Ухвала
від 13.11.2020 по справі 460/8218/20
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження в адміністративній справі та призначення справи до розгляду

13 листопада 2020 року м. Рівне №460/8218/20 Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді К.М. Недашківської, розглядаючи матеріали адміністративного позову Кандидата в депутати Вараської районної ради Рівненської області ОСОБА_1 до Вараської районної територіальної виборчої комісії Рівненської області про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити певні дії, та перевіривши на предмет відповідності позовної заяви вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України,

В С Т А Н О В И В :

09 листопада 2020 року до Рівненського окружного адміністративного суду надійшов позов Кандидата в депутати Вараської районної ради Рівненської області ОСОБА_1 (далі іменується - позивач) до Вараської районної територіальної виборчої комісії Рівненської області (далі іменується - відповідач), в якому позивач просить суд:

(1) визнати протиправною та скасувати Постанову Вараської районної територіальної виборчої комісії Рівненської області №1 від 05.11.2020 Про результати голосування з підсумків виборів депутатів до Вараської районної ради ;

(2) зобов`язати Вараську районну територіальну виборчу комісію Рівненської області розглянути заяву кандидата в депутати Вараської районної ради Рівненської області Ордината Володимира Анатолійовича від 05.11.2020 про визнання усіх виборчих бюлетенів з виборів депутатів Вараської районної ради Рівненської області зіпсованими та призначення повторних виборів депутатів Вараської районної ради Рівненської області у встановленому порядку та за результатами такого розгляду прийняти рішення у формі постанови.

Ухвалою суду від 09.11.2020 позовну заяву залишено без розгляду.

Постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 11.11.2020 апеляційну скаргу Кандидата в депутати Вараської районної ради Рівненської області Ордината Володимира Анатолійовича задоволено частково: ухвалу Рівненського окружного адміністративного суду від 09 листопада 2020 року про залишення позовної заяви без розгляду у справі №460/8218/20 скасовано та направлено справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

13 листопада 2020 року справа надійшла до Рівненського окружного адміністративного суду.

За результатами перевірки матеріалів адміністративного позову в порядку статті 171 КАС України, суд встановив:

1) позовна заява подана суб`єктом виборчого процесу;

2) представник має належні повноваження (статті 273, 279 КАС України);

3) позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 цього Кодексу;

4) позовну заяву подано з дотриманням правил підсудності (статті 273 КАС України).

Статтею 273 КАС України визначено особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій.

Зважаючи на категорію справи, суд вважає за необхідне здійснити розгляд даної адміністративної справи з врахуванням особливостей провадження у категорії справ з приводу оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій (стаття 273 КАС України).

Позивач одночасно з позовною заявою подав клопотання про витребування доказів.

Відповідно до частини першої статті 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно з частиною третьою статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Таким чином, розглянувши подане позивачем клопотання, суд дійшов висновку про необхідність витребування доказів.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 12, 79, 80, 171, 241, 243, 248, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Кандидата в депутати Вараської районної ради Рівненської області Ордината Володимира Анатолійовича ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) до Вараської районної територіальної виборчої комісії Рівненської області (мікрорайон Перемоги, 21, місто Вараш, Рівненська область, 34403; код ЄДРПОУ 43756473) про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити певні дії - прийняти до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі №460/8218/20.

Розгляд справи провести за правилами статті 273 КАС України, яка визначає особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні, яке відбудеться "14" листопада 2020 р. о 10:00 год., у приміщенні Рівненського окружного адміністративного суду за адресою: місто Рівне, вулиця 16 Липня, будинок №87, зала судових засідань №33.

Справа розглядатиметься одноособово головуючою суддею К.М. Недашківською.

Клопотання Кандидата в депутати Вараської районної ради Рівненської області ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Вараської районної територіальної виборчої комісії Рівненської області наступні докази: оригінал постанови №1 від 25.09.2020 Про реєстрацію кандидатів у депутати до районної ради, включених до єдиного та територіального виборчого списку кандидатів у депутати Всеукраїнського об`єднання Свобода з відповідними додатками; оригінал постанови №1 від 06.10.2020 Про затвердження виборчого бюлетеня депутатів до районної ради з відповідними додатками; оригінал постанови №1 від 05.11.2020 Про результати голосування з підсумків виборів депутатів до Вараської районної ради від 05.11.2020.

Зобов`язати відповідача подати до суду витребувані докази у строк до 14 листопада 2020 року до 09 год. 30 хв.

Встановити відповідачу строк для подання до суду відзиву на позовну заяву до 14 листопада 2020 року до 09 год. 45 хв.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина шоста статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України).

Роз`яснити учасникам справи, що докази подаються безпосередньо до суду у порядку та строки, встановленні статтею 79 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копії документів (письмових доказів) вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством (стаття 94 Кодексу адміністративного судочинства України).

Роз`яснити учасникам справи, що у випадку якщо вони без поважних причин не нададуть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вони посилаються, суд вирішує справу на підставі наявних доказів (частина п`ята статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України).

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини третьої статті 268 КАС України неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи та викликати їх у судове засідання у порядку, передбаченому статтею 268 Кодексу адміністративного судочинства України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.rv.court.gov.ua/sud1770/ .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо не оскаржується, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя К.М. Недашківська

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.11.2020
Оприлюднено16.11.2020
Номер документу92831316
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —460/8218/20

Рішення від 14.11.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

Ухвала від 13.11.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

Постанова від 11.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні