Ухвала
від 30.11.2020 по справі 915/1103/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

поза межами приміщення суду

30 листопада 2020 року Справа № 915/1103/20

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Мавродієвої М.В., у справі

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Алексхім" (юр.адреса: 51911, Дніпропетровська обл., м.Кам`янське, вул.Долматова, буд.24, кв.6; ідент.код 39657893; адреса представника - адвоката Вужа Д.В.: АДРЕСА_1 ),

до відповідача: Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства "Явір" (юр.адреса: 56320, Миколаївська обл., Врадіївський р-н, с.Краснопіль; ідент.код 31395632; адреса представника - адвоката Хекало О.О.: АДРЕСА_2 ),

III особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача:

1) Товариство з обмеженою відповідальністю "Хімпромгруп" (51918, Дніпропетровська обл., м.Кам`янське, вул.Дніпробудівська, буд.35; ідент.код 40497752)

2) ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_3 ).

III особа , яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Праймхолд" (69035, м.Запоріжжя, вул.Феросплавна, буд.38, кв.31; ідент.код 42743259).

про: стягнення заборгованості в розмірі 158400,0 грн,-

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Алексхім" звернулося до Господарського суду Миколаївської області з позовною заявою, в якій просить суд стягнути з Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства "Явір" грошові кошти в розмірі 158400,0 грн, в якості відшкодування вартості безпідставно набутого майна, а саме: селітри аміачної масою 22 тони, що було придбано за Договором поставки №12 від 30.01.2019, Специфікації №10 від 23.03.2020, видаткової накладної №527 від 23.03.2020, підписаними (укладеними) між ТОВ "Алексхім" та ТОВ "Хімпромгруп".

Ухвалою від 24.09.2020 зобов`язав ТОВ Праймхолд в термін до 21.10.2020 надати суду: письмові пояснення по суті позовних вимог; оригінали договору поставки №00Д49 від 17.03.2020, видаткової накладної, специфікації, довіреності на отримання ТМЦ, товарно-транспортної накладної тощо, які підтверджують здійснення поставки за договором; письмово повідомити суду обставини відвантаження на адресу ПОСП Явір 22 тон селітри аміачної, а саме: місце; дату; особу, яка отримала товар; транспортний засіб, на який його було завантажено та вказати товаросупровідні документи.

Тією ж ухвалою було зобов`язано ІІІ особу - ОСОБА_1 в термін до 21.10.2020 надати суду: письмові пояснення по суті позовних вимог; відомості щодо підприємства (назва та місцезнаходження) на якому 22.03.2020 чи 23.03.2020 відбулось навантаження на транспортний засіб МАН д/н НОМЕР_1 напівпричіп д/н НОМЕР_2 22 тон селітри аміачної, яка в подальшому була доставлена в с.Краснопіль, Врадіївського р-ну, Миколаївської обл. та передана ПОСП Явір ; повідомити суду з якою особою оформлювались правовідносини з перевезення 22 тон селітри аміачної, та яким чином це оформлення відбувалось.

ТОВ Праймхолд вимоги ухвали суду не виконані; направлена на його адресу ухвала суду повернулась з відміткою про відсутність адресата.

ІІІ особою - ОСОБА_1 вимоги суду виконані частково у наданій ним заяві свідка. При цьому, ОСОБА_1 у підготовче засідання не з`явився, незважаючи на визначену судом обов`язковість його явки.

За вказаних обставин, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

Від Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства "Явір" до суду надійшла заява (вх№13245/20 ) про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, відповідно до якої відповідач, керуючись ст. 197 ГПК України, просить надати адвокату - Хекалу О.О. можливість участі у судовому засіданні з розгляду справи №915/1103/20 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

В заяві відповідач повідомив про ознайомлення з вимогами Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196.

Відповідач просить суд використати систему відеоконференцз`язку "EasyCon".

В заяві відповідач повідомив про реєстрацію в системі відеоконференцз`язку "EasyCon" з використанням електронного підпису, зазначивши відповідну електронну адресу.

Розглянувши подану заяву, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.3 ст.197 ГПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи, що в поданій суду заяві відповідач повідомив про реєстрацію в системі відеоконференцзв`язку "EasyCon" з використанням електронного підпису, зазначивши відповідну електронну адресу, а також враховуючи наявність у суду можливості проведення судового засідання за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon", суд дійшов висновку про задоволення заяви відповідача про його участь у судовому засіданні по даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись ст. 197, 232 - 235 ГПК України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Підготовче засідання відкласти на 22 грудня 2020 року об 11:00.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду за адресою: м.Миколаїв, Будинок Рад, вул.Адміральська, 22, поверх 9.

2. Задовольнити заяву (вх№13245/20) Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства "Явір" про участь представника у справі №915/1103/20 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

3. Розгляд справи, призначеної на 22.12.2020 об 11:00, провести в режимі відеоконференції за допомогою системи "EasyCon" за веб-посиланням: https://vkz.court.gov.ua/. Особа, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду: представник відповідача - адвокат Хекало Олег Олексійович (E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

4. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Праймхолд" в термін до 22.12.2020 надати суду:

- письмові пояснення по суті позовних вимог;

- оригінали договору поставки №00Д49 від 17.03.2020, видаткової накладної, специфікації, довіреності на отримання ТМЦ, товарно-транспортної накладної тощо, які підтверджують здійснення поставки за договором;

- письмово повідомити суду обставини відвантаження на адресу ПОСП "Явір" 22 тон селітри аміачної, а саме: місце; дату; особу, яка отримала товар; транспортний засіб, на який його було завантажено та вказати товаросупровідні документи.

5. Зобов`язати ОСОБА_1 в термін до 22.12.2020 надати суду:

- повідомити суду з якою особою оформлювались правовідносини з перевезення 22 тон селітри аміачної, яким чином це оформлення відбувалось та надати докази.

6 . Явка учасників справи є обов`язковою.

7 . Роз`яснити учасникам справи:

- ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч. 5 ст. 197 ГПК України);

- суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників (ч. 10 ст. 197 ГПК України);

- використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки (ч. 11 ст. 197 ГПК України);

- відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи (ч. 12 ст. 197 ГПК України);

- при проведенні судового засідання поза межами приміщення суду заявник повинен дотримуватись вимог Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом ДСА України від 23.04.2020 №196.

8. Попередити представника відповідача , що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, він зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання.

9. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції представнику відповідача необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

10. Повідомити учасників справи про можливість подати процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі, з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронний цифровий підпис".

11. Повідомити учасників судового процесу, що учасники справи, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та інші особи мають право доступу до матеріалів справи в електронному вигляді в системі "Електронний суд" після реєстрації своїх офіційних електронних адрес в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

12. На веб-сторінці Господарського суду Миколаївської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016/ учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається.

13. Ухвалу направити на адреси учасників справи та представнику відповідача - адвокату Хекалу Олегу Олексійовичу (E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду (ст. 235, 255 ГПК України).

Суддя М.В. Мавродієва

Дата ухвалення рішення30.11.2020
Оприлюднено07.12.2020
Номер документу93329315
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення заборгованості в розмірі 158400,0 грн

Судовий реєстр по справі —915/1103/20

Ухвала від 19.07.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Рішення від 02.07.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Мавродієва М.В.

Ухвала від 06.07.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 14.06.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Мавродієва М.В.

Постанова від 07.06.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Головей В.М.

Ухвала від 11.05.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Головей В.М.

Ухвала від 19.04.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Головей В.М.

Ухвала від 07.04.2021

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Головей В.М.

Ухвала від 05.04.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Мавродієва М.В.

Ухвала від 23.03.2021

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Мавродієва М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні