Ухвала
від 19.03.2021 по справі 567/650/20
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/650/20

У Х В А Л А

19 березня 2021 року м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя - Василевич О.В.

секретар - Клімович О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Острог питання про виправлення описки в рішенні суду у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новомалинської сільської ради Острозького району (правонаступником якої є Острозька міська рада Рівненської області), КП Реєстраційний центр Городищенської сільської ради про визнання незаконним та скасування рішення Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області, визнання незаконною та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 , Новомалинської сільської ради Острозького району (правонаступником якої є Острозька міська рада Рівненської області), КП Реєстраційний центр Городищенської сільської ради про визнання незаконним та скасування рішення Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області, визнання незаконною та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

Рішенням Острозького районного суду Рівненської області від 04.03.2021р. позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено частково.

Після ухвалення вищевказаного рішення судом виявлено, що при винесенні рішення в першому та п`ятому абзацах резолютивної частини рішення була допущена описка у написанні по батькові позивача ОСОБА_1 - замість вірного " ОСОБА_3 " було вказано " ОСОБА_4 ".

Відповідно до ч.1 ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі виправити у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

Згідно із ч.2 ст.269 ЦПК України, питання про внесення виправлень вирі шується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Описка - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів, цифр тощо (пропуск літери, цифри, їх перестановка, помилки у написанні складних чисел тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер, наприклад: написання прізвищ, імен та по батькові, адреси, найменувань спірного майна, зазначення дат і строків. Суд може виправити лише ті описки в судовому рішенні, які сам допустив.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що у резолютивній частині судового рішення допущено описку при написанні по батькові позивача - замість вірного " ОСОБА_3 " вказано " ОСОБА_4 ".

Як вбачається з резолютивної частини рішення Острозького районного суду від 04.03.2021р. позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новомалинської сільської ради Острозького району (правонаступником якої є Острозька міська рада Рівненської області), КП Реєстраційний центр Городищенської сільської ради про визнання незаконним та скасування рішення Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області, визнання незаконним та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку задоволено частково.

Водночас, в першому та п`ятому абзацах резолютивної частини рішення суду невірно зазначено по батькові позивача - замість вірного ОСОБА_3 помилково зазначено "ОСОБА_4 " .

Правильність написання по-батькові позивача як ОСОБА_3 підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 від 10.03.1951р., посвідкою на постійне проживання НОМЕР_2 , виданою 27.04.2011 р. ВГІРФО УМВС України Рівненській області.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що в першому та п`ятому абзацах резолютивної частини рішення Острозького районного суду Рівненської області слід внести виправлення та усунути допущену описку, зазначивши вірно по батькові позивача як " ОСОБА_3 ".

Керуючись ст.269 ЦПК України , -

у х в а л и в :

Внести виправлення в рішення Острозького районного суду Рівненської області від 04 березня 2021 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Новомалинської сільської ради Острозького району (правонаступником якої є Острозька міська рада Рівненської області), КП Реєстраційний центр Городищенської сільської ради про визнання незаконним та скасування рішення Новомалинської сільської ради Острозького району Рівненської області, визнання незаконною та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку, де в першому та п`ятому абзацах резолютивної частини рішення замість " ОСОБА_4 " вірно вказати " ОСОБА_3 ".

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду через Острозький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали, або в п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали, якщо сторона не була присутня під час проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Острозького районного суду Василевич О.В.

СудОстрозький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення19.03.2021
Оприлюднено21.04.2021
Номер документу96391591
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —567/650/20

Ухвала від 24.09.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 15.09.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Постанова від 20.07.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Рішення від 04.03.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Рішення від 04.03.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

Ухвала від 10.11.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Василевич О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні