06.2020 року ухвалою суду прийнято позовну заяву, відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання, відповідачам визначено строк для подання відзиву на позовну заяву.

В ході підготовчого судового засідання 16.07.2020 р. позивач ОСОБА_1 подав уточнюючу позовну заяву, відповідно до якої просив визнати незаконним та скасувати рішення Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області № 68 від 27.09.2016р., визнати незаконною та скасувати державну реєстрацію права власності на земельну ділянку, площею 0,25 га, кадастровий номер 5624285602:02:001:0035, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, розташовану в с.Лючин Острозького району Рівненської області, зареєстрованої на ім`я ОСОБА_2 , реєстраційний номер 1129462756242 від 03.02.2017р.

У визначений судом строк відповідачі - КП "Реєстраційний центр" Городищенської сільської ради, ОСОБА_2 та Новомалинська сільська рада Острозького району Рівненської області подали відзив на позовну заяву, в якому кожен окремо заперечили проти позову та просили відмовити у його задоволенні.

Ухвалою суду від 30.07.2020р. підготовче судове засідання відкладено, визначено позивачу строк для подання відповіді на відзив відповідачів, та водночас для відповідачів визначено строк для подання заперечення на відповідь на відзив.

Позивач ОСОБА_1 в підготовчому засідання підтримав уточнені позовні вимоги з підстав, викладених в уточненій позовній заяві та просив їх задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 та його представник - адвокат Хмарук Ю.М. в підготовчому засіданні заперечили проти задоволення позову, просили відмовити у його задоволенні з підстав, вказаних у відзиві на позовну заяву.

Представник відповідача - Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області в підготовче засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив. Новомалинська сільська рада подала відзив на позовну заяву, відповідно до якого заперечила проти позову та просила відмовити ОСОБА_1 у його задоволенні повністю.

Представник відповідача - КП Реєстраційний центр Городищенської сільської ради Рівненської області в підготовче засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив. В поданій до суду заяві представник просив розгляд справи здійснювати у його відсутності. КП Реєстраційний центр подало відзив на позовну заяву, відповідно до якого заперечило проти позову та просило відмовити ОСОБА_1 у задоволенні позову до КП Реєстраційний центр .

Мирова угода, угода про передачу справи на розгляд третейського суду, заява про проведення врегулювання спору за участю судді на адресу суду не надходили.

Додаткових заяв та клопотань, в тому числі про призначення експертизи, забезпечення позову, зустрічне забезпечення позову до суду не надходило.

Під час підготовчого засідання судом встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, встановлено остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, з`ясовано розмір заявлених судових витрат.

Відповідно до ч.1 ст.196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно приписів ч.1 ст.198 ЦПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1,2 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За результатами підготовчого судового засідання, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.196-198, 200, 211, 260, 353 ЦПК України, -

постановив:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області, КП Реєстраційний центр Городищенської сільської ради Рівненської області про визнання незаконним та скасування рішення Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області № 68 від 27.09.2016р., визнання незаконною та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку, площею 0,25 га, кадастровий номер 5624285602:02:001:0035, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, розташовану в с.Лючин Острозького району Рівненської області, зареєстрованої на ім`я ОСОБА_2 , реєстраційний номер 1129462756242 від 03.02.2017р. Призначити цивільну справу до судового розгляду в залі судового засідання Острозького районного суду ( м.Острог, вул.Східна, 82) на 25 листопада 2020 року о 12 год.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Розгляд справи здійснювати суддею одноособово.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Острозького районного судуВасилевич О.В.

СудОстрозький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення10.11.2020
Оприлюднено11.11.2020
Номер документу92743458
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —567/650/20

Ухвала від 24.09.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 15.09.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Постанова від 20.07.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Рішення від 04.03.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Рішення від 04.03.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 10.11.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні