Ухвала
від 24.11.2020 по справі 400/2976/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

24 листопада 2020 р.м.ОдесаСправа № 400/2976/19

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

доповідача - судді Турецької І. О.,

суддів - Крусяна А. В., Шеметенко Л. П.

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника Головного управління ДПС у Миколаївській області Мірошниченко Сергія Сергійовича про розгляд у судовому засіданні в режимі відеоконференції адміністративної справи за апеляційною скаргою Головного управління ДПС у Миколаївській області на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 30 червня 2020 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Бізнес-Хол до Головного управління ДФС у Миколаївській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

В С Т А Н О В И В:

30 вересня 2020 року ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду дана справа була призначена до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні П`ятого апеляційного адміністративного суду на 26 листопада 2020 року о 12:30 год.

19 листопада 2020 року до суду апеляційної інстанції від представника Головного управління ДПС у Миколаївській області Мірошниченко С. С. надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon .

Заслухавши суддю-доповідача, розглянувши та обговоривши клопотання про розгляд справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon , колегія суддів вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню, з таких підстав.

Відповідно до ст.195 КАС України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до ч. ч. 4, 5 ст.195 КАС України під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 року № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у новій редакції.

Отже, адміністративним процесуальним законодавством регламентовано право учасників адміністративного процесу на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

За таких умов, з метою забезпечення реалізації процесуального права представника апелянта Мірошниченко С. С. на участь у судовому засіданні слід задовольнити його клопотання та провести розгляд справи у відкритому судовому засідання в режимі відеоконференції, поза межами суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EasyCon".

З урахуванням викладеного, колегія суддів вважає необхідним призначити розгляд даної адміністративної справи на 26 листопада 2020 року о 12:30 год. в режимі відеоконференції за участі представника апелянта.

Керуючись ст.ст.195, 325 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Головного управління ДПС у Миколаївській області Мірошниченко Сергія Сергійовича про розгляд у судовому засіданні в режимі відеоконференції адміністративної справи - задовольнити.

Забезпечити участь представника Головного управління ДПС у Миколаївській області Мірошниченко Сергія Сергійовича в судовому засіданні, призначеному на 26 листопада 2020 року о 12:30 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення EasyCon .

Роз`яснити, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: увійти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Відеоконференція проводитиметься за допомогою програмного забезпечення EasyCon , яке може бути встановлене за веб-посиланням https://easycon.com.ua .

Копію ухвали направити Головному управлінню ДПС у Миколаївській області.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Доповідач - суддя І. О. Турецька

суддя А. В. Крусян

суддя Л. П. Шеметенко

Дата ухвалення рішення24.11.2020
Оприлюднено26.11.2020
Номер документу93047929
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —400/2976/19

Ухвала від 17.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 30.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Постанова від 26.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Постанова від 26.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 05.08.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Рішення від 30.06.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні