Ухвала
від 23.11.2020 по справі 953/13155/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/13155/20

н/п 1-кс/953/8522/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" листопада 2020 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУДФС уХарківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №32020220000000052 від 08.07.2020 за ч. 2 ст. 204 КК України про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, -

встановив:

04 листопада 2020р. слідчий ОСОБА_3 звернувся до Київського районного суду м. Харкова з клопотанням, погодженим із прокурором ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей та документів з можливістю вилучення: оригіналів документів,що подавалисяслужбовими особамиПП « ОСОБА_5 »(код НОМЕР_1 )для розмитнення імпортованихТМЦ,за періодчасу з01.01.2020по 30.10.2020: декларації митної вартості, документів, що підтверджують числові значення складових митної вартості, на підставі яких проводиться розрахунок митної вартості, зовнішньоекономічних договорів (контрактів) або документів, що їх замінюють, та додатків до них у разі їх наявності, рахунків фактур (інвойсів) або рахунків проформ (якщо товар не є об`єктом купівлі - продажу), банківських платіжних документів, що стосуються оцінювання товару, інші платіжних та/або бухгалтерських документів, що підтверджують вартість товару та містять реквізити, необхідні для ідентифікації ввезеного товару, транспортних (перевізних) документів, копій імпортних ліцензій, страхових документів, договорів (угод, контрактів) із третіми особами, пов`язаних з договором (угодою, контрактом) про поставку товарів, рахунків про здійснення платежів третім особам на користь продавця, рахунків про сплату комісійних, посередницьких послуг пов`язаних із виконанням умов договору (угоди, контракту), виписок з бухгалтерської документації, ліцензійних чи авторських договорів покупця, каталогів, специфікацій, прейскурантів (прас листів) виробника товару, митних декларацій країни відправлення, висновків про якісні та вартісні характеристики товарів, підготовлені спеціалізованими експертними організаціями, та/або інформації біржових організацій про вартість товару або сировини, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання посилався посилався на здійснення СУ ГУ ДФС у Харківській області досудового розслідування у кримінальному провадженні №32020220000000052 від 08.07.2020 за ч. 2 ст. 204 КК України з обставин організації невстановленими особами за адресою: АДРЕСА_2 незаконного виготовлення та транспортування підакцизних товарів (бензину та дизельного палива) з використанням імпортованої ПП « ОСОБА_6 » (код НОМЕР_1 ) сировини з метою подальшої реалізації на території України, зокрема через ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) та ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_3 ).

Слідчий до судового засідання не з`явився, подав заяву, в якій клопотання підтримав, просив справу розглянути за своєї відсутності.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 , про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, до судового засідання не з`явився, причину неявки не сповістив.

У відповідності до ч.4 ст. 163 КПК України неявка особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши документи, оцінивши докази, якими слідчий обґрунтовує клопотання, доходить наступного:

З наданих матеріалів вбачається здійснення Київським ВП ГУНП в Харківській області досудового розслідування у кримінальному провадженні 32020220000000052 від 08.07.2020 за ч. 2 ст. 204 КК України з обставин організації невстановленими особами за адресою: АДРЕСА_2 незаконного виготовлення та транспортування підакцизних товарів (бензину та дизельного палива) з використанням імпортованої ПП « ОСОБА_6 » (код НОМЕР_1 ) сировини з метою подальшої реалізації на території України, зокрема через ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) та ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_3 ).

Вказана слідчим інформація має суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, а тому клопотання підлягає задоволенню.

З урахуванням викладеного, клопотання у наведеній вище частині задоволенню не підлягає.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, за неприбуття всудове засіданнявсіх осіб,які берутьучасть усудовому провадженні, фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання не здійснюється.

Керуючись ст. ст. 107, 159, 163, 309 КПК України, слідчий суддя,

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , надати слідчому СУ ГУДФС уХарківській області ОСОБА_3 право тимчасового доступу до речей та документів: оригіналів документів,що подавалисяслужбовими особамиПП « ОСОБА_5 »(код НОМЕР_1 )для розмитнення імпортованихТМЦ,за періодчасу з01.01.2020по 30.10.2020: декларації митної вартості, документів, що підтверджують числові значення складових митної вартості, на підставі яких проводиться розрахунок митної вартості, зовнішньоекономічних договорів (контрактів) або документів, що їх замінюють, та додатків до них у разі їх наявності, рахунків фактур (інвойсів) або рахунків проформ (якщо товар не є об`єктом купівлі - продажу), банківських платіжних документів, що стосуються оцінювання товару, інші платіжних та/або бухгалтерських документів, що підтверджують вартість товару та містять реквізити, необхідні для ідентифікації ввезеного товару, транспортних (перевізних) документів, копій імпортних ліцензій, страхових документів, договорів (угод, контрактів) із третіми особами, пов`язаних з договором (угодою, контрактом) про поставку товарів, рахунків про здійснення платежів третім особам на користь продавця, рахунків про сплату комісійних, посередницьких послуг пов`язаних із виконанням умов договору (угоди, контракту), виписок з бухгалтерської документації, ліцензійних чи авторських договорів покупця, каталогів, специфікацій, прейскурантів (прас листів) виробника товару, митних декларацій країни відправлення, висновків про якісні та вартісні характеристики товарів, підготовлені спеціалізованими експертними організаціями, та/або інформації біржових організацій про вартість товару або сировини.

Дозволити слідчому СУ ГУДФС уХарківській області ОСОБА_3 ознайомитись, зробити копії документів,що подавалисяслужбовими особамиПП « ОСОБА_5 »(код НОМЕР_1 )для розмитнення імпортованихТМЦ,за періодчасу з01.01.2020по 30.10.2020: декларації митної вартості, документів, що підтверджують числові значення складових митної вартості, на підставі яких проводиться розрахунок митної вартості, зовнішньоекономічних договорів (контрактів) або документів, що їх замінюють, та додатків до них у разі їх наявності, рахунків фактур (інвойсів) або рахунків проформ (якщо товар не є об`єктом купівлі - продажу), банківських платіжних документів, що стосуються оцінювання товару, інші платіжних та/або бухгалтерських документів, що підтверджують вартість товару та містять реквізити, необхідні для ідентифікації ввезеного товару, транспортних (перевізних) документів, копій імпортних ліцензій, страхових документів, договорів (угод, контрактів) із третіми особами, пов`язаних з договором (угодою, контрактом) про поставку товарів, рахунків про здійснення платежів третім особам на користь продавця, рахунків про сплату комісійних, посередницьких послуг пов`язаних із виконанням умов договору (угоди, контракту), виписок з бухгалтерської документації, ліцензійних чи авторських договорів покупця, каталогів, специфікацій, прейскурантів (прас листів) виробника товару, митних декларацій країни відправлення, висновків про якісні та вартісні характеристики товарів, підготовлені спеціалізованими експертними організаціями, та/або інформації біржових організацій про вартість товару або сировини, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити керівництву ІНФОРМАЦІЯ_1 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 23.12.2020 включно.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення23.11.2020
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу93310204
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —953/13155/20

Ухвала від 29.10.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 25.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 17.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 09.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 07.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 05.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 21.12.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 14.12.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 23.11.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

Ухвала від 23.11.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Єфіменко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні