Ухвала
від 08.12.2020 по справі 642/6255/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

08.12.2020

Справа 642/6255/20

Провадження 1-кп/642/953/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2020 року м.Харків

Ленінський районний суд міста Харкова у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

підозрюваного ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні № 32020100110000015 від 25.03.2020 у відношенні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Харкова, громадянина України, зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , освіта вища, раніше не судимому, паспорт серії НОМЕР_1 , виданий Орджонікідзевським РВ ХМУ УМВС України в Харківській області 24.07.2006

підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурором Кіровоградської місцевої прокуратури Кіровоградської обласної прокуратури у кримінальному провадженні Офісу Генерального прокурора внесено до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_5 у зв`язку зі сплатою податків, зборів (обов`язкових платежів) та відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою у кримінальному провадженні № 32020100110000015 від 25.03.2020 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Згідно з клопотанням, ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

ОСОБА_5 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 ) з 19.07.2019 зареєстровано як фізичну особупідприємця (далі ФОП ОСОБА_5 ), облікова справа в Департаменті реєстрації Харківської міської ради № 2 480 230802 46.

ФОП ОСОБА_5 взято на податковий облік у Холодногірській ДПІ Центрального управління Головного управління ДПС у Харківській області (на момент реєстрації ГУ ДФС у Харківській області) 19.07.2019 за № 203319200423.

Основний вид діяльності платника податків: неспеціалізована оптова торгівля. Діяльність здійснював в період з 01.08.2019 по 26.03.2020 на спрощеній системі оподаткування, 2 група, що передбачає щомісячну сплату фіксованої суми єдиного податку у розмірі 10 % мінімальної заробітної плати в Україні.

Відповідно до вимог ст.67 Конституції України кожен зобов`язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Статтею 16 Податкового кодексу України (далі ПК України) визначено обов`язки платників податків, серед яких: вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов`язані з обчисленням і сплатою податків та зборів; сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Згідно із п. 44. 1 ст. 44 ПК України для цілей оподаткування платники податків зобов`язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов`язаних з визначенням об`єктів оподаткування та/або податкових зобов`язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Відповідно до ст. 47 ПК України відповідальність за неподання, порушення порядку заповнення документів податкової звітності, порушення строків їх подання контролюючим органам, недостовірність інформації, наведеної у зазначених документах, несуть:

юридичні особи, постійні представництва нерезидентів, які відповідно до цього Кодексу визначені платниками податків, а також їх посадові особи. Відповідальність за порушення податкового законодавства відокремленим підрозділом юридичної особи несе юридична особа, до складу якої він входить;

фізичні особи - платники податків та їх законні чи уповноважені представники у випадках, передбачених законом;

податкові агенти.

Підпунктом 48.5.1 п. 48.5 ст. 48 ПК України визначено, що податкова декларація повинна бути підписана керівником платника податків або уповноваженою особою, а також особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації до контролюючого органу.

Пунктом 49.2 ст. 49 ПК України врегульовано, що платник податків зобов`язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період, в якому виникають об`єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог цього Кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Пунктом 291.2. ст. 292 ПК України передбачено, що спрощена система оподаткування, обліку та звітності особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених пунктом 297.1 статті 297 цього Кодексу, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених цією главою, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

Згідно з п.п. 2 п. 291.4 ст. 291 ПК України (в редакції до 23.05.2020), друга група суб`єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

обсяг доходу не перевищує 1500000 гривень.

Відповідно до п. п. 294.1 і 294.2 ст. 294 ПК України податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої та четвертої груп є календарний рік. Податковий (звітний) період починається з першого числа першого місяця податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем останнього місяця податкового (звітного) періоду.

Пунктом 296.2. статті 296 ПК України визначено, що платники єдиного податку першої та другої груп подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій відображаються обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, визначені пунктом 295.1 статті 295 цього Кодексу.

Така податкова декларація подається, якщо платник єдиного податку не допустив перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного у пункті 291.4 статті 291 цього Кодексу, та/або самостійно не перейшов на сплату єдиного податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої або третьої групи.

Податкова декларація подається до контролюючого органу за місцем податкової адреси (п. 296.4 ст. 296 ПК України).

Згідно з п. 296.5 ст. 296 ПК України отримані протягом податкового (звітного) періоду доходи, що перевищують обсяги доходів, встановлених пунктом 291.4 статті 291 цього Кодексу, відображаються платниками єдиного податку в податковій декларації з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 296.5.1 296.5.5 цієї статті.

Відповідно до пп. 296.5.1 п. 296.5 ст. 296 ПК України платники єдиного податку першої та другої груп подають до контролюючого органу податкову декларацію у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, у разі перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного у пункті 291.4 статті 291 цього Кодексу, або самостійного прийняття рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої або третьої (фізичні особи - підприємці) груп, або відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв`язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених цим Кодексом.

При цьому в податковій декларації окремо відображаються обсяг доходу, оподаткований за ставками, визначеними для платників єдиного податку першої та другої груп, обсяг доходу, оподаткований за ставкою 15 відсотків, обсяг доходу, оподаткований за новою ставкою єдиного податку, обраною згідно з умовами, визначеними цієї главою, авансові внески, встановлені пунктом 295.1 статті 295 цього Кодексу.

Подання податкової декларації у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, звільняє таких платників від обов`язку подання податкової декларації у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду.

Згідно з пп. 296.5.2 п. 296.5 ст. 296 Податкового кодексу платники єдиного податку другої групи у податковій декларації окремо відображають:

1) щомісячні авансові внески, визначені пунктом 295.1 статті 295 цього Кодексу;

2) обсяг доходу, оподаткований за кожною з обраних ними ставок єдиного податку;

3) обсяг доходу, оподаткований за ставкою 15 відсотків (у разі перевищення обсягу доходу).

Відповідно до п. 296.6 ст. 296 ПК України сума перевищення обсягу доходу відображається у податковій декларації за податковий (звітний) період, у якому відбулося таке перевищення. При цьому отримана сума перевищення доходу, встановленого для платників єдиного податку першої і другої груп, не включається до обсягу доходу, з якого сплачується наступна обрана ставка такими платниками єдиного податку.

Згідно з п. 296.7 ст. 296 ПК України податкова декларація складається наростаючим підсумком з урахуванням норм пунктів 296.5 і 296.6 цієї статті. Уточнююча податкова декларація подається у порядку, встановленому цим Кодексом.

Пунктом 291.6. ст. 291 ПК України передбачено, що платники єдиного податку першої третьої груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

Доходом платника єдиного податку фізичної особипідприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній пунктом 292.3 цієї статті. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності (пп. 1 п. 292.1. ст. 292 ПК України).

Згідно з п. 292.6. ст. 292 ПК України датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Для платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, датою отримання доходу є дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності.

Відповідно до пп. 1 п. 293.4. ст. 293 ПК України ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої третьої групи (фізичні особи - підприємці) у розмірі 15 відсотків до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпунктах 1, 2 і 3 пункту 291.4 статті 291 цього Кодексу.

Підпунктом 2 п. 293.8. ст. 293 ПК України визначено, що платники єдиного податку другої групи, які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу, визначений для таких платників у пункті 291.4 статті 291 цього Кодексу, в наступному податковому (звітному) кварталі за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку третьої групи, або відмовляються від застосування спрощеної системи оподаткування.

Такі платники до суми перевищення зобов`язані застосувати ставку єдиного податку в розмірі 15 відсотків.

Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу.

Однак, ігноруючи вищезазначені норми законодавства, а також нівелюючи конституційний обов`язок щодо сплати податків і зборів, фізична особа-підприємець ОСОБА_5 вчинив злочин у сфері господарської діяльності за таких обставин.

Так, фізична особапідприємець ОСОБА_5 , будучи обізнаним з вимогами ст. 47, п. 163.1 ст. 163 ПК України щодо необхідності відображення достовірної інформації у податковій документації про об`єкт оподаткування резидента, до якого поряд з іншими належать загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, а також доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), діючи умисно з метою досягнення злочинного результату у вигляді ухилення від сплати єдиного податку, що входить в систему оподаткування, введений у встановленому законом порядку, усвідомлюючи встановлений Податковим кодексом України обов`язок та порядок сплати єдиного податку, будучи обізнаними, що обсяг його фактично отриманого чистого оподаткованого доходу у зв`язку з проведенням фінансово-господарської діяльності у період з 01 січня по 26 березня 2020 року, у тому числі реалізації на адресу громадянина Китайської Народної Республіки Лі Чан І респіраторів БУК-3 (FFP3), перевищує обсяг доходу, визначений для платника єдиного податку другої групи на 21 030 000 гривень, не відобразив у декларації у податковому (звітному) періоді за 2020 рік указану суму коштів як обсяг доходу, що оподаткований за ставкою 15% (згідно з пунктом 293.4 ст. 293 глави 1 розділу XIV ПК України), унаслідок чого ухилився від сплати єдиного податку на суму 3 154 146 гривень.

Реалізуючи злочинні дії, спрямовані на вчинення кримінального правопорушення щодо ухилення від сплати податків, ОСОБА_5 , перебуваючи 03.04.2020 в не установленому досудовим розслідуванням місці, діючи умисно всупереч інтересам держави, усвідомлюючи покладені на нього обов`язки достовірного декларування фактичного обсягу отриманого ним чистого оподаткованого доходу у зв`язку з проведенням фінансово-господарської діяльності за період з 01 січня по 26 березня 2020 року та необхідності відповідно до підпункту 1 п. 293.4. ст. 293 і підпункту 2 п. 293.8. ст. 293 ПК України застосування ставки єдиного податку в розмірі 15 % до суми перевищення обсягу доходу, яка становить 21 030 000 гривень, визначеного для платники єдиного податку другої групи, достовірно знаючи, що його діяння має злочинний характер, після припинення 26.03.2020 підприємницької діяльності, порушуючи вимоги п. п. 296.5 і 296.6 ст. 296 ПК України, відправив поштою до Холодногірської ДПІ Центрального управління ГУ ДПС у Харківській області податкову декларацію (реєстраційний № 16426) платника єдиного податку фізичної особи-підприємця за 2020 рік (податкова адреса: АДРЕСА_1 ), при цьому, не відобразивши у рядку 14 декларації «Сума єдиного податку, яка підлягає нарахуванню та сплаті в бюджет за підсумками поточного звітного (податкового) періоду (рядок 12 рядок 13)» суму єдиного податку в розмірі 3 154 146 гривень, який підлягає сплаті, та, як наслідок, не сплатив до місцевого бюджету наведену суму коштів, що згідно з приміткою до ст. 212 КК України становить значний розмір.

Таким чином, ОСОБА_5 , будучи фізичною особою підприємцем, умисно ухилився від сплати єдиного податку, що входить в систему оподаткування, введений у встановленому законом порядку, що призвело до фактичного ненадходження до місцевого бюджету коштів у значних розмірах, тобто вчинив кримінальне правопорушення злочин, передбачений ч. 1 ст. 212 КК України.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання та просив звільнити від кримінальної відповідальності ОСОБА_5 , підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України, у зв`язку зі сплатою ним завданих збитків, а саме завдані державі збитки у вигляді несплати фізичною особоюпідприємцем ОСОБА_5 єдиного податку в значних розмірах (3 154 146 гривень), до повідомлення ОСОБА_5 про підозру у вчиненні кримінального правопорушення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, відшкодовано у повному обсязі, що підтверджено платіжними документами квитанція від 19.11.2020, а кримінальне провадження стосовно останнього закрити.

ОСОБА_5 суду пояснив, що йому роз`яснено та зрозуміло суть підозри, підставу для звільнення від кримінальної відповідальності, право заперечувати проти закриття кримінального провадження з цієї підстави. Просив суд звільнити його від кримінальної відповідальності, оскільки в повному обсязі відшкодував завдані збитки.

Захисник ОСОБА_4 , просила суд клопотання задовольнити.

Вислухавши думку учасників судового розгляду, дослідивши надані в розпорядження суду матеріали кримінального провадження, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до положень ч.4 ст.212 КК України особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою, або діяння, передбачені частиною третьою (якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов`язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).

Як вбачається з наявних в розпорядженні суду матеріалів, Слідчим управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби 25.03.2020 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 332020100110000015 відомості про умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення злочину, передбаченого ч.1 ст. 212 КК України.

Відповідно до наданих суду додатків ОСОБА_5 відшкодовані завдані збитки, а саме сплачений єдиний податок в розмірі 3154146 (три мільйони сто п`ятдесят чотири тисячі сто сорок шість) грн.

Таким чином, ОСОБА_5 до притягнення до кримінальної відповідальності сплачено у повному обсязі єдиний податок, у зв`язку з чим він підлягає звільненню від кримінальної відповідальності на підставі ч.4 ст.212 КК України, а кримінальне провадження підлягає закриттю.

Відповідно до ч.1 ст.285 КПК України особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Відповідно до ч.1 ст.286 КПК України звільнення від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення здійснюється судом.

Відповідно до ч.4 ст.174 КПК України суд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна. Суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, якщо майно не підлягає спеціальній конфіскації, непризначення судом покарання у виді конфіскації майна та/або незастосування спеціальної конфіскації, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові.

Керуючись ст.ст. 285-288, 369-372 КПК України, ч. 4 ст. 212 КК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання Прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури Кіровоградської обласної прокуратури у кримінальному провадженні №32020100110000015 від 25.03.2020 Офісу Генерального прокурора - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України, від кримінальної відповідальності на підставі ч.4 ст.212 КК України.

Кримінальне провадження щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за підозрою останнього у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 32020100110000015 від 25.03.2020 - закрити.

Вилучені на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_6 від 28.03.2020 № 761/9312/20, 30.03.2020 під час обшуку у квартирі за адресою: АДРЕСА_2 у ОСОБА_5 :

- візитні картки на ім`я ОСОБА_5

- банківські картки на ім`я ОСОБА_7 № НОМЕР_3 ; № НОМЕР_4 ; № НОМЕР_5 ;

- мобільний телефон Nokia IMEI 1: НОМЕР_6 ; IMEI 2 НОМЕР_7 ;

- мобільний телефон Samsung IMEI1: НОМЕР_8 IMEI 2 НОМЕР_9 ;

- жорсткі диски від комп`ютера у кількості 2 шт.,

які належать на праві особистої приватної власності, повернути власнику ОСОБА_5 (паспорт НОМЕР_1 , виданий Орджонікідзевським РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області 24.07.2006 р., який мешкає за адресою АДРЕСА_2 ).

Ухвалу від 07.04.2020 р. у справі № 761/9951/20 слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва про арешт майна скасувати.

Вилучені на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 28.03.2020 №761/9319/20, 30.03.2020 під час обшуку у житловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_3 належні ОСОБА_8 :

- ноутбук DELL № PP 31LOCW- OH275K - 48643-8A9-06-15A00 без акумуляторної батареї,

- ноутбук LENOVO VLANNMAC 50F6BA795BA1,

- флеш накопичував без назви,

- печатка ФОП ОСОБА_8 ,

- маски (респіратори) марки БУК3, НВП "Фільтр-Росток", НІОН, БУК3К,

які належать на праві особистої приватної власності, повернути власнику ОСОБА_8 (паспорт НОМЕР_10 , виданий 08.02.1996 року Ленінським РВ ХМУ УМВС України в Харківській області, який мешкає АДРЕСА_4 ).

Ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м.Києва від 07.04.2020 №761/9948/20 про арешт майна - скасувати.

Вилучені на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 28.03.2020 №761/9317/20, 30.03.2020 під час обшуку у приміщеннях за адресою: АДРЕСА_4 належні ОСОБА_8 :

- ноутбук MAC BOOK CO2RR8166BWP,

- грошові кошти 14500 (чотирнадцять тисяч п`ятсот) євро, 243000 (двісті сорок три тисячі) доларів США,

- флеш накопичувач Тrancenal 640 6GB,

- флеш накопичувач чорного кольору Seagate NA764L J9,

- чорнові записи ОСОБА_9 ,

- документи, які знаходяться в папці червоного кольору з написом статутні документи, диск, печатка ФОП ОСОБА_10 ,

повернути особі, у якій вони були вилучені, ОСОБА_8 (паспорт НОМЕР_10 , виданий 08.02.1996 року Ленінським РВ ХМУ УМВС України в Харківській області, який мешкає АДРЕСА_4 ).

Ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 07.04.2020 № 761/9952/20 про арешт майна - скасувати.

Вилучені на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 28.03.2020 №761/9313/20, 30.03.2020 під час обшуку у приміщеннях за адресою: АДРЕСА_5 , які орендує та фактично використовує ТОВ «Бук.ЮА»:

- ноутбук чорного кольору LENOVO 3370448100169 VIW 6R 1109VZ,

- ноутбук чорного кольору LENOVO VNV 81DK006JRA,

- ноутбук чорного кольору LENOVO NJVHFC 1 MTM80XROOWARA,

- системний блок ZALMAN 2051618609A00339

- флеш накопичувачі у кількості 2 шт.,

- печатки, штампи, факсіміліє,

- картка ключ до рахунку № НОМЕР_11 , папки для паперів з документами,

повернути володільцю ТОВ «Бук.ЮА» (код ЄДРПОУ 43213121) в особі директора ОСОБА_11 (паспорт НОМЕР_12 , виданий Ленінським РВ у м. Харкові від 11.12.2014, мешкає АДРЕСА_6 ).

Ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 07.04.2020 № 761/9942/20 про арешт майна - скасувати.

Вилучені на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 28.03.2020 № 761/9316/20, 30.03.2020 під час обшуку у приміщеннях за адресою: м. Харків, вул. Мар`їнська, буд. 20, які використовує ТОВ «Бук.ЮА»:

- компютер DELL CGZTFV1,

- мобільний телефон MEIZU 611HKCQ3222BR,

- респіраторні маски, напвімаски, респіратори,

- чорнові записи на 186 арк., видаткові накладні 38 шт., копія сертифікату відповідності ДСТУ з додатками 5 арк., Договір б\н та дати, розписка зав. склада БУК.ЮА Криворученко, накладні на 28 арк., журнал червоно- чорного кольору,

повернути володільцю ТОВ «Бук.ЮА» (код ЄДРПОУ 43213121) в особі директора ОСОБА_11 (паспорт НОМЕР_12 , виданий Ленінським РВ у м. Харкові від 11.12.2014, мешкає АДРЕСА_6 ).

Ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 07.04.2020 № 761/9947/20 про арешт майна - скасувати.

Вилучені на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 28.03.2020 № 761/9314/20, 30.03.2020 під час обшуку у квартирі за адресою: АДРЕСА_6 :

- ноутбук ASUS білого кольору, серійний номер D4HOCY269379156 з зарядним пристроєм ASUS;

- мобільний телефон Nomi сірого кольору імей НОМЕР_13 ;

- респіраторна маска БУК-3К 2 шт.;

- респіраторна маска БУК-3 4 шт.;

- респіраторна маска БУК-1 1 шт.;

- респіраторна маска БУК-1к- 1шт.;

- банківські картки Укрсіббанк № НОМЕР_14 ; № НОМЕР_15 , № НОМЕР_16 ,

повернути власнику ОСОБА_11 (паспорт НОМЕР_12 , виданий Ленінським РВ у м. Харкові від 11.12.2014, мешкає АДРЕСА_6 )

Ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 07.04.2020 №761/9949/20 про арешт майна - скасувати.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду протягом 7 (семи) днів з дня її оголошення через Ленінський районний суд міста Харкова.

Ухвала набирає законної сили на наступний день після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку не подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.12.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93414949
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні № 32020100110000015 від 25.03.2020 у відношенні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Харкова, громадянина України, зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , освіта вища, раніше не судимому, паспорт серії НОМЕР_1 , виданий Орджонікідзевським РВ ХМУ УМВС України в Харківській області 24.07.2006 підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —642/6255/20

Ухвала від 22.01.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Іваненко Ігор Володимирович

Ухвала від 21.11.2023

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 07.09.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 05.06.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 20.12.2021

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Курило О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні