Ухвала
від 14.12.2020 по справі 350/1588/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 350/1588/19

Провадження № 22-ц/4808/1150/20

Головуючий у 1 інстанції Калиній Г. В.

Суддя-доповідач Василишин

У Х В А Л А

14 грудня 2020 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд в складі:

судді-доповідача Василишин Л.В.,

суддів: Горейко М.Д., Максюти І.О.,

секретаря Єлісевич О.М.

за участю апелянта ОСОБА_1 ,представника апелянта адвоката Дуткевича М.В.

представника відповідача Ясінець І.М.

відповідача ОСОБА_2

представника відповідача адвоката Родікова І.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про заміну сторони правонаступником у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Берлогівської сільської ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: орган опіки і піклування Рожнятівської РДА в особі Служби у справах дітей Рожнятівської РДА про визнання недійсними та скасування рішень виконкому Берлогівської сільської ради та ордера на право отримання житлового приміщення, та за зустрічним позовом Берлогівської сільської ради до ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 та орган опіки і піклування Рожнятівської РДА про визнання осіб такими, що втратили право на користування житлом, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Рожнятівського районного суду від 29 липня 2020 року,-

в с т а н о в и в :

У провадженні Івано-Франківського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Рожнятівського районного суду від 29 липня 2020 року.

У судовому засіданні представник Новицької сільської ради об`єднаної територіальної громади Ясінець І.М. та представник апелянта заявили клопотання про заміну сторони у справі з Берлогівської сільської ради правонаступником -Новицькою сільською радою об`єднаної територіальної громади (Берлогівський старостинський округ ).

Вислухавши думку учасників спору, перевіривши матеріали справи, колегія суддів вважає, що така підлягає задоволенню з наступних підстав.

Процесуальний порядок правонаступництва визначений ч. 1 ст. 55 ЦПК України, згідно з якою у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку з вибуттям із процесу суб`єкта спірного правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки правопопередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

Встановлено, що рішенням Новицької сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області від 23.11.2020 року №8-1/2020 «Про утворення старостинських округів Новицької сільської ради об`єднаної територіальної громади» утворено на території Новицької сільської ради об`єднаної територіальної громади старостиський округ №4 Берлогівський старостинський округ з центром в с.Берлоги, Рожнятівського району Івано-Франківської області.

Розпорядженням Новицької сільської ради об`єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області від від 02.12.2020 року №123 прийнято ОСОБА_3 з 03.12.2020 року на посаду старости Берлогівського старостинського округу Новицької сільської ради об`єднаної територіальної громади.

У зв`язку з наведеним, суд вважає за необхідне замінити у даній справі Берлогівську сільську раду правонаступником - Новицькою сільською радою об`єднаної територіальної громади (Берлогівський старостинський округ ).

Роз`яснити правонаступнику, що усі дії, вчинені в цивільному процесі до його вступу, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Керуючись ст.ст. 55, 260 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання сторони позивача та відповідача про заміну сторони у справі правонаступником задовольнити.

Замінити Берлогівську сільську раду у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Берлогівської сільської ради, ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: орган опіки і піклування Рожнятівської РДА в особі Служби у справах дітей Рожнятівської РДА про визнання недійсними та скасування рішень виконкому Берлогівської сільської ради та ордера на право отримання житлового приміщення, та за зустрічним позовом Берлогівської сільської ради до ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 та орган опіки і піклування Рожнятівської РДА про визнання осіб такими, що втратили право на користування житлом, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Рожнятівського районного суду від 29 липня 2020 року правонаступником - Новицькою сільською радою об`єднаної територіальної громади (Берлогівський старостинський округ ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, але може бути оскаржена у касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Суддя-доповідач Л.В. Василишин

Судді: М.Д. Горейко

І.О. Максюта

СудІвано-Франківський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено17.12.2020
Номер документу93549115
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —350/1588/19

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 15.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 12.01.2021

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Постанова від 12.01.2021

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні