Ухвала
від 30.11.2020 по справі 420/4571/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/4571/20

УХВАЛА

30 листопада 2020 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Радчука А.А., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про встановлення чи зміну способу виконання рішення по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області (вул. Крістіана Вернера, 84, смт. Сарата, Одеська область, 68200, код ЄДРПОУ 40939181), Саратської районної державної адміністрації Одеської області (вул. Крістіана Вернера, 84, смт. Сарата, Одеська область, 68200, код ЄДРПОУ 04056871) про зобов`язання скасувати наказ, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходилась адміністративна справа № 420/4571/20 за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області (вул. Крістіана Вернера, 84, смт. Сарата, Одеська область, 68200, код ЄДРПОУ 40939181), Саратської районної державної адміністрації Одеської області (вул. Крістіана Вернера, 84, смт. Сарата, Одеська область, 68200, код ЄДРПОУ 04056871) про зобов`язання скасувати наказ, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 23.09.2020 року позовну заяву задоволено, а саме: визнано протиправним та скасовано наказ № 2-к від 24.02.2020 про звільнення ОСОБА_1 з посади начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти сім`ї, молоді та спорту Саратської РДА за п. 1 ч. 1 ст.87 Закону України «Про державну службу» ; поновлено ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на посаді начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської РДА з 25.02.2020 року; стягнуто з Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 25.02.2020 року по 23.09.2020 року у розмірі 81388 (вісімдесят одна тисяча триста вісімдесят вісім) грн. та 50 коп.

При цьому Рішення суду в частині поновлення ОСОБА_1 на посаді та в частині стягнення з Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області на користь ОСОБА_1 грошового забезпечення за час вимушеного прогулу у межах суми стягнення за один місяць допущено до негайного виконання.

19.11.2020 року до суду надійшла заява Відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про встановлення чи зміну способу виконання рішення по справі.

В обґрунтування заяви зазначено, що у відділі примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (далі - Відділ) перебуває виконавче провадження № 63290363 з примусового виконання виконавчого листа № 420/4571/20, виданого Одеським окружним адміністративним судом від 09.10.2020 про поновлення ОСОБА_1 на посаді начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської РДА з 25.02.2020 року.

Станом на теперішній час боржником за виконавчим листом - Відділом освіти, сімї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області вимоги виконавчого листа не виконано.

Згідно заяви Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області від 26.10.2020, існують обставини, що ускладнюють негайне виконання судового рішення та роблять його неможливим, а саме: виконавчим документом встановлено поновити ОСОБА_1 на посаді начальника відділу дошкільної,загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської РДА, боржником за виконавчим листом зазначено - Відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області.

В структурі та штаті Саратської районної державної адміністрації Одеської області не має юридичної особи - Управління освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської райдержадміністрації, а у Відділі освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської райдержадміністрацїї не має відповідно посади начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської райдержадміністрації. У відділі освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської райдержадміністрації відсутня також вакантна посада, яку би можна було запропонувати ОСОБА_1 відповідно до його кваліфікації.

Станом на теперішній час згідно заяви Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської райдержадміністрації та копій доданих документів, боржник не може виконати рішення Одеського окружного адміністративного від 23 вересня 2020 року у справі №420/4571/20 в частині негайного поновлення ОСОБА_1 на посаді начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської РДА з 25.02,2020 року, у зв`язку з тим, що наявні обставини, що роблять виконання судового рішення неможливим.

З наведених підстав заявник просить встановити чи змінити спосіб і порядок виконання по виконавчому провадженню № 63290363 з примусового виконання виконавчого листа № 420/4571/20, виданого Одеським окружним адміністративним судом від 09.10.2020 про поновлення ОСОБА_1 на посаді начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти, сім і, молоді та спорту Саратської РДА з 25.02.2020 року на зобов`язання Саратської районної державної адміністрації внести зміни до структури та штату Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської РДА, затвердивши посаду начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської РДА, на якій необхідно поновити ОСОБА_1 або іншу рівнозначну посаду, та поновити його на цій посаді з 25.02.2020. Розглянути заяву без участі представника Відділу.

Відповідно до ч.1 ст.378 КАС України за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Згідно з ч.2 ст.378 КАС України заява про встановлення або зміну способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення розглядається у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч.3 ст.378 КАС України підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

З метою розгляду зазначеної заяви судом було призначено судове засідання на 30.11.2020 року об 11:00 годині.

У судове засідання 14.09.2020 року особи, які беруть участь у розгляді справи - не з`явились. Про дату, час та місце розгляду справи належним чином та своєчасно повідомлялись. Від Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області надійшла заява про розгляд заяви за його відсутності.

Враховуючи вищевикладене, суд вирішив розглянути заяву у порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву Відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про встановлення чи зміну способу виконання рішення по справі суд дійшов висновку, що вона належить до часткового задоволення з наступних підстав.

Згідно з ст.129-1 Конституції України суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов`язковим до виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку. Контроль за виконанням судового рішення здійснює суд.

Відповідно до ч.ч.1-2 ст.370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідно до розпорядження Саратської РДА Одеської області від 27.11.2019 року № 307/А-2019, установа з якої було звільнено, позивача змінила найменування з Управління освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області на відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області.

З урахуванням зазначеного, з метою належного виконання рішення суду існують підстави для встановлення способу і порядку його виконання, а саме рішення Одеського окружного адміністративного суду від 23.09.2020 року по справі № 420/4571/20 підлягає виконанню шляхом поновлення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у відділі освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області на посаді, рівнозначній посаді начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області.

Керуючись ст.ст.243, 248, 370, 378 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про встановлення чи зміну способу виконання рішення по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області (вул. Крістіана Вернера, 84, смт. Сарата, Одеська область, 68200, код ЄДРПОУ 40939181), Саратської районної державної адміністрації Одеської області (вул. Крістіана Вернера, 84, смт. Сарата, Одеська область, 68200, код ЄДРПОУ 04056871) про зобов`язання скасувати наказ, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - задовольнити частково.

Встановити, що рішення Одеського окружного адміністративного суду від 23.09.2020 року по справі № 420/4571/20 підлягає виконанню шляхом поновлення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у відділі освіти, сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області на посаді, рівнозначній посаді начальника відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти сім`ї, молоді та спорту Саратської районної державної адміністрації Одеської області.

В задоволенні решти заяви - відмовити.

Порядок і строки оскарження ухвали визначаються ст.ст.293, 295 КАС України.

Ухвала набирає законної сили в порядку і строки, встановлені ст.256 КАС України.

Суддя Радчук А.А.

Дата ухвалення рішення30.11.2020
Оприлюднено02.12.2020
Номер документу93205256
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання скасувати наказ, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —420/4571/20

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Постанова від 16.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Постанова від 16.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Ухвала від 11.12.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Домусчі С.Д.

Ухвала від 30.11.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні