Ухвала
від 18.12.2020 по справі 624/754/20
КЕГИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 624/754/20

провадження № 2/624/324/20

УХВАЛА

про відкриття провадження

18 грудня 2020 року смт. Кегичівка

Суддя Кегичівського районного суду Харківської області Крапівка Т.В., розглянувши позовну заяву

Приватного акціонерного товариства Насінневе , місцезнаходження за адресою: просп. Д. Яворницького, буд. 12 каб. 15, м. Дніпро, 49005

до відповідачів:

ОСОБА_1 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_1

ОСОБА_2 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_2

ОСОБА_3 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_3

ОСОБА_4 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_3

ОСОБА_5 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_2

ОСОБА_6 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_4 ,

ОСОБА_7 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_5

ОСОБА_8 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_6

ОСОБА_9 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_7 ,

ОСОБА_10 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_8 ,

ОСОБА_11 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_9

ОСОБА_12 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_10

ОСОБА_13 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_11

ОСОБА_14 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_12

ОСОБА_15 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_13 ,

ОСОБА_16 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_14

ОСОБА_17 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_15

ОСОБА_18 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_16

ОСОБА_19 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_17

ОСОБА_20 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_10

ОСОБА_21 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_18 ,

ОСОБА_22 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_1

ОСОБА_23 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_19

ОСОБА_24 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_20

ОСОБА_25 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_13 ,

ОСОБА_26 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_21

ОСОБА_27 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_22

ОСОБА_28 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_23

ОСОБА_29 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_24

ОСОБА_30 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_25

ОСОБА_31 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_26

ОСОБА_32 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_1

ОСОБА_33 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_25

ОСОБА_34 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_27 ,

ОСОБА_35 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_28

ОСОБА_36 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_29

ОСОБА_37 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_30

ОСОБА_38 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_17

ОСОБА_39 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_18 ,

ОСОБА_40 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_31 ,

ОСОБА_41 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_32

ОСОБА_42 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_33

ОСОБА_43 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_34

ОСОБА_44 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_25

ОСОБА_45 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_35

ОСОБА_46 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_23

ОСОБА_47 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_36 ,

ОСОБА_48 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_37 ,

ОСОБА_49 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_38

ОСОБА_50 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_39

ОСОБА_51 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_40 ,

ОСОБА_52 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_17 ,

ОСОБА_53 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_41

ОСОБА_54 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_42 ,

ОСОБА_55 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_43 ,

ОСОБА_56 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_13 ,

приватного підприємства Ерідан+ , місцезнаходження за адресою: вул. 1 Травня, смт. Кегичівка, Кегичівського району, Харківської області, 64003,

державного реєстратора сектору державної реєстрації Кегичівської районної державної адміністрації Степаненка Дмитра Івановича, місцезнаходження за адресою: вул. Волошина, буд. 50, смт. Кегичівка, Кегичівського району, Харківської області, 64003,

державного реєстратора сектору державної реєстрації Кегичівської районної державної адміністрації Топова Ярослава Васильовича, місцезнаходження за адресою: вул. Волошина, буд. 50, смт. Кегичівка, Кегичівського району, Харківської області, 64003,

про визнання правочинів недійсними та скасування рішення державних реєстраторів,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідачів про визнання правочинів недійсними та скасування рішення державних реєстраторів, згідно з яким просить визнати недійсними угоди про припинення (розірвання) договорів оренди земельної ділянки укладених між приватним акціонерним товариством Насінневе та відповідачами, скасування рішень державних реєстраторів про державну реєстрацію припинення іншого речового права (права оренди) та визнання за позивачем права оренди на земельні ділянки, на підставі договорів оренди землі укладених між позивачем та відповідачами, та визнання недійсними договорів оренди землі укладеними між приватним підприємством Ерідан+ та відповідачами.

Обґрунтовуючи, позовну заяву позивач посилається на те, що за період часу з 2008 по 2016 рік ПрАТ Насінневе укладено з фізичними особами 64 договори оренди землі, об`єктами оренди за якими були земельні ділянки, які знаходяться на території Парасковіївської сільської ради Кегичівського району Харківської області. Ці договори оренди землі були розірвані шляхом підписання додаткових угод про розірвання договорів оренди землі. Рішеннями державних реєстраторів на підставі додаткових угод було припинено право оренди ПрАТ Насінневе на земельні ділянки. В подальшому земельні ділянки стали об`єктами оренди за договором з ПП Ерідан+ , право оренди за якими зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Однак, під час укладення правочинів (додаткових угод про розірвання договорів з ПрАТ Насінневе ) не додержано вимог ЦК України, що є підставою для визнання їх недійсними. По-перше додаткові угоди про розірвання договорів оренди землі, вчинені директором ПрАТ Насінневе ОСОБА_57 за відсутності повноважень, без рішення наглядової ради ПрАТ Насінневе та за відсутності наміру та волевиявлення ПрАТ Насінневе , по-друге додаткові угоди про розірвання договорів оренди землі були укладені директором ПрАТ Насінневе ОСОБА_57 на користь ПП Ерідан+ , в якому ОСОБА_57 є керівником та одночасно власником підприємства, тобто ввів в оману орендодавців ПрАТ Насінневе , які сподівались мати договірні відносини з ПрАТ Насінневе та переоформив право землекористування на свою компанію. З огляду на це позивач вважає додаткові угоди про розірвання договорів оренди землі нікчемними та неукладеними. Також зазначив, що державна реєстрація припинення права оренди ПрАТ Насінневе на земельні ділянки була проведена з порушення закону на підставі документів поданих не в повному обсязі, за відсутності рішення Наглядової ради товариства та угод про розірвання договорів оренди землі. Позивач також заначив, що оскільки додаткові угоди про розірвання договорів оренди землі є неукладеними та нікчемними та на момент укладення оспорюваних договорів оренди землі з ПП Ерідан+ були чинними договори оренди землі з ПрАТ Насінневе , то договори оренди землі укладені з ПП Ерідан+ є недійсними.

Разом з позовною заявою позивачем заявлене клопотання про витребування доказів, а саме реєстраційних справ на об`єкт нерухомого майна щодо 64 спірних земельних ділянок, в тому числі, але не виключно: копій угод про припинення (розірвання) договору оренди земельної ділянки мік власниками земельних ділянок та ПрАТ Насінневе , копій рішень державних реєстраторів про державну реєстрацію припинення іншого речового права (права оренди) ПрАТ Насінневе , копій договорів оренди землі, укладених власниками земельних ділянок з ПП Ерідан , які знаходяться в секторі державної реєстрації Кегичівської районної державної адміністрації. Клопотання обґрунтоване тим, що позивач не володіє цими документами, оскільки колишній директор ОСОБА_57 тримає їх у себе, а сектор державної реєстрації може надати ці документи лише за ухвалою суду.

Ухвалою Кегичівського районного суду Харківської області від 27.10.2020 позовну заяву було залишено без руху та позивачу наданий строк для усунення недоліків.

Позивачем вимоги суду виконані, недоліки позовної заяви усунені.

Судом на виконання положень ч.6 ст.187 ЦК України 26.10.2020 були направлені запити до відповідних органів реєстрації місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання відповідачів.

Остання відповідь надійшла до суду 17.12.2020.

Питання про відкриття провадження у справі вирішується після надходження всіх відповідних документів по справі.

Ознайомившись з матеріалами справи, наданими позивачем документами на усунення недоліків позовної заяви, суддею встановлено, що позовна заява відповідає вимог статей 175,177 ЦПК України, обставини, які б перешкоджали відкриттю провадженню у справі не встановлені. Тому суддя приймає справу до розгляду та відкриває провадження у справі.

Відповідно до положень ст.ст. 19, 274 ЦПК України, враховуючи значення справи для сторін, їх кількість, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, суддя приходить до висновку про доцільність розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Вирішуючи клопотання позивача про витребування доказів, суд вважає, його таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подано в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено, який доказ витребується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Задоволення клопотання про витребування судом доказів є можливим за умови, якщо особа, яка його заявляє, доведе, що є складнощі в їх отриманні, підстави, за яких заявник вважає, що докази знаходяться в іншої особи, належність доказів та допустимість засобів доказування.

З метою об`єктивного вирішення спору у контексті з правовими приписами ст.ст. 10, 213 ЦПК України, суддя приходить до висновку про доцільність задоволення клопотання позивача про витребування доказів, оскільки достовірно встановлено, що без вищевказаної інформації неможливо провести слухання справи, а позивач не має можливості надати вищевказані докази по справі в зв`язку з тим, що дана інформація може бути отримана у відповідності до вимог Закону України Про інформацію тільки на вимогу суду або правоохоронних органів.

Крім того, з наданої до суду інформації про зареєстроване місце проживання відповідачів вбачається, що відповідачі: ОСОБА_7 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_25 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_31 померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_39 помер ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_52 померла ІНФОРМАЦІЯ_5 .

У зв`язку з зазначеною інформацією, суддя вважає за необхідне витребувати в органу державної реєстрації актів цивільного стану відомості щодо підтвердження цього факту.

Керуючись ст.ст.19,83,84,187,258,260,274 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 18 січня 2021 року об 11-00 годині в залі Кегичівського районного суду Харківської області.

Зобов`язати сектор державної реєстрації Кегичівської районної державної адміністрації надати до суду засвідчені копії реєстраційних справ:

1) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,2633 та з кадастровим номером 6323184000:07:003:0145,

2) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,5924 та з кадастровим номером 6323184000:02:000:0223,

3) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 6,0843 та з кадастровим номером 6323184000:02:000:0229.

4) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 11,1341 га з кадастровим номером 6323184000:02:000:0230,

5) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,0259 га з кадастровим номером 6323184000:02:000:0224,

6) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 9,936 га з кадастровим номером 6323184000:07:001:0101,

7) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,7073 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0147,

8) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9015 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0028,

9) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,7549 га з кадастровим номером 6323184000:02:000:0225,

10) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07;003:0086,

11) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 3,9363 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0066,

12) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0090,

13) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 0,9818 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0100,

14) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 1,2294 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0132,

15) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,0571 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0146,

16) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0163,

17) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,2936 га з кадастровим номером 6323184000:02:000:0112,

18) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,6846 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0072,

19) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 1,2295 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0133,

20) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 1,2295 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0135,

21) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 3,2669 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0207,

22) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0091,

23) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,8155 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0058,

24) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9453 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0037,

25) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9493 га з кадастровим номером 6323184000:07:001:0085,

26) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 6,1164 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0070,

27) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0075,

28) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,8214 га з кадастровим номером 6323184000:02:000:0125,

29) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,6065 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0128,

30) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,0044 та з кадастровим номером 6323184000:03:000:0088,

31) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,0383 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0157, в тому числі, але не виключно:

32) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9234 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0159,

33) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,18 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0057,

34) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 2,6019 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0010,

35) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 2,32 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0020

36) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,2121 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0115,

37) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0076,

38) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0096,

39) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,54 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0048,

40) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,0377 га з кадастровим номером 6323184000:07:001:0087,

41) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,2416 га з кадастровим номером 6323184000:07:001:0062,

42) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,71 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0006,

43) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0095,

44) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,1426 га з кадастровим номером 6323184000:07:001:0037,

45) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9779 га з кадастровим номером 6323184000:07:001:0036,

46) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0162,

47) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0092,

48) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,3234 га з кадастровим номером 6323184000:03:000:0005,

49) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:01:000:0022,

50) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,1197 га з кадастровим номером 6323184000:02;000;0175,

51) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,8885 га з кадастровим номером 6323184000:07:003:0027,

52) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0084,

53) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,1418 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0051,

54) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9242 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0118,

55) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9181 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0117,

56) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,5304 га з кадастровим номером 6323184000:02:000:0261,

57) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,0121 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0079,

58) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9734 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0078,

59) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 3,2117 га з кадастровим номером 6323184000:01:000:0101,

60) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 2,3711 га з кадастровим номером 6323184000:01:000:0078,

61) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 5,943 га з кадастровим номером 6323184000:07:002:0185,

62) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9183 га з кадастровим номером 6323184000:02:000:0214,

63) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 3,9528 га з кадастровим номером 6323184000:01:000:0039,

64) на об`єкт нерухомого майна - земельну ділянку площею 4,9182 га з кадастровим номером 6323184000:02:000:0201,

в тому числі, але не виключно:

- копію угоди про припинення (розірвання) договору оренди земельної ділянки, укладеної між власником земельної ділянки та ПрАТ Насіннєве ;

- копію рішення державного реєстратора сектору державної реєстрації Кегичівської районної державної адміністрації про державну реєстрацію припинення іншого речового права (права оренди) ПрАТ Насіннєве на земельну ділянку;

- копію договору оренди землі, укладеного між власником земельної ділянки та приватним підприємством ЕРІДАН + .

Зобов`язати Кегичівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) надати суду засвідчені копії актових записів про смерть : ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_25 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_31 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_39 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , помер ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_52 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , померла ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України за невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-адресі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: court.gov.ua/fair/sud2017/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам .

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Т.В. Крапівка

СудКегичівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення18.12.2020
Оприлюднено22.12.2020
Номер документу93684816
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —624/754/20

Ухвала від 31.08.2021

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 26.05.2021

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 29.04.2021

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 27.01.2021

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Крапівка Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні